cum aflu adresa mea IP sau my ip address


Vezi cele mai noi oferte la eMAG

Adresa ta IP Publica este:

54.145.232.99

Sunt singur ca pana acum ati auzit macar o data de adresa IP, ori de la colegul de la IT sau de la prietenul/prietena care lucreaza in domeniu sau poate de la un serviciu de suport al operatorului tau de internet.

cum aflu adresa mea IP sau my ip address

In primul rand trebuie sa “stabilim” ce este adresa IP. Ca sa vorbesc pe limba tuturor, practic este un “numar” de identificare cu ajutorul caruia dispozitivele conectate intr-o retea stiu sa comunice intre ele, prin intermediul protocolul IP (Internet Protocol), astfel pot transmite informatii intre ele.

 

Adresele IP pot fi de 2 feluri: adresa publica (care poate fi accesata direct din internet) sau adresa privata (care evident nu poate fi accesata direct din internet, doar din aceasi retea privata in care se afla).

Dar gata cu teoria (daca esti curios sa afli mai multe gasesti informatii pe wikipedia) zi hai sa vedem cum putem afla ce adresa IP avem.

cum aflu adresa mea IP sau my ip address

A. Cum aflu adresa mea IP privata

Metoda 1 – prin linie de comandacum aflu adresa mea IP sau my ip address

Pentru windows comanda este ipconfig, dar sa vedem si cum:
Trebuie sa accesam Command Prompt sau CMD-ul. Pentru asta selectam Start>All Programs>Accessories>Command Prompt

Odata deschis cmd-ul introducem comanda ipconfig si selectam enter:

C:\>ipconfig
Windows IP Configuration
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::b025:eb9d:acd9:9b33%16
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.103
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.2

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 

In exemplul de mai sus vedem ca PC-ul are 2 placi de retea. Una wireless (Wireless LAN adapter Wireless Network Connection) si una prin cablu (Ethernet adapter Local Area Connection). Dupa cum se vede sunt conectat printr-o placa de retea wireless.

P: Vezi promotiile saptamani la eMAG

Evident numarul din dreptul lui IPv4 Address este adresa mea IP privata, adica 192.168.1.103. Daca vrei sa afli informatii mai detaliate mai adaugi /all la comanda  (ipconfig /all)

Pentru linux comanda este – ifconfig

Metoda 2 – prin interfata grafica
Sunt mai multe metode pentru a ajunde la acelasi rezultat, adica afisarea adresei IP in interfata grafica. Am sa va spun de metoda clasica asa ca selectam Start>Control Panel>Network and Internet>Network and Sharing Center, iar de aici selectam Change Adapter Settings.
cum aflu adresa mea IP sau my ip addressIn urmatoarea fereastra afisata, dupa ce am selecta Change Adapter Settings, se vor afisa toate dispozitivele de retea prin care se poate conecta PC-ul cu pricina.

Inainte de a trece de acest pas trebuie macar sa stiti prin ce dispozitiv/placa de retea sunteti conectat sau pe cea la care doriti sa aflati adresa IP.
Sa presupunem ca dorim sa aflam adresa IP de la placa de retea wifi (wireless).
cum aflu adresa mea IP sau my ip addressin acest caz selectam placa Wireless Network Connection cu click dreapta si selectam Status.
cum aflu adresa mea IP sau my ip addressIn urmatoarea fereastra pur si simplu selectam butonul Details… si gata. Aici gasim acelasi numarul din dreptul lui IPv4 Address, care evident este adresa mea IP privata, adica 192.168.1.103.
cum aflu adresa mea IP sau my ip address A. Cum aflu adresa mea IP publica
Aici este un pic mai simplu. Pentru ca vorbim de adresa publica rezulta ca suntem conectati la internet. Legat de conexinea la internet aici pot fi cel putin 2 situatii.
Prima ar fi atunci cand sunteti conectat la internet print-o conexiune directa cu furnizorul de internte. Mai exact PC-ul este conectat direct la cablul furnizorului de internte sau aveti un modem 3G conectat (pentru solutia mobila). In acest caz IP-ul cu pricina va fi unul public si asciat direct PC-ului cu care va conectati.
 
adresa mea ip ffO a 2-a situatie este atunci cand intre PC-ul respectiv si furnizorul de internet intervine un alt dispzitiv. In cele mai multe cazuri este un router care va prelua si  adresa IP publica.
 
Dar sa nu o mai lungim vorba, cel mai simplu mod este sa accesati una din adresele de mai jos si vi se va afisa adresa IP publica prin care sunteti conectat la internet:
 
www.ipchicken.com….si lista poate continua.
Summary
Article Name
cum aflu adresa mea IP sau my ip address
Description
Sunt singur ca pana acum ati auzit macar o data de adresa IP, ori de la colegul de la IT sau de la prietenul/prietena care lucreaza in domeniu sau poate de la un serviciul de suport al operatorului tau de internet.
Author
Related Post
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cel.ro