Dacia Spring – Covorașe de cauciuc plus tăviță portbagaj (video)

După cum v-ați dat seama și din titlu, astăzi revin cu un nou episod legat de experiența cu Dacia Spring Electrică. Mai exact vă voi prezenta covorașele de cauciuc, plus tăvița portbagaj pe care le-am cumpărat și le-am pus în mașină.

Dacia Spring - Covorașe de cauciuc plus tăviță portbagaj (video)-ss

Dacia Spring – Covorașe de cauciuc plus tăviță portbagaj (video)

Dacă ești proprietar de Dacia Spring ști deja faptul că era inclusă în ofertă (prin fișa de produs a mașinii) și un set de covorașe de cauciuc (vezi mai jos o captura cu fișa de produs unde este evidențiat acest lucru). Însă cei de la Dacia au ales ca în loc de acel set de covorașe (două față-două spate) de cauciuc, să ofere doar două covorașe pentru zona față, dar din textil, lăsând zona spate descoperită. Motivația celor de la Dacia (oferită prin Vocea Clientului): s-au gândit că acestea sunt mai calitative și au un design mai plăcut, iar costul celor două textile compensează costul celor patru de cauciuc.

Dacia Spring - Covorașe de cauciuc plus tăviță porbagaj-fisa produs

Dacia Spring – Covorașe de cauciuc plus tăviță porbagaj-fisa produs

Este evident faptul că astfel de covorașe de textil nu sunt practice pentru drumurile noastre, covorașe care recunosc că arată foarte bine, iar majoritatea posesorilor de mașini aleg să achiziționeze covorașe de cauciuc imediat după achiziție, unii chiar înainte să le ajungă mașina pentru a le pune în mașina din prima zi pentru a proteja mocheta.

Rolul acestor covorașe este să protejeze mocheta în special de mizerie (praf, noroi….) sau de apă provenită de la ploaie sau de la topirea zăpezii sau gheții de pe încălțăminte. Pentru că această protecție să fie cât mai eficientă covorasele trebuie să fie de tip tăviță pentru ca mizeria să rămână pe acestea și să nu se prelingă și să ajungă pe mochetă.

Doar astfel de covorașe am achiziționat în trecut, atât pentru Megane cât și pentru Crossland. Așa că într-o primă fază am cautat ceva “croit” special pentru Spring, însă cea ce am găsit (la rimi.ro) nu m-a mulțumit pentru că zona de sub pedalele de accelerație și frână rămâne complet expusă, zonă unde cade mare parte din mizeria de pe încălțăminte prin contactul cu pedalele de frână și accelerație. Mai jos am pus o imagine în care am evidențiat zonele expuse.

Dacia Spring - Covorașe de cauciuc plus tăviță porbagaj-covorase spring

Dacia Spring – Covorașe de cauciuc plus tăviță porbagaj-covorase spring

Din acest motiv am căutat altceva care să acopere și acele zone evidențiate în imaginea de mai sus, iar rezolvarea a venit de pe grupul de facebook dedicat Dacia Spring, unde un coleg a postat fotografii cu modelul pe care mi l-am achiziționat și eu. Este un set de 4 covorașe găsite pe eMAG care au costat 74 de lei plus 20 de lei transport, set de care sunt foarte mulțumit pentru acoperă foarte bine zonele expuse și au un fel de zimți/țepi pe spate ce împiedica alunecarea. Poate singurul minus pe care îl au este faptul că pentru cele din spate lipsește protecția pentru zona centrală, dintre pasagerii din spate. Vezi imaginile de mai jos sau video-ul de la final.

Dacia Spring - Covorașe de cauciuc plus tăviță porbagaj-Covorase spate

Dacia Spring – Covorașe de cauciuc plus tăviță porbagaj-Covorase spate

În schimb, pentru tăvița portbagaj am achiziționat modelul “croit” special pentru Sprig, pe care l-am găsit tot de la zimi.ro, tăviță care se potrivește perfect cu formele pe care le are portbagajul. Exista și o varianta ceva mai ieftina cu dimensiuni asemănătoare, însă aceasta nu acoperă 100%. Rămân mici spatii pe margini.

Dacia Spring - Covorașe de cauciuc plus tăviță porbagaj-tavita instalata

Dacia Spring – Covorașe de cauciuc plus tăviță porbagaj

Cum spuneam, tăvița se potrivește perfect și a costat 129 de lei (vezi link aici) plus 20 lei transport, iar setul de 4 covorașe le-am achiziționat de la eMAG și au costat 74 de lei plus 20 de lei transport.

Voi ce covorașe ați achiziționat pentru Dacia Spring? Lasă mai jos un comentariu dacă ai găsit covorașe mai bune și care acoperă suprafața mai bine față de cele pe care le-am achiziționat eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.