Google Translate contraatac la Skype Translator

Google Translate contraatac la Skype TranslatorAcum ceva timp va povesteam (in acest articol), cum cei de la Microsoft, au revolutionat modul prin care oamenii de pe planeta vor comunica cu ajutorul lui Skype Translator. No vor fi singurii, Google Translate contraataca ­čÖé .

Se pare ca celor de la Google nu le-a priit acest lucru si n-au vrut sa fie mai prejos, asa ca anul trecut au achizitionat compania Quest Visual, companie care a “fabricat” aplicatia Word Lance. Iata dovada aici:


Quest Visual is joining Google!

With Word Lens, we’ve seen the beginnings of what’s possible when we harness the power of mobile devices to “see the world in your language.”
By joining Google, we can incorporate Quest Visual’s technology into Google Translate’s broad language coverage and translation capabilities in the future.
As a thank you to everybody who supported us on our journey, we’ve made both the app and the language packs free to download for a limited time while we transition to Google.

We’re looking forward to continuing our work at Google – stay tuned!


Word Lens, aplicatie de care am mai pomenit, tot in articolul mentionat mai sus si care iti oferea posibilitatea de a traduce in timp real a textului printat/afisat de pe diverse lucruri, de la simpla hartie la un panou publicitar, semn de circulatie, meniu de restaurant…etc, cu ajutorul camerei foto de pe telefon sau tableta.

Google Translate contraatac la Skype Translator

Acum Google a profitat de tehnologia celor de la Quest Visual, cei cere au “confectionat” Word Lens si a facut un “mic tuning” la batrana aplicatie Google Translate. Astfel miercuri, 14 februarie 2015, au lansat un update atat pentru┬á Android cat si pentru iOS, update care pe langa traducerea text to text deja cunoscuta, acum avem implicat microfonul si camera de la tableta sau telefon. Astfel cu ajutorul Google Translate acum putem face traducerea audio cu ajutorul microfonului si video folosind camera foto/video de la tableta sau telefon.

Iata si o mica demonstratie cu un iPhone:
Google Translate contraatac la Skype Translator

Practic daca esti in strainatate si nu esti in stare sa te intelegi cu receptionerul de la hotel sau chelnerul de la restaurant, acum esti salvat de Google Translate.

Momentan traducerea in timp real este disponibila doar din engleza in franceza, germana, italiana, portugheza, rusa si spaniola.

Ma-am jucat si eu un pic cu noul Google Translate din ROMANA in ENGLEZA si invers si pot spune ca traducerea audio este ok, iar pentru a traduce textul printat/afisat folosind camera video/foto, este nevoie de o scanare prealabila, practic face o poza dupa care scaneaza textul (un fel de ocr). Recunosc, nu am reusit sa fac traducere in timp real flosinf camera foto, indiferent de limba aleasa.

In caz ca a-ti  uitat, iata prezentare celor de la Quest Visual pentru aplicatia Word Lens (pe care o gasesti in google play):

Tehnologia avanseaza si ne apropiem din ce in ce mai mult de fictiunea din Star Trek.
PS. J.A.R.V.I.S. Artificial Intelligence Assistant este un alt proiect care urmeaza sa revolutioneze modul de a comunica cu un PC.

surse: techcrunch.com, googleblog.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.