Dacia Spring – Prima experiență în service după numai 1750 KM (Video)

Revin cu un nou episod legat de experiența cu Dacia Spring Electrică. Astăzi vă voi povesti despre prima experientă care m-a făcut să fac o vizită la service după aproximativ 1700 de km parcurși. Motivul: capetele de bară înțepenite.

Dacia Spring - Prima experiență în service după mai puțin de 1650 KM (Video)

Dacia Spring – Prima experiență în service după mai puțin de 1650 KM (Video)

Zilele trecute, înainte de a-mi monta scutul pe mașină, cum spuneam, după 1700 de km parcurși, am început să aud un zgomot în partea stânga față atunci când trec peste denivelări, zgomot care părea să vina din zona roții stânga față. Zgomotul, așa cum îl veți auzii și în vide-ul de mai jos, este mai mult un scârțâit ascuțit de metal și cauciuc, cel puțin așa l-am perceput eu. Inițial am crezut că acela poate fi de la mizerie, noroii uscat/inghetat care a ajuns pe la articulații, amortizor sau flanșe amortizor, tampon motor….etc.

Am crezut faptul că după o vizită la spălătorie cu mașina zgomotul o să dispară. Însă problema a a continuat, așa că a 2-a zi dimineață am sunat la reprezentanta Serus (București), de unde am luat mașina, le-am comunicat problema și i-am rugat să mă primească în aceeași zi. Spre surprinderea mea m-au primit în aceeași zi, printre programări. Apropo, service-ul lor autorizat pentru Dacia Spring este cel din Chiajna, cel de pe Șoseaua de Centura 17.

Pentru că tot m-au primit am profitat de ocazie și le-am specificat atât despre problema cu dezaburirea simultană și despre neconcordanța din manualul de utilizare, cât și despre lipsa unui element tampon de protecție de la capotă, din dreptul balamalei de pe partea șoferului, element care pare să lipsească.

Referitor la dezaburire nu am primit un răspuns mulțumitor pentru că nici ei nu știau despre problemă, “probabil că cei de la Dacia au ales să nu monteze și aeratoarele suplimentare pentru dezaburirea a gemurilor laterale”.

Iar despre elementul lipsă încă nu am primit un răspuns, vor cauta reperul în baza de date cu piese pentru ca încă nu-l identificaseră.

Dacia Spring - Prima experiență în service după mai puțin de 1650 KM (Video)cap bara2

Dacia Spring – Prima experiență în service după numai 1750 KM (Video)

Dacia Spring - Prima experiență în service după mai puțin de 1650 KM (Video)cap bara2

Dacia Spring – Prima experiență în service după numai 1750 KM (Video)

Legat de zgomot, după constatare (am așteptat cam doua ore), m-au anunțat că trebuie înlocuite ambele capete de bară pentru că “au fost prea strânse și s-au înțepenit”, și mi-au comunicat faptul că pot circula cu mașina fără probleme până le vor înlocuii.

Așa cum probabil v-ați dat seama trebuie să aștept după cele două capete de bară pentru că nu se afla pe stoc, iar termenul de livrare este între 5 și 15 zile, cu posibilitatea de extindere. Așa că încă nu s-a rezolvat problema. Revin cu un update după ce mă vor contacta pentru înlocuire.

PS. Am aflat faptul că nu sunt singurul care a întâmpinat o astfel de problemă. A mai fost cineva cu acesta problema cu câteva zile în urmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.