Review Xiaomi Mi 360 Home Security Camera 2K Pro, Interior (BHR4193GL)

În cele ce urmează am să vă prezint camera de supraveghere Xiaomi Mi 360 Home Security Camera 2K Pro, cameră de interior compatibila WiFi dual band și Bluetooth și pe care o poți controla folosind aplicația Mi Home, Alexa și Google HomeKit.

Review Xiaomi Mi 360 Home Security Camera 2K Pro-ss

Review Xiaomi Mi 360 Home Security Camera 2K Pro-ss

 

În cele ce urmează am să vă prezint camera de supraveghere Xiaomi Mi 360 Home Security Camera 2K Pro, cameră de interior compatibila WiFi dual band și Bluetooth și pe care o poți controla folosind aplicația Mi Home, Alexa și Google HomeKit.

M-am tot gândit în ultima vreme ce cameră de monitorizare să-mi achiziționez pentru a monitoriza o suprafață mai mare a curții și în același timp și pe Goldie (cațelul din dotare) atunci când nu sunt acasă, cameră care să aibă un preț bun (poate cu un preț redus de Black Friday pentru că tot suntem în plin sezon), să filmeze decent chiar și noaptea, care să ofere manevrabilitate prin mișcare la unghi de vizualizare pe orizontală (360°) și pe verticală (118°) și să aibă difuzor și microfoane pentru a se putea comunica cu ajutorul ei.

Așa că am făcut un research pe piața internă și am găsit un preț bun, de 208 de lei la GSMNet.ro (scăzut de la 228 lei), un magazin online de gadget-uri, accesorii pentru telefoane și tablete și multe alte, magazin care în această perioadă este în plină campanie de BF.

În cutie am găsit camera, cablul de alimentare USB destul de lung (3 m), alimentatorul de 5V la 2A, manualul de utilizare și un suport de prindere pe perete.

Iată câteva dintre specificațiile camerei xiaomi:
– model:MJSXJ06CM
– alimentare: 5 V=2 A
– rezoluție: 2K, 1296p
– video encoding:H.265
– lentilă: F1.4 cu unghi 110°, 
– Storage: MicroSD card (up to 32 GB)
– conexiuni:Wi-Fi IEEE 802.11a/b/g/n/ac 2.4 GHz/5 GHz, Bluetooth 4.2
– dimensiuni:122 x 78 x 78 mm
– aplicatie care rulează pe SO Android 4.4 si iOS 9.0 
– temperata de funcționare: -10°C to 50°C
– greutate:349 g

Instalarea este rapidă și ușoară.
– Pornești camera doar prin conectarea cablului USB folosind o baterie externa sau alimentatorul
– Instalezi aplicația MI Home și-ți faci cont, dacă nu ai unul deja 
– Adaugi camera în aplicație, după care pornește un mini wizard cu ajutorul căruia conectezi camera la WIFI-ul casei, iar din acest moment poți accesa camera din internet de oriunde din lume.

Imediat ce s-a conectat la internet a detectat un update pe care l-am instalat înainte de a începe testarea.

Pentru stocare trebuie să adaugi un microSD de minim 32GB sau să conectezi camera la un NAS/Laptop/PC din rețea pentru ai folosi spațiul de stocare pentru salvarea înregistrator.

Ce mi-a plăcut a fost faptul că-ți scanează automat rețeaua și-ți găsește dispozitivele compatibile cu care se poate conecta pentru a salva înregistrările. Înregistrarea în rețea este avantajoasă prin faptul că poți accesa înregistrările și de pe un PC, nu doar de pe telefon prin aplicație.

Din acest moment joaca poate începe. Poți face o configurare minimă: când să înregistreze: permanenta, la detectare de mișcare/persoane sau la plânsetul unui copil (activând funcția din meniu AI Settings),  unde să salveze înregistrările și te poți bucura de camera. 

Camera poate fi controlată doar de pe telefon sau de pe mai multe, dacă alegi să faci share la camera către un alt cont MI Home care folosește alt telefon sau tableta. Practic poți roti camera stânga dreapta ( orizontala 360°) și sus-jos (verticală 118°).

Aplicația este ceva mai complexă și-ți permite să faci mai multe setări, iar printre cele mai interesante sunt:
– oprirea ledului martor să nu mai lumineze
– activare funcției WDR (Wide dynamic range)
– posibilitatea de rotire a imaginii, în cazul în care ai nevoie să montezi camera pe tavan
– funcția NightFision pentru filmarea pe timp de noapte sau într-o locație întunecată, funcție care m-a surprins plăcut pentru că ledurile IR face ca filmarea în întuneric beznă să pară ca zona este luminată ca în timpul zilei, deși alb-negru.

Review Xiaomi Mi 360 Home Security Camera 2K Pro

Review Xiaomi Mi 360 Home Security Camera 2K Pro

 

– funcția Human tracking prin care camera urmărește persoanele sau animalele care trec prin cadru. Funcția este bine gândită pentru că face ca obiectivul să urmărească doar zona care se mișcă. De exemplu, în timp ce editam la acest articol camera urmarea ba degetele în timp ce butonam la tastatură sau capul când făceam o pauză din tastat. Practic se focusează doar pe zona cu mișcare.

O alta funcție interesantă este ce prin care poți comunica cu o persoană de la distanță folosind microfonul și difuzorul camerei. Tot ce trebuie să faci este să activezi microfonul din aplicație și poți comunica cu persoana de langă cameră.

Una peste alta Xiaomi Mi 360 Home Security Camera 2K Pro este o cameră de interior cel puțin interesantă, care înregistrează la o calitatea video să zicem decentă (2304×1296 la 20fps), însă pozele făcute sunt slăbuțe (640×360). Aceasta poate fi folosită pentru supravegherea unei zone sau monitorizarea unui animal de companie (pisică sau cățelul) când este singur acasă, sau chiar poate fi pusă în camera bebelușului să te anunțe atunci când se trezește (fie că se mișcă fie că plânge).

Era să uit. Fișierele video de pe card sunt de cate 1 minut și au dimensiuni între 3MB și 5MB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.