OpenOffice download (100KK descarcari)

openoffice downloadOpenOffice download – suita office gratuita a celor de la Apache

OpenOffice download

100% gratuita (free, open source), aplicatia celor de la Apache, initial a fost creata pentru a aduce o alternativa la aplicatia gigantului Microsoft pentru solutia de office (Microsoft Office). Proiectul initial “OOo”, inceput cu StarOffice, a fost oprit de Oracle Corporation dupa ce a preluat de  Sun Microsystems, companie detinuta de cei de la Oracle din 2010. Totusi ideea nu sa stins si a fost preluata de alte organizatii.

Aplicatia este compatibila cu majoritatea sistemelor de operare (cross-platform), precum si cu majoritatea fisierele de tip Microsoft Office.

Tip:gratuit pentru orice tip de utilizare


 openoffice downloadOpenOffice download

 


openoffice downloadCei de la Apache Software Foundation au preluat ideea si au creeat Apache OpenOffice, si se lauda cu peste 100.000.000 de descarcari. La proiect au contribuind si cei de la IBM Lotus Symphony

O alta derivata a lui OOo este LibreOffice, conceputa de cei de la The Document Foundation. Binenteles ca a aparut si varianta pentru Mac OS X prin NeoOffice, conceputa de cei de la Planamesa Software.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul celor de la Apache OpenOffice sau pe Wikipedia. Ca alternativa platita sunt cele de la Microsoft. Vezi oferta celor de la emag aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.