Dacia Spring – Zgomot la accelerație, defect sau manifestare anormală!? (video)

Revin cu un nou episod legat de experiența cu Dacia Spring Electrică după 6500 de km parcurși. Astăzi vă voi prezenta o nouă problemă și o nouă experientă după o vizită la service.

Dacia Spring - Zgomot la acceleratie, normal sau anormal!! (video)

Dacia Spring – Zgomot la acceleratie, normal sau anormal!! (video)

Am să fiu cât mai scurt urmând ca detalii mai amănunțite să le găsiți în video.

Am depistat o nouă problemă la mașină, problemă care este semnalată de mai mulți posesori de Spring. Mai exact un zgomot/bătaie care se manifestă dacă mașina este în mers și se folosește regenerarea. Practic dacă ești în mers și ridici piciorul de pe accelerație să încetinești (lași mașina liberă să meargă din inerție), după care accelerezi vei constata faptul că scoate un zgomot pe care-l vei resimți pentru că este transmis oarecum și prin caroserie.

Am fost în service iar explicația inginerilor, după câteva ore de verificări, a fost că este o “manifestare normală”, manifestare care se regăsește și la mașinile termice, doar că la acelea zgomotul nu ajunge în habitaclu pentru că acestea sunt mai bine antifonate și că sunt mai zgomotoase.

Explicația tehnică a fost aceea că există un joc funcțional la roțile dințate ale cutiei de viteze (reductorului), iar atunci când mașina este în accelerație roțile se mișcă într-un sens iar atunci când se activează regenerarea (mașina este în decelerare), roțile dințate își schimbă mișcarea de rotație. În procesul pe care îl efectuează mașina de la decelerare la accelerare jocul pe care acele roți dințate îl manifestă provoacă acel zgomot.

Eu încă nu sunt convins că aceasta este cauza acestui zgomot, mai ales ca am o nedumerire legat de diagnosticul primit în service de la inginerii Dacia. Dacă acel zgomot se manifestă datorită jocului existent la roțile dințate de la reductor, de ce problema menționată nu se manifestă și în momentul în care iei piciorul de pe accelerație și zgomotul apare doar după ce apeși accelerația?

Având în vedere că acel joc există indiferent de sensul în care se mișcă roțile dințate, nu este logic ca bătaia să apare de fiecare dată când accelerezi sau de fiecare dată când decelerezi? Doar zic și eu.

În plus partea cu schimbarea de sens este cel puțin ciudată din puntul meu de vedere dacă mașina si rotile au același sens. Din punctul meu de vedere nu se efectuează o inversarea a rotirii obiectelor din angrenaj pentru regenerare, doar că energia care se transmite către motor dispare iar continuarea rotirii angrenajelor datorită inerției face ca motorul din consumator să se schimbe în producător de energie.

Din păcate aceste aspecte mi-au venit în minte mult după ce am plecat din service și sunt foarte curios ce răspuns mi-ar fi dat șeful de service Dacia. Eu mai am de facut o vizită în service și am să le expun nedumerirea mea atunci.

Deci dacă aveți de gând să mergeți în service cu această problemă neapărat să întrebați și despre acest lucru.

Din păcate pentru ca este o mașină noua trebuie sa mai așteptăm până când service-urile vor fi cu adevărat pregătite să repare toate problemele care apar la Spring. Momentan, din păcate suntem niște cobai.

Cam atât despre această nouă experiență în service cu Dacia Spring.
Exemplu concret despre cum se manifestă problema sau mai multe detalii puteți regăsi în video, iar dacă aveți întrebări sau sugestii le puteți lăsa mai jos în comentarii și voi răspunde cât de repede pot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.