Veritel sau comparator de oferte telecom

Veritel sau comparator de oferte telecomOare cati dintre voi stiti ca de ceva vreme ANCOM a lansat portalul veritel.ro.

Dupa portabilitate.ro, platforma prin care putem afla asocierea dintre un numar de telefon si un operator de telefonie (practic daca un numar de telefon este portat sau nu in alta retea), ANCOM vine in ajutorul utilizatorilor cu veritel.ro unde poti compara toate ofertele furnizorilor de telefonie si internet din Romania. 

Aplicatia a costat ceva banuti si a fost dezvoltata de cei de la UTI dupa cum spun cei de la hotnews.ro


“Aplicatia a fost dezvoltata de grupul UTI, care a castigat o licitatie in acest sens, contract in valoare de peste 1,06 milioane lei (fara TVA) finantat cu fonduri europene.”


De site am aflat acum ceva saptamani intamplator, navigand pe internet si fara o tinta clara. Deci cum spuneam pur si simplu, fara sa cautat dupa cuvinte cheie pe motoarele de cautare gen  “comparatie oferte telefonie” sau comapratie oferte internet”. Si char daca faceam acest lucru nu aveam mare succes pentru ca situl pare sa NU fie foarte bine optimizat. Poate singurul lucru in minus al platformei.

Deci aviz celor de la ANCOM daca vad articolul, o idee buna ar fi ca platforma sa poate fi gasita cu usurinta de care cei care au nevoie si nu stiu de veritel.ro, iar ca metoda de research folosesc motoarele de cautare (google, bing, yahoo,…etc).

Veritel sau comparator de oferte telecom

Portalul are aproape un an de cand a fost lansat (octombrie 2013 ) si dupa cum scrie pe site (veritel.ro), este rezultatul aplicarii unei decizii ANCOM nr. 77/2009, care obliga furnizorii telecom sa informeze atat utilizatorilor finali cat si ANCOM-ul cu privire la toate ofertele detinute in portofoliu.


“Ceea ce diferenţiază Veritel.ro de alte aplicaţii de acest tip este faptul că este rezultatul aplicării deciziei ANCOM nr. 77/2009 privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali de către furnizorii de comunicaţii electronice destinate publicului. Una dintre prevederile acestui act normativ impune furnizorilor de servicii de telefonie şi acces la internet în bandă largă să pună la dispoziţia ANCOM informaţiile necesare pentru ca Autoritatea să realizeze un portal de internet care să permită compararea tarifelor şi condiţiilor oferite de furnizori, prin intermediul unei aplicaţii interactive.”


Un lucru bun, avand in vedere multitudinea de furnizori si ofertele acestora existente la ora actuala in Romania. Asadar concurenta este mare iar ofertele sunt din ce in ce mai diverse, iar o comparatie directa este foarte dificila. Pana la aparitia acestui portal alternativa ar fi fost cautarea pe site-ul fiecarui furnizor toate ofertele iar timpul alocat acestui proces ar fi fost unul destul de mare.

Asa ca atunci cand nu sunteti siguri ce oferta sa alegeti puteti afla doar in doar “3 pasi” cele mai avantajoase.oferte direct pe veritel.ro:
1). Alege categoria – Aici gasim toate tipurile de servicii de telecom:
– telefonie mobila si internet mobil
– internet fix
– telefonie fixa
– internte pe laptop
– pachete de servicii
2). Estimează consumul
3). Selectează oferta

Intradevar este asa de simplu. Chiar am testat si merge destul de bine. In plus rezultatul obtinut poate fi descarcat in format pdf direct de pe site.

Legat de cat de reale si actualizate sunt datele oferite de platforma, tot pe site gasim informatia legata de obligativitatea (tot prin deciziei ANCOM nr. 77/2009), ca firnizorii sa adauge sau sa modifice baza de date in termen de 4 zile de la data lansarii sau modificarii serviciului:


“În plus, furnizorii au obligaţia să introducă în baza de date a aplicaţiei orice nouă ofertă comercială şi orice modificare a unor oferte existente în termen de 4 zile lucrătoare de la data lansării sau a modificării acestora.”


Binenteles ca este indicat ca dupa comparatie sa faci o verificare si pe site-ul furnizorului sa nu fi aparut ceva noutati intre timp.

surse: veritel.ro, hotnews.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.