Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat

Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat ssAstazi mi-a picat in brate o tableta foarte interesanta, Lenovo Tab Yoga 2 Pro, varianta WLAN, fara 4G, cu Intel sub capota si un proiector incorporat, asa ca am decis ca merita sa-i fac un scurt review.

Acum ceva timp am avut o experienta neplacuta cu o tableta/laptop Lenovo (Review Lenovo Ideapad Flex 10), care la prima vedere arata interesant/a, dar a dezamagit. Am sperat ca in viitor Lenovo isi va lua revansa cu un alt model, sper ca acum este momentul.

Tab Yoga 2 Pro si-a facut aparitia pe piata anul trecut (2014) in octombrie, iar cei de la Lenovo au reusit sa-l “prinda” pe Ashton Kutcher pentru promovare.

Revenind la info despre Yoga 2 Pro, va pot spune ca a venit intr-o cutie imensa, asta pentru are un ecranul QHD cu multitouch la fel de imens, de 13,3 inch si cu o rezoluție foarte buna, in special pentru multimedia. Cea mai interesanta caracteristica a lui Yoga 2 Pro este functia de proiector, da am scris bine, un proiector care este incorporat si astfel poti viziona filme, seriale ca la cinema.

Pachetul contine:

– tableta
– incarcatorul de 1.5 A
– o pereche de casti on ear
– cablu USB
– manual de utilizare si carticica de garantie

Hands On:
La o prima vedere parca ai avea la indemana pur si simplu un laptop fara tastatura, cu un design placut intr-o carcasa metalica rotujita pe la colturi, iar partea inferioara o scoate din randul tabletelor obisnuite, cu o forma care iti confera o oarecare siguranta cand o ai in mana, chiar daca ai de-a face cu 950 g si 13,3 inch.Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat 2Daca ii dam un ocol obsevam asa: pe partea frontala a tabletei, pe langa super ecranul de peste 13,3 inch, gasim camera frontala si cele 2 difuzoare stereo. Partea din spate este cea mai accesorizata, unde gasim camera principala (pozitionata central pentru a evita astuparea acesteia cu mana in timpul utilizarii), un subwoofer, un buton de focalizare pentru proiector, un buton pentru bocare/deblocare kickstand-ul , portul pentru microSD si nu in ultimul rand kickstand-ul care face toti banii, oferind nenumarate optiuni de asejare/orientare a tabletei (Hold, Stand, Tilt si Hang), inclusiv sa o agati in cuier 🙂 daca doresti, asta datorita orificiului existent in kickstand. Pe laterala stanga gasim butonul de power, conectorul pentru casti si cel de microUSB, plus tastele de volum. In partea dreapta este mai simpla, cu butonul de activare al proiectorului, proiectorul plus un microfon.

Si daca ramanem cu gandul la exterior, putem spune ca Lenovo Tab Yoga 2 Pro are un design cel putin placut, reusind sa ascunda destul de bine pico proiectorul in partea inferioara, intr-o rama cilindrica.

Un alt lucru de remarcat, pe langa dimensiunile impresionante ale ecranului si faptul ca avem un proiector onbord, este bateria cu cei 9600 mAh care sunt destinati in special caracteristicilor  multimedia. Apropo, sa nu uitam totusi ca mai este ceva de remarcat, mai exact un subwoofer JBL de 5W aflat pe spate tabletei care imi intareste ideea ca Tab Yoga 2 Pro este un multimedia la purtator. Dar sa nu mai asteptam si sa vedem cu ce este echipata tableta:

Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat

Specificatii:
Procesor: Intel Atom Z3745 (2 M Cache, 4 nuclee core, până la 1,86 GHz)
Sistem de operare:  Android 4.4 KitKat
Audio:  2 x difuzoare cu incinta mare, orientate spre fata + subwoofer JBL®, Dolby® Audio, Wolfson® Master Hi-Fi™
Memorie RAM: 2 GB LPDDR3
Memorie Stocare: ROM: 32 GB, accepta carduri microSD de pana la 64 GB
Baterie: Tip: Li-ion, 9600 mAh, cu un timp de utilizare de pana la 15 ore
Display: multitouch capacitiv în 10 puncte, 13,3″ Quad HD (2560 x 1440) IPS
Dimensiuni: (L x G x I)  (333 mm) x (3,7 mm -12,6 mm) x (223 mm)
Greutate: 950 g conform specificatilor de pe site si 1,680g conform cu ce scrie pe spatele cutiei
Proiector integrat: 50 Lumens, proiecteaza un ecran de până la 50″ pe orice perete
Camere Spate: 8 MP f2.2, focalizare automată
Camere Fata: 1,6 MP HD, focalizare fixa
Senzori: Senzor G, Busolă, Senzor de lumină ambientală, Hall, Vibrații, Magnet
Conectivitate: WiFi 802.11 a/b/g/n, MiMo, Bandă dublă 2,4 GHz și 5 GHz, Bluetooth® 4.0,
Porturi: Micro USB, mufă audio de 3,5 mm, card microSD

Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat 3Cand vine vorba de software, pe langa Android 4.4 KitKat costum, care intre timp a beneficiat de un upgrade la Android 4.4.2, gasim tot felul de aplicatii, de la Navigate pana la Facebook , inclusiv unele aplicatii marca Lenovo: eFrame, Security HD si o aplicatie foarte draguta pe nume Skethpad, cu ajutorul careia poti desena oriunde si in orice aplicatie, inclusiv pe HOME page.

Un lucru pozitiv pe care l-am remarcat atunci cand vine vorba de aplicatiile preinstalate, a fost faptul ca aceste pot fi dezinstalate, cel putin o parte din ele, iar pentru cele care nu pot fi dezinstalate (bloatware), exist optiunea de dezactivare.  Acelasi lucru se intampla si pentru Samsung Galaxy S6, care permite stergerea/dezactivarea aplicatiilor preinstalate.

Benchmark & TEST:
In toate testele pe care le-am rulat, Lenovo Yoga 2 Pro s-a descurcat fara probleme, iar punctajele le vezi mai Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat 4jos (vezi si galeria foto).

  • 3DMark – scor de 16522, curios este faptul ca in clasament este cu 16499 undeva intre Allview X1 Xtreme si Sony Xperia Z1S
  • Quadrant Standard – scor 17600 si este pe primul loc!!!
  • Antutu Benchmark – scor 35019 intre LG G3 si HTC One
  • CPUZ – In afara de memoria de stocare care conform CPUZ este 25GB in loc de 32GB, totul este ca in specificatiile producatorului!!!

Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat 6GPS:
Ca de fiecare data folosesc GPS Test, iar  Yoga 2 Pro s-a cam chinuit sa capteze semnalul la inceput. Abia dupa un minut a reusit sa se conecteze cu semnal 3D Fix. O sa spuneti ca 1 minut nu este cine stie ce, dar alte tableta de buget redus cum este si Allview VIVA H10HD sau Utok 700D 3G, care s-au conectat in maxim 10 secunde. Acest comportament l-am remarcat doar la inceput, in rest nu au fost probleme. M-am jucat un pic si cu Google Maps si s-a descurcat bine.

Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat 7Gaming:
Am instalat si testat mai toate jocurile importante (enumarate mai jos) si nu au fost probleme, chiar s-a descurcat foarte bine:
Real Raceing 3, FIFA 15 UT, Asphalt 8, Iron Man 3, Truck Drive 3D si Injustice.

FOTO/VIDEO:
Pentru ca am fost curios am vrut sa vad ce poate camera video/foto cu setarile standard, pe Auto. Daca calitatea foto este acceptabila, in conditii de lumina naturala foarte buna, chiar si cele cu focalizare de aprope au fost relativ OK (vezi video mai jos), insa cand vine vorba de video treaba nu sta asa de bine, in aceleasi conditii de lumina. Are ceva probleme la White balance (vezi scurt video in galeria – atentie la Iepurila :), datorita lui am remarcat acest lucru ).

Proiector
Inevitabil intra sub lupa si piesa de rezistenta a acestei tablete…proiectorul. Nu am sa va dau detalii tehnice prea multe pentru ca nu are sens, doar ca lampa este de 40-50 lumeni, iar rezolutia este de 854×480, in plus daca bateria este sub 10% nu-l poti folosi. Pentru ca totusi este un pico, este necesar sa fie intuneric bezna pentru a te bucura de proiectile lui Yoga 2Pro. Pentru testare, pur si simplu am inchis lumina de peste tot si am inceput vizionarea unui film. Indiferent de unghiul de vizionare (evident pe verticala, sus-jos), proiectul isi regleaza automat pozitia pe perete, iar imaginea si culorile sunt acceptabile. La focalizare sunt mici probleme dar una peste alta pot spune ca este acceptabil. Am mers mai departe si l-am pus pe al meu pusti la treaba, cu Injustice si proiectorul ON, inregistrand experienta cu un Samsung Galaxy Note 3 N9005. Iata dovada 🙂 :

Internet & Speed Teste:
Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat
Lenovo nu se dezminte si echipeaza tableta cu acelasi Chrome ca browser default, la fel ca la Lenovo Vibe X2. Ca si in cazul lui Vibe X2 experienta de utilizare, chiar si pe cele mai pretentioase pagini web, este foarte buna. Pagina se incarca rapid si fara lag-uri, chiar si pe Youtube. La prima tentativa de accesare a continutului de pe Youtube prin aplicatia dedicata a crapat. Am bagat inca o fisa si a mers fara probleme.

Nici Yoga 2 pro nu a scapat de testul pilot, cel pe care-l fac de fiecare data, mai exact testul video de retea. Testul consta in accesarea prin reteaua WIFI, a unui film fullHD cu subtitrare. De fiecare data folosesc acelasi fisier .mkv cu filmul 2012 in format 1080p, cu subtirare in format *.srt si sunet DTS. Astfel pe langa procesarea video verificam si conexiunea wifi. Asa cum era de asteptat testul l-a trecut cu brio.

Alte Teste
Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporatAm incercat sa conectez diverse lucruri printr-un cablul OTG si iata rezultatul:
mouse a4tech OK 
– un stick USB OK
– o tastatura A4tech OK 
– un HDD extern de 2.5 OK (l-a detectat dar nu a putut citi partitiile NTFS!!!)
– un modem 3G Vodafone mai vechi care NU a mers
Ca de fiecare data am incercat toate cele de mai sus si cu un hub usb in cablul OTG, iar cele castigatoare au fost: tastatura, mouse-ul si stick-ul USB. Exceptie a facut HDD-ul extern de 2.5.

Cateva Plusuri:
Pentru ca ar fi prea mult de enumerat, ma limitez la:
– ecranul care impresionează prin calitatea imaginii si unghiul bun de vizualizare
– bateria de capacitate mare
– in ciuda specificatiilor de top si a carcasei metalice nu este foarte grea
– inevitabil functia de proiector
– si sunetul cu un volum foarte mare, la o calitate foarte buna, fara distors,  imbunatatit si de subwoofer de pe spatele tabletei

Cateva Minusuri:
– dureaza prea mult incarcarea bateriei, peste 5-6 ore
– nu are in dotare cablu OTG
– camera video are ceva probleme cu white balace in conditii de lumina puternica
– camera principala nu are blitz

Concluzii:
Lenovo nu se dezminte si impacheteaza un produs atractiv, cu design si specificatii premium, produs care pare sa fie destinat calatoriilor, asta chiar daca vorbim de o tableta imensa cu ecran de 13 inch, oferind posibilitatea de a vizona fisierele multimedia pe un ecran mai mare de 13 inch 🙂 .  Chiar daca are o baterie impresionanta de 9600 mAh, eu recomand sa-i atasezi si una portabila avand in vedere timpul mare de incarcare.

Legat de pretul pe care-l afiseaza, Yoga 2 Pro pe la retalerii de prestigiu este unul asemanator sau chiar identic:
– la eMAG pretul a tot oscilat, la un moment dat era 2.399 lei, iar astazi cand sarbatoresc cele 10 milioane de comenzi prestul este mai mare de 2799 lei (vezi aici)!!!
– Altex a avut initial acelasi pret ca la eMAG, iar acum avand in vedere ca cei de la eMAG l-au crescut, este mai mic, de 2.399 lei (vezi aici)
– Flanco cu un pret ceva mai mare de 2.799 lei (vezi aici)
– evoMAG este premiant, cu cel mai bun pret, de 2.199 lei (vezi aici)

Galerie Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat:
Test camera Video

Test Benchmark

2 Replies to “Review Lenovo Tab Yoga 2 Pro cu proiector incorporat”

  1. ch silviu

    durata baterie reala imi poti zice?sunt interesat sa o cumpar, pe amazon.de este o oferta fara lte 400 de euro, 500 de euro varianta cu lte ,dar nu ma intereseaza sa dau 100 de euro in plus, cand net pot sa dau de la tel prin wi-fi direct.insa m-ar interesa un test real al bateriei, de exemplu cat timp poti viziona filme online, sau de stick.

    Reply
    1. VastIT Post author

      Salut Silviu, nu am facut un test special legat de baterie, dar din ce imi aduc aminte a rezistat destul de bine la toate testele la care am supus-o, fara sa crape bateria de tot. Ce am remarcat insa este durata de incarcare cam mare, este posibil sa fi fost de la mine de la priza (am tensiune fluctuanta). Insa legat de durata bateriei gasesti info la lenovo pe site. Au o pagina dedicata pentru consumul bateriei in diverse situatii http://www.lenovo.com/battery-info/, iar eu spun ca pentru vizionare video de 720p si cu ecranul setat la 40% te tine 10.04 ore. Eu tind sa-i cred pe cuvant.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.