Am testat Tenda Beli SP3, o priză Smart Wi-Fi Plug compatibilă cu Amazon Alexa și Google Assistant

Tenda Beli SP3 este o priză inteligentă din zona de dispozitive Smart Home, priză care poate fi controlată de la distanță prin internet folosind o rețea WIFI, iar pe lângă aplicația dedicată Tenda Beli, aceasta poate fi controlată și cu ajutorul Amazon Alexa și Google Assistant.

Am testat Tenda Beli SP3, o priză Smart Wi-Fi Plug compatibilă cu Alexa si Google Assistant

Am testat Tenda Beli SP3, o priză Smart Wi-Fi Plug compatibilă cu Alexa si Google Assistant

SP3 este a doua priză inteligentă pe care o testez după Home NVS 1, pe cea din urmă încă o folosesc și sunt foarte mulțumit de ea.

Priza inteligentă SP3 iți permite să controlezi alimentarea unui aparat electric sau electrocasnic care se alimentează la o priză de 220V, cu ajutorul unui telefon cu Android sau IOS.

În primul rând, să vedem cu ce te poate ajuta o astfel de priză. Vă povesteam încă de data trecută când am testat Home NVS 1 despre faptul că eu o folosesc într-o locație la care ajungeam doar în weekend iar pe timpul iernii, când temperaturile coborau sub zero grade, era necesar să încălzesc o magazie cu un calorifer electric unde exista riscul ca țeava de apă să-mi înghețe. Pentru a evita un consum inutil de curent porneam caloriferul doar atunci când era necesar, în special noaptea.

Practic am câștigat de două ori. O dată că nu trebuia să mai consum timp și benzină până în locația respectivă pentru a pornii caloriferul electric și am economisit și ceva bănuți de la curent, pentru că porneam doar atunci când era nevoie.

O altă situație când poți folosi o astfel de priză este pentru alimentarea unui sistem de irigații. O dată poți programa priza să pornească și să oprească când dorești sau folosind comanda manual de pe telefon, indiferent unde te afli.

Iată alte câteva exemple unde poți folosi o astfel de priză inteligentă:
– alimentare unui bec și dorești să lumineze doar pe timpul nopții, într-un interval anume, sau luminițele dintr-un brad
– pornirea un radiator înainte cu câteva ore, pentru a încălzii locația până ajungi
– un boiler sau o centrala fără termostat programabil/inteligent
– fierul de călcat, ca să nu fii stresat dacă l-ai lăsat în pornit când ai plecat de acasă
– un ventilator pentru aerisire, …

Și lista poate continua.

Unde nu poți folosi o astfel de priză:
– pentru alimentarea unui router, mai ales pe cel care oferă conexiunea la internet
– pentru alimentarea dispozitivelor care depășesc puterea maximă suportată de priză pentru ca există riscul de supraîncălzire sau chiar arderea acesteia

În cutie am găsit doar manualul de utilizare și priza care are următoarele specificații:
– wifi IEEE 802.11b/g/n deci de 2,4Ghz
– alimentarea de intrare/ieșire: 100 – 120VAC la 10A
– puterea maxima de 2.3 KW
– sistemul de operare de pe telefon trebuie să fie minim Android 4.4 sau minim iOS 9.0

Ca design, SP3 este dintr-un plastic alb, cu priza suko, atât pentru intrare cât și pentru ieșire, pe față găsim logo Tenda și ledul martor, iar în zona inferioară găsim un buton pentru power și reset.

Pentru instalare se introduce Tenda SP3 în priză, se instalează aplicația Tenda Beli din Play Store, iți faci un cont și treci prin procesul de împerechere folosind aceeași rețea WIFI atât pentru telefon cât și pentru priza, altfel nu va funcționa. Pentru testarea cu Amazon Alexa am folosit o boxa Echo Dot 3, astfel am instalat Tenda Beli în Skills (vezi video de de pe youtube).

Aplicatia Tenda Beli este intuitivă şi usor de utilizat. În plus pe langa comanda de la buton ai posibilitatea de a folosi cele trei moduri de programare:  Schedule, Away si Timer.

SP3 este o priză inteligentă pe care te poţi baza, dacă iţi doreşti să automatizezi diverse lucruri in casă.

În această perioadă priza Tenda poate fi achiziționată de la PCGarage la pretul 131 de lei sau de la evoMAG la pretul de 99 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.