Oracle: companiile din EMEA nu sunt conștiente de avantajele oferite de Cloud Agility

Oracle: companiile din EMEA nu sunt conștiente de avantajele oferite de Cloud AgilityCei de la Oracle au facut o nouă cercetare care arată că 58% din organizațiile IT din zona de business nu sunt pregătite pentru amenințări competitive, incluzând și abilitatea concurenței de a lansa mai repede noi aplicații.

In Studiul “Oracle Cloud Agility” au fost intervievați 1004 de angajați, care lucrează pentru companiile mari din EMEA. Dar iata comunicatul:

Astăzi, Oracle a anunțat rezultatele studiului „Oracle Cloud Agility” și a arătat că companiile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) supraestimează agilitatea lor. În timp ce majoritatea companiilor cred că sunt agile, studiul Oracle subliniază faptul că multe organizații nu pot gestiona în mod flexibil volumul de lucru sau să se dezvolte în mod rapid, să testeze și să lanseze noi aplicații, lăsându-le slab pregătite în a face față amenințărilor competiției. De asemenea, studiul a descoperit o lipsă de conștientizare în rândul companiilor în privința felului în care tehnologia, cum ar fi Platform-as-a-Service (PaaS), poate fi folosită pentru a ajuta în cazul acestor provocări.

P: vezi oferta de astazi de la eMAGeMAG lanseaza Wink si Star-Light, doua branduri proprii 8r

În studiul Oracle Cloud Agility au fost intervievați 1.004 de angajați, care lucrează pentru companiile mari din EMEA, pentru a înțelege agilitatea în afaceri în era Cloud. Rezultatele arată că 62% consideră că organizația lor este agilă (de exemplu, posibilitatea de a se adapta rapid la noi oportunități de afaceri sau de a itera repede noi produse și servicii). 

Respondenții înțeleg beneficiile agilității, 78% susțin că abilitatea de a dezvolta, a testa și a lansa rapid noi aplicații de afaceri este importantă sau extrem de importantă pentru succesul afacerii lor. În special, aproape o treime dintre respondenți (30%) cred că mobilizarea efectivă a aplicațiilor și serviciilor este cel mai important factor pentru succesul afacerilor de astăzi, atunci când vine vorba de infrastructura IT.

De asemenea, studiul arată că impactul competitiv al agilității este extrem de important pentru afaceri. De fapt, capacitatea concurenților de a lansa mai repede servicii inovatoare pentru clienți a fost identificată de companii ca fiind cea mai mare amenințare (27%). Circa 58% dintre respondenți susțin că afacerile lor nu au o infrastructură IT capabilă să răspundă la aceste amenințări competitive.

În mod semnificativ, sondajul arată că beneficiile agilității oferite de PaaS nu sunt folosite la capacitate maximă. De fapt, conform studiului, 59% din afacerile EMEA intervievate fie nu pot, fie nu știu dacă pot schimba volumul de lucru între Cloud-urile publice, private sau hibride și să transfere aplicațiile locale în Cloud. În plus, respondenții susțin că doar 44% din companii pot dezvolta, testa și lansa noi aplicații de business pentru utilizare pe dispozitive mobile în șase luni, aceasta cifră scăzând la 27% pentru o perioada mai scurtă, de o lună.

„Există un oarecare gol în conștientizarea modului în care companiile pot deveni mai agile. Deși unele companii se consideră deja agile, majoritatea lor nu sunt capabile să înțeleagă puterea soluțiilor PaaS în a le ajuta să lanseze rapid noi soluții. Alte companii abia acum au început călătoria pe curba agilității”, a declarat Tino Scholman, Vice Președinte Oracle Cloud EMEA. „Daca vrei să devii mai inovativ și să experimentezi mai des atunci trebuie să fii sigur că costul de Inovație scade și scade rapid. Vrem să ajutăm în a umple acest gol de conștientizare arătându-le companiilor cum chiar soluția platformă de Cloud corectă le poate permite să reacționeze imediat la condițiile de piață și de a se poziționa la o distanța semnificativă față de competiție.”

Oracle: companiile din EMEA nu sunt conștiente de avantajele oferite de Cloud Agility

Rezultatele sondajului confirmă evaluarea, faptul că aceste companii nu sunt pe deplin conștiente de felul în care PaaS poate crește agilitatea operațională. Numai 34% dintre respondenți afirmă că înțeleg pe deplin ceea ce este PaaS, în timp ce 20% recunosc că nu înțeleg PaaS deloc. Pentru cei care spun că nu înțeleg PaaS, doar 28% spun că perioada de timp mai scurtă pentru dezvoltarea aplicațiilor ar fi beneficiul principal, cu mult în urma beneficiilor mai puțin strategice, cum ar fi scăderea costului infrastructurii interne de IT (45%).

Cele mai bune soluții PaaS, precum Oracle Cloud Platform, oferă niveluri de agilitate unice. Cu o integrare simplificată în infrastructurile IT existente, Oracle Cloud Platform poate ajuta companiile să reacționeze imediat la cererea clientului, prin servicii noi, asigurând în același timp inovație în jurul aplicațiilor interne de business.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.