utile DePeNet sau Online Tools

utile DePeNet sau Online ToolsIn decursul timpului, tot hoinarind pe net am gasit diverse lucruri interesante si utile in acelasi timp. Pe unele dintre ele le folosesc frecvent, de aceea le am salvate in bookmark.

Uneltele online s-au tot inmultit, in special o data cu aparitia lui html5. Dar sa nu ne mai lungim cu vorba si sa intram in subiect:


1. howsecureismypassword.net
Daca vrei sa afli cat de important este alegerea unei parole din punct de vedere al securitatii, puteti folosi site-ul celor de la howsecureismypassword.net, unde poti verifica in cat timp poate fi aflat o parola de catre “robotei”. Un scurt exempul:
– parola vastit poata fi sparta in 0.077228944 seconds
– daca mai adaugam ceva caractere si un semn de puctuatie, adica vastit.ro situatia se schimba si ajungem la 2 days
– mai punem ceva cifre vastit.ro2013 iar situatia este safe, adica putem sta linistiti cei 333 thousand years.
– iar daca folosim V in loc de v adica Vastit.ro2013 situatia deja o ia razna cu 51 million years

Concluzia scurta in alegerea parolei, daca vrei sa stai linistit:- minim 7 caractere
– caractere speciale si/sau semne de punctuatie
– litere si cifre
– caractere mari si mici
!!ATENTEI!! Nu folosi acest site pentru a testa parola pe care o vei folosi. ­čÖé


 utile DePeNet sau Online Tools


2. quickscreenshots.com
De curand am facut un articol (vezi aici) legat de metode prin care poti face screen shoot sau captura de ecran pe dispozitivele Android. Intre timp am gasit un site care iti arata cum faci captura de ecran pe majoritatea dispozitivelor, indiferent de sistemul de operare. Gasesti chiar si pentru PS3 sau XBOX


3. fakena.me
Vrei sa interactionezi cu cineva online, fie pe facebook, fie ca vrei sa trimiti/primesti un email, dar in acelasi timp vrei sa fi anonim, sau nu vrei sa ti se cunoasca identitatea? Cei de la fakena.me au o solutie in acest sens. Pe pagina lor poti genera un profil fake cu toate datele necesare:


Generate a random fake name, address, username, password, and (usable) email address for use with online message boards, social media, or whatever else.”


 Contul fake este valabil 30 se zile, dupa care se va sterge automat.


4. onlineocr.net
Ce este OCR? Este Optical character recognition sau pe romaneste recunoasterea optica a caracterelor (vezi descrierea pe wikipedia). Si ce face mai exact? Transforma scrierile din imagini sau documente tiparite/printate si de obicei scanate, in text editabl. De obicei sunt aplicatii specializate pentru asa ceva, care in general costa destul de mult. In schimb pe internet sunt destule alternative gratuite care te pot ajuta in astfel de situatii. Cei de la onlineocr.net ofera o astfel de solutie gratuit. Binenteles ca sunt si anumite limitari pentru varianta free: in “Guest mode” (fara sa te inregistrezi) poti converti maxim 15 imagini pe ora, iar daca te inregistrezi poti converti fisiere┬á PDF. Un lucru interesant este faptul ca suporta 46 de limbi, inclusiv chineza, japoneza si coreeana.


5. keybr.com
Vrei sa inveti sa tastezi mai bine si mai rapid? Cei de la keybr.com iti ofera un tool online cu care te poti antrena. Sunt chiar si cateva setari unde poti alege sa te antrenezi cu textul implicit al platformei sau folosind un text dintr-o pagina web, sau chiar un text personal. Mai sunt si alte setari pe care le poti face, inclusiv layout-ul tastaturii.

Daca te-ai antrenat si esti profesionist poti face un punctaj bun, si astfel sa ajungi in TOP.


6. ripe.net
Organizatia independenta non profit,┬á RIPE NCC (R├ęseaux IP Europ├ęens Network Coordination Centre) sprijina infrastructura Internet prin coordonare tehnica. Nu am sa spun mai multe depsre RIPE pentru ca puteti gasi┬áaici mai multe informatii.

Ce este interesant si util in acelasi timp pe ripe.net? RIPE Database Query, un tool cu ajutorul caruia putem afla probabil cele mai complete informatii ale unui IP: clasa din care face parte, utilizatorul final si furnizorul de internet prin care este alocat acel IP.


7. htpasswd generator
Daca nu ai la indemana o consola ssh pentru a genera o parola (de exemplu pentru restrictionare a unei pagina web], pentru fisierul .htaccess, poti folosi tool-ul celor de la htaccesstools.com. Tool prin care poti genera o parola care este trunchiata folosind algoritmul MD5 si care poate fi folosita la paginile web gazduite atat pe servere linux cat si pe cele windows. Este foarte simplu de utilzat, introduci userul si parola si poti genera codul pentru fisierul htpasswd.

Tot pe site-ul celor de la htaccesstools.com poti gasi si alte lucruri utile:


8. Coordonate GPS
Ai coordonate GPS (longitutine – latitudine) si vrei sa afli locatia pe harta? Atunci link-urile de mai jos iti vor fi de folos:
http://itouchmap.com/latlong.html
http://www.gps-coordinates.net/


9. List of free and open-source software packages
Iar la final gasim o lista cu foarte multe aplicatii open-source, organizata destul de bine pe wikipedia. Tot pe wikipedia gasim si o lista aplicatiilor open-source pentru utilizare comerciala – List of commercial open-source applications and services.


Update:
10. Iconfinder
O baza de date cu icon-uri…multe dintre ele free.

Mai sunt si alte lucruri utile, dar voi reveni si voi completa acest articol de fiecare daca cand voi avea ocazia.

PS. Daca vrei poti participa si tu la acest articol. Trimite un mesaj cu lucruri utile gasitede tine pe net si noi il vom posta aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.