De astazi RCS & RDS este posesorul unei licente 4G

De astazi RCS & RDS este posesorul unei licente 4GAstăzi 20 August RCS & RDS anunță printr-un comunicat de presa, că intra în lumea 4G (în banda de 2600 MHz (TDD) ) o data cu achiziția unei licențe “dobândită în urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom și RCS & RDS, cu acordul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicaţii (ANCOM)”.

RCS anunță că pană la finalul lunii septembrie, vor fi 12 orașe care vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: București, Cluj, Timișoara, Brașov, Oradea, Craiova, Constanta, Iași, Arad, Sibiu, Pitești și Ploiești, iar pana la sfârșitul anului 2015 aria de acoperire 4G se va extinde cu încă 13 orașe (deci va ajunge la 25 de orașului).

P:SmartPhone cu 4G/LTE la eMAGeMAG lanseaza Wink si Star-Light, doua branduri proprii 8r

Cu aceasta ocazie toți abonații DigiMobil vor beneficia de viteze de pana la 150Mbps, fără costuri suplimentare. Este încă handicap pe care îl va avea competiției fată de RCS, competiție care în momentul de fată oferă contra cost accesul la viteze de internet 4G.


UPDATE:
ATENTIE!!! Nu este suficient ca in specificatiile telefonului sa scrie ca stie 4G-LTE ca sa functioneze. Este obligatoriu sa fie specificat ca stie LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600, un protocol de comunicare uzitat mai mult in zona ASIA. Momentan sunt putine terminale care suporta acest protocol de comunicare, iar incepand cu sfarsitul lunii septembrie DigiMobil va introduce in oferta sa comerciala si terminale compatibile. O anumita versiune a lui Note 4 (SM-N910U) si iPhone 6 sunt doua dintre telefoanele care suporta 4G-ul de la RCS.

O simpla cautare pe GSMArena, cu filtrare dupa dupa LTE banda 38 (2600) si poti afla lista dispozitivelor compatibile. Insa acolo nu se regasesc telefoanele Alview care totusi apar pe magazinul online a celor de la RCS, unde a fost aplicat un nou filtru cu 4G. Modelul abia lansat Allview E3 Living este cea mai accesibila oferta la RCS la un pret de 499 lei, iar cea mai scupa varianta este HTC One M9 la 3349 lei, cam scump zic eu avand in vedfere ca la eMAG acelasi telefon este la 2699 lei.


Pentru a putea beneficia de viteza de pana la 150Mbps trebuie să ai în dotare un smartphone care știe LTE/4G la 2600Mhz. Ca o curiozitate, cel mai ieftin telefon de la eMAG care pare sa stie de 4G si 2600Mhz, este Yezz Andy AC5V (pret 499 lei), dar NU stie de  TDD in banda 38 !!!

De astazi RCS & RDS este posesorul unei licente 4G

Țineți minte ce vă spun…nu mai rămâne decât ca cei de la RCS să investească în aparatură pentru a putea susține un număr mai are de abonați și practic nu va mai avea concurentă, asta dacă va continua cu politica de prețuri actuală, oferită prin serviciul DigiMobil.

2 Replies to “De astazi RCS & RDS este posesorul unei licente 4G”

  1. r

    Bati campii autorule de articol!
    Documenteaza-te la Samsung Romania (eu acolo am intrebat) si vei afla ca nici un telefon Samsung existent pe piata noasta nu este compatibil în banda de frecvenţă de 2600 MHz de tip TDD (Time-Division Duplexing), în aşa-numita bandă 38.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.