pc second hand si refurbished

pc second hand si refurbishedIn ultima vreme pe piata au explodat vanzarile de echipamente IT second hand si refurbished, iar companiile de profil au prins ideea si fac bani frumusei de ceva timp.

Intrebare: Merita sa cumparam laptop-uri, tablete, un PC-uri second hand sau refurbished in favoarea celor noi?

pc second hand si refurbished

Raspuns: Daca credeati ca raspunsul este unul scurt/simplu de genul DA sau NU v-ati inselat. Pentru ca informatia sa aduca valoare este foarte important sa dam atentie recomandarilor facute, iar acestea trebuie argumentate.

Pote fi un raspuns simplu cu “DA” in conditiile in care furnizorul este unul serios si avem feedback-uri pozitive despre el, iar produsul pe care il dorim (PC-ul, tableta,..etc), corespunde nevoilor noastre, este la un pret rezonabil, iar perioada de garantie este de minim 1 an. Un exemplu in acest sens sunt cei de la CitGrup de la care am cuparat mai multe laptop-uri refurbished cu licenta windows 7 Pro, un server second hand si am fost foarte multumit.

Vezi mai jos in articol exemple de preturi. In weekend (vineri pana duminica au reduceri)

O alta firma care comercializeaza second hand sau refurbished este Interlink. Nu am avut contact direct cu ei dar am primit feedback pozitiv de la cunostinte. Vezi aici oferta lor.

In general, firmele serioase din bransa care fac comert cu echipamente second hand sau refurbished, folosesc o filiera care le furnizeaza in special echipamente de la multinationale care la 2-3 ani (sau chiar mai repede), isi inlocuiesc flota de echipamente, chiar daca acestea nu prea au fost folosite. Unele vin chiar in cutia originala (unele si sigilate). O alta sursa este a celor din leasing-urile neachitate, iar echipamentele sunt inapoiate si revandute.

Multinationalele in general NU achizitioneaza echipamente de tip “entry level”. Acestea preferand sa achizitioneze gama de top (si brand-uri de top), cea ce este un avantaj major.

Pentru a lua decizia corecta in primul rand trebuie sa stim ce dorim de la produsul dorit (PC-ul, tableta,..etc) si care este bugetul pentru el. De fapt cam asta este problema in general (bugetul). 

Dupa cum stim IT-ul este un domeniu care se dezvolta foarte rapid. Daca azi am cumparat un PC de top  peste o luna sau chiar mai putin vin altele care il depasesc ca performante. Insa asta nu inseamna ca cel initial nu mai este bun sau performatele lui scad. In aceste conditii poate fi o solutie avantajoasa achizitia in varianta second hand sau refurbished, solutie care salveaza bugetul, mai ales daca avem nevoie si de licenta (in cazul unui PC sau Laptop).

Sa vedem ceva exemple:

I. Gama de business – de la Emag (vezi aici pc-urile din gama) si aceasi gama de la CitGrup (vezi aici pc-urile din gama), ambele cu Intel Pentium Dual Core si licenta Windows:

pc second hand si refurbished

 In acest caz se face o economie de minim 520 RON sau de maxim 700 RON.

II. Cu CPU tip Intel i3 – de la Emag (vezi aici pc-urile din gama) si aceasi tip de la CitGrup (vezi aici pc-urile din gama), ambele cu licenta Windows:

pc second hand si refurbished

In acest caz se face o economie de 750 RON.

III. Sa vedem si un exemplu de Laptop/Netbook Intel i7 – de la Emag (vezi aici netbook-uri cu i7) si aceasi tip de la CitGrup (vezi aici netbook-uri cu i7), ambele cu licenta Windows:

pc second hand si refurbished

In acest se face o economie de minim 1020 RON sau de maxim 1138 RON.

IV. Ca tot sunt la moda, nu strica si un exemplu de tablete de la Apple – de la Emag (vezi aici gama de tablete) si aceasi tip de la CitGrup (vezi aici gama de tablete), ambele cu licenta Windows:

 pc second hand si refurbished

 

Si in acest caz economia minima este 884 RON iar cea maxima este de 1950 RON.

Gata cu exemplele. Se poate spune ca diferenta de pret o face componenta de generatie noua,… dar oare chiar avem nevoie tot timpul de ultima generatie?

In general, majoritatea dintre noi, folosesc astfel de echipamete pentru:

  • editare documente de tip office
  • navigare internet pentru continut
  • social media (facebook, google+, twitter,..etc)
  • ceva jocuri online sa mai omoare din timp
  • ascultat muzica, vizionat filme,..etc

Hai sa fim seriosi,…,un laptop sau pc cu un Dual CORE, DDR2 2GB RAM si un HDD sata2 poate indeplini cu succes aceste task-uri.

Pentru task-uri specializate de editare gafica/design, procesare video, gaming (pt. cele mai noi jocuri)…etc, putem lua in discutie sa luam o echipamente noi de ultima generatie (uite aici oferta celor de la emag de gaming PC sau oferta de Laptop-uri super performante). 

Concluzie: Daca nu ti neaparat sa ai un laptop sau PC nou, poti alege un second hand sau refurbished cu conditia sa fi atent la furnizor sa oferte:

  • pret bun
  • perioada de garantie minima de 1 an
  • extra garantie (uni ofera optional si returi de 30-60 zile)
  • aspect OK (fara deformari, crapaturi, zarieturi)
  • durata de viata baterie in cazul laptopurilor.
  • performate minime pentru tasturile uzuale (vezi mai sus)

Sper ca cele de mai sus sa va ajute in cazul in care alegeti varianta de “pc second hand si refurbished“.

2 Replies to “pc second hand si refurbished”

  1. MegaElectronice

    Salut,

    Foarte interesant articolul.As dori sa stiu daca se pot achizitiona si in rate sau se paote plati cu cardul de cumparaturi . Se poate face garantie extinsa sau e fix 1 an si daca au service in Bucuresti. Oricum anuntul este foarte bine scris . FELICITARI

    Reply
    1. VastIT Post author

      Aceste informatii cred ca le sti deja, avand in vedere ca tu practic esti competitia pentru cele 2 firme de profil mentionate in articol. Dar un backlink mic nu strica 😉 .

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.