Kaon NA1000 HD – Decodor de Satelit DIGI (Unboxing)

Kaon NA1000 HD - Decodor de Satelit DIGI (Unboxing)Zilele trecute am reusit sa pun mana pe un al 2-lea decodor de satelit de la DIGI, un Kaon NA1000 HD. Mai chinui de ceva vreme sa fac rost de unul.

La mine este un caz special si de aceea spun ca a fost mai dificil sa-l primesc, (pe persoana fizica este mai simplu), dar nu voi detalia motivul 🙂 .

Pentru ca nu doresc sa ma uit doar la desene animate cand ajung in locatia respectiva (Ilfov in nord), sunt nevoie sa folosesc 2 televizore. Probabil ca nu sunt singurul in aceasta situatie 🙂 . Asa ca am cumparat un LNB nou, cu 4 iesiri (poate pe viitor mai pun inca un tv in locatie), pe care l-am montat si testat cu vechiul decodor SD cu success. Apropo…LNB-ul l-am luat de pe olx, pentru ca in magazin erau nesimtit de scumpe.

Revenint la decodor…nu am vrut neaparat sa fie HD, mai ales ca il voi folosi temporar pe un televizor mai vechi, unul SD, cu tub (da mai exista/am asa ceva 🙂 ), dar cei de la RDS par sa nu mai furnizeaza altfel de decodoare. Kaon NA1000 HD - Decodor de Satelit DIGI (Unboxing)Initial nu m-am stresat pentru ca stiam ca trebuie sa aiba si o iesire pentru televizoare non HD (euroscart sau video composit). Nu m-am inselat, dar pe spate am gasit un conector rotund, SCAR miniDIM, unul neobisnuit pe la noi.

M-am chinuit ceva sa gasesc/confectionez un cablu pentru el. Am sa fac un alt articol pe aceasta tema, pentru cei care vor sa-si confectioneze singuri un astfel de cablu.

Kaon NA1000 HD – Decodor de Satelit DIGI (Unboxing)

Ce am gasit in cutie:
– decodorul
– alimentator 12V si 1,5A
– cablu HDMI
– telecomanda + 2 baterii
– manual de utilizare

Decodorul este unul foarte mic in comparatie cele pe care le-am avut/vazut pana acum. Chiar si telecomanda este mai mare decat el!

Asa cum cei de la RDS ne-am obisnuit, au comandat (de aceasta data in Indonesia), unul decodor simplu. Pe fata gasim trei butoane: 2 de schimbat postul si cel de power si doua leduri martor (unul de power si unul de receptie IR pentru telecomanda). Kaon NA1000 HD - Decodor de Satelit DIGI (Unboxing)Spatele decodorului este cel mai accesorizat, unde regasim urmatoarele: conectorul F pentru conectarea cablu care vine de la LNB, conectorul de alimentare, cel HDMI, cel SCART de care am vorbit mai devreme, portul pentru cartela, conectorul audio optic S/PDIF, o mufa USB la care putem conecta o unitate stocare pentru inregistrat sau play filme si o mufa RJ45 (de retea) care este inutilizabila (probabil blocata soft).

Eu am testet cu succes un stick USB si un HDD extern de 2.5. Pe ambele le-a detectat insa doar pe stik-ul USB am reusit sa navighez, pentru ca era formatat in FAT32. Hdd-ul este in NTFS.

O data conectat la TV a functionat fara probleme. Canalele TV sunt deja salvate si

Meniul este un pic diferit dar gasim cam aceleasi functii ca la Humax/Hyundai. Singurul lucru pe care l-am gasit in plus este aplicatia de inregistrare (cu programare) sau play folosind memorie de stocare prin USB.

Daca dorit sa testez ceva la el lasati un comentariu mai jos.

Related Post
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cel.ro