Skype Translator-StarTrek, Here We Come

skype translator

Skype Translator – StarTrek “Universal Translator,” Here We Come?

 

Cei de la Microsoft daca reusesc sa faca functional acest proiect , spune eu, sunt pe cale sa “rupa” barierele.

 La conferinta , care are loc luna aceasta (27-29 Mai),  in Rancho Palos Verdes, cei de la Microsoft au facut o demontratie cu traducere simultana, in timp real, folosind Skype.

Practic a fost o conversatie facuta intre un vorbitor de limba germana si unul de limba engleza iar aplicatia s-a descurcat bine (au fost mici scapari gramaticale).

Aplicatia va putea sa traduca instantaneu in aproape 40 de limbi de circulatie internationala si va fi disponibila pana la sfarsitul anului 2014 (prima oara pe Windows 8).
Asa anunta Microsoft pe blogul oficial:


Skype Translator first will be available as a Windows 8 beta app before the end of 2014. Skype itself is available across a number of devices and computing platforms. If you aren’t already using Skype for voice and video calls, I encourage you to download Skype and create your account.


Microsoft’s Machine Translation“. Asa se numeste echipa care este in spatele acestui proiect. Ei spun ca aplicatia va putea sa traduca atat vocal cat si scris. Probabil ca in scurt timp tehnologia va fi disponibila si pe celelalte platforme (Apple, Android,..etc).

Imaginativa ce inseamna asta in practica. Nu vor mai exista bariere de comunicare pe glob, asta daca cei de la Microsoft reusesc sa duca la bun sfarsit acest proiect. Mai ales ca se anuta ca va si un tool 100% free, asa ca eu unul le urez succes.

Cei de la Google probabil ca le-a mirosit lor ceva de vreme ce de curand au achizitionalt Word Lens, care au dezvoltat o aplicatie care traduce textul de pe semnele capturate cu camera smartphone-ul în mod automat. Mai jos vezi clipul care promoveaza aplicatia cu pricina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.