Jocuri pentru copii

jocuri pentru copiiBineinteles ca titlul articolului “jocuri pentru copii” se refera in general la jocuri din mediul electronic (pentru Calculator/Laptop, console gen PS/PSP, Nintendo WII, XBOX, PlayStation sau tablete), fara violenta si care sa stimuleze cat se poate intelectul si creativitatea copiilor (educative). Poate chiar sa-l responsabilizeze.

In primul rand am vrut sa vad ce alternative ofera piata de profil si daca exista informatii clare despre ratingul de varsta.

Ideal ar fi ca in primii ani din viata copii sa nu aiba contact cu jocurile pe calculator, tableta, telefon sau console, asta chiar daca in zilele noastre tehnologia ne prinde din ce in ce mai mult, de la varste din ce in ce mai mici. De cele mai multe ori, din pacate, sunt copii care nici macar nu sunt la gradinita si ajung sa “butoneze” mai bine decat noi adultii.

Sa nu mai vorbim de situatiile in care noi parintii suntem tentati sa cumparam jocuri sau jucarii pentru noi, folosindu-ne ca pretex de faptul ca le cumparam pentru copii. Uite asa am cumparat tableta, PSP, Nintendo WII… ­čÖé .

Pentru ca nu tot timpul putem sa-i tinem departe de “mediul inconjurator”, unde colegul de gradinita/scoala, sau prietenul din parc tocmai si-a cumparat/instalat un joc nou. Totusi putem incerca sa-i “influentam” si in acelasi timp sa-i controlam accesul la jocuri astfel incat sa-i ferim de jocuri violente si care au un limbaj nepotrivit (si sunt indulgent cand spun nepotrivit). Este de preferat ca pe linga accesul la jocurile nepotrivite sa putem controla si timpul pe care il petrec in fata monitorului sau a televizorului, dar asta este o alta tema pe care nu o voi detalia in acest articol.

Dar sa revenim si sa vedem ce putem gasi pentru un rating de pana in 10 ani, fara violenta.

La principalii furnizori de pe piata (Emag, Altex si Flanco), gasim o gama variata de jocuri atat pentru PC cat si pentru console. In plus poti selecta/alege sa filtrezi dupa rating-ul de varsta. Un lucru extrem de important pe care eu unul l-asi impune ca obligativitate, nu doar pentru cei care comercializeaza jocuri ci si pentru cei care gazduiesc platforme de jocuri online.

jocuri pentru copii-fifa15FIFA 2015
Primul pe lista, pentru ca este cel mai cautat, ar fi FIFA 2015 abia lansat pe piata. Mai zilele trecute vorbeam de demo-ul dinainte de lansarea oficiala. Este safe cu un 3+ rating si-l gasim peste tot, pentru PC / Laptop, si toate console PS/PSP, Nintendo WII, XBOX sau PlayStation:
– vezi oferta emag.ro
– vezi pret altex.ro
– vezi oferta flanco.ro

jocuri pentru copii-planesPLANES
Urmatorul este PLANES, un joc plin de aventura alaturi de Dusty, a carui voce este interpretata de actorul si comediantul Dane Cook. La fel ca si FIFA 2015, jocul este 3+ rating asa ca este OK. Momentan este doar in oferta celor de la flanco.ro.

 


jocuri pentru copii-farming similator 2015Farming Simulator
Probabil cel mai realist simulator agricol, cu un numar foarte mare de fani care doresc sa-si gospodareasca propria ferma. Este un joc cu 3+ rating doar pentru PC.
– vezi oferta emag.ro
– vezi pret altex.ro
– vezi oferta flanco.ro

jocuri pentru copii-the smurfsThe Smurefs
Cu un rating de +7 jocul The Smurefs il gasim doar pentru console (pentru Wii, PlayStation, si XBOX)
– vezi oferta emag.ro
– vezi pret altex.ro
– vezi oferta flanco.ro

jocuri pentru copii-grand turismGran Turismo
Sa trecem si la condus cu unul din cel mai popular si complet simulator de curse. Cu un rating +3 si disponibbil doar pentru PSP si PlayStation 3.
– vezi oferta emag.ro
– vezi pret altex.ro
– vezi oferta flanco.ro

jocuri pentru copii-Littlest PetShopLittlest Pet Shop
De la auto trecem la animale de casa cu Littlest Pet Shop pentru PC, cu un +3 rating si il gasim, momentan, doar in oferta celor de la flanco.ro

 

jocuri pentru copii-MarioMario
Dar sa nu uitam de Mario, un joc care ne-a marcat copilaria, momentan disponibil in magazine doar pentru platformele Nintendo WII si 3DS.
– vezi oferta emag.ro
– vezi pret altex.ro


ocuri pentru copii-Dachsund and FriendsNintendogs Dachshund & Friends
Acest joc este in special pentru parintii care nu-si pot permite un animal de companie intr-un apartament. Nintendogs Dachshund & Friends cu rating +3, este un joc pentru Nintendo DS. Probabil v-ati prins ca este in joc despre animale de companie virtuale: unde ai ocazia sa ingrijesti si sa te bucuri de o selectie speciala de catelusi, in cadrul unei case virtuale, cu o grafica destul de buna. Ii puteti spala, hrani, plimba, sa va jucati si chiar sa le vorbiti. Cu rating +3 pentru conoole Nintendo il gasim la emag (vezi aici detalii)

jocuri pentru copii-just danceJust Dance
Daca vrem sa invatam sa dansam, sa facem miscare si sa ne distram in acelasi timp Just Dance este ingredientul perfect, mai ales ca este disponibil pentru rating de +3. Il gasim in varianta pentru console atat la Altex (vezi detalii aici), cat si la emag (detalii aici)

 

Sper sa aveti noroc la cumparaturi pentru ca majoritatea jocurilor sunt cu stocuri epuizate.
Binenteles ca mai sunt alternative, depinde de preferintele pe care la are micutul sau parintele ­čÖé . Este important sa va documentati inainte de a alege un joc. Cautati referinte pe net/youtube, o previzualizare poate fi de ajutor.

In rest mare atentie la jocurile online (vezi articol k9-web-protection-protectie-pentru-copii) si sa nu omitem jocurile instalate pe tablete sau de jocurile pe care le imprumuta de la prieteni/colegi.

Cateva jocuri din GoolePlay recomandate pentru copii cu tablete la putator:

jocuri pentru copii-haydayHayDay 
Il gasiti aici.

jocuri pentru copii-preschoolKids Preschool Puzzles
Il gasiti aici.

jocuri pentru copii-learn-readKids Learn to Read
Il gasiti aici.

jocuri pentru copii-Dr.PandaDr. Panda’s Home
Il gasiti aici.

jocuri pentru copii-kidsABCKids ABC Letter Railroad
Il gasiti aici.

jocuri pentru copii-kidsTuchKids Touch Games free
Il gasiti aici.

PS. Despre jocurile online nu am sa va povestesc acum, nu de alta dar ispitele sunt prea mari pentru copii pe internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.