Eu cred in MOS CRACIUN!

Eu cred in MOS CRACIUN!Da, ati ajuns bine, sunteti pe un blog cu specific IT. Si totusi nu ma pot abtine, pentru ca trebuie sa-mi vars of-ul undeva. Am sa vorbesc mai cu “perdea”, veti vedea mai jos de ce. Oricum cel pe care il duce capul, va intelege.

Asa cum spuneam, eu CRED in MOS CRACIUN si vreau ca si copilul meu sa creada. si nu doar al meu si toti copiii sa creada si sa se bucure de nenea Santa. 

Iar TU cel CARE NU crezi, fa-te mic, inchide-te intr-o camera, izolata fonic daca se poate, si-ti poti tipa frustrarea acolo. Nu o mai spune in gura mare, mai ales daca esti si mare vedeta TV, sau cine stie ce director corporatist care-si accepta reclama unde se evidentiaza ca Mos Craciun nu exista. GRESTIT, MOS CRACIUN EXISTA si trebuie sa existe.

Hai ca pot scuza un parinte care nu este suficient de abil, atunci cand este prins in fapt, sa explice ca este defapt ajutorul lui Mos Craciun. Sunt cazuri in care Mosul este ocupat si acesta apeleaza la parinti pentru a lasa cadoul sub brad, asta pentru ca acesta este foarte ocupat si pentru ca are foarte multe cadouri de impartit, intr-un timp extrem de scurt.

Dar NU ii pot intelege pe cei care inventeaza o campanie media “nepotrivita”(asta ca suntem in Ajun de Craciun si vreau sa fiu mai indulgent) unde exista mesaje de genul ” Multumesc Mos Mami si Mos Tati”, sau “parintii ascundeau cadourile de Craciun in vecini”,…etc. Sunteti in pana de ideiiii…

Nu va mai spun numele companiei sau campaniei, asta pentru ca sigur stiti despre cine/ce este vorba. Nu, nu este Pantera Roz, ci Magenta. Si nu sunt la singura GAFA de acest fel, mai este un pic si vom fi nevoiti sa cerem sa se puna rating si la reclame, mai ales la cele unde ne “sarutam cu ochii inchisi”. Nu or stii, ca in acel moment, noi cei multi care avem copii, schimbam postul??

Oare sunt eu ciudat, sau prea exigent de vreau ca informatiile transmise prin media, chiar si prin reclame, sa fie unele decente si la care sa nu fim nevoiti sa ne rupem gatul, alergand dupa telecomanda pentru a schimba canalul. Fratilor, sunt si copii care se mai uita pe la TV.

Da, sunt foarte suparat! De ce? Pentru ca bucuria copiilor este un lucru foarte important si este datoria noastra de parinti si adulti ca aceasta bucurie sa existe in viata copiilor cat mai mult timp cu putinta. Sunt destul de multe problemele care ne impiedica zilnic, haideti sa nu ne mai “faultam” singuri.

In alte tarii se cultiva aceasta traditie: cei de la NORAD (North American Aerospace Defense Command pentru cei care nu stiu), il urmaresc pe Mos-ul inca 1955, chiar au dedicat si o pagina pentru acest lucru (noradsanta.org), sa nu mai vorbim de google care a descoperit orasul lui Mos Craciun (santatracker.google.com/#village). La noi se ingroapa…

PS. Mai sunt si alte ciudatienii la care nu am raspuns . Ce fel de companie de jucarii inventeaza lucruri ca “pipi rex”, sau canale TV pentru copii, unde cei in masura nu sunt in stare sa cenzureze sau chiar sa renunte a transmite, desene animate sau seriale unde personajele injura sau jignesc din cinci in cinci minute, dar asta este o alta poveste si din pacate nu singura. Rahatel auriu ??!!

3 Replies to “Eu cred in MOS CRACIUN!”

  1. otilica

    Este foarte adevarat, poate ca ar trebui sa gandeasca mai bine reclamele, daca vor sa obtina ceva de pe urma lor. Reclamele oricum sunt evitate de multa lume, daca mai sunt si suparatoare cu atat mai mult!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.