Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDD?

Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDDSunt situatii cand unele lucruri, pe care Microsoft le-a implementat in noile SO-uri, mai mult incurca decat sa ajute.

Practic, unele modificari “ascund” lucruri in interfata sau in comportament, iar utilizatorul de rand este derutat, are impresia ca nu functioneaza cum trebuie, sunt doar de decor sau ca acestea au disparut.

Evident ca sunt si lucruri bune, dar…in momentul in care aduci o versiune noua trebuie sa se vada o imbunatatire la experienta de utilizare, iar lucrurile sa fie mai usor de utilizat si de gasit, cu o interfata intuitiva. Nu este cazul atunci cand vorbim despre search.

Da, astazi vorbim de search-ul din Windows care este o pacoste daca nu sti cum sa-l utilizezi/configurezi. Nu am sa mai pierd timpul si am sa trec direct la explicatii. Pentru acest tutorial am folosit Windos 7 Pro, dar sigur se aplica si pentru Windows 8 si 10.

Deci ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDD?…De exemplu, sa spunem ca vrei sa cauti un fisier/folder dupa un cuvant specific si ai ghinionul ca acest cuvant se afla in denumirea fisierului/directorului undeva la mijloc sau la sfarsitul acestuia, in plus nu exista spatii in denumirea fisierului/directorului. In acest caz o sa ai surpriza sa nu-l gasesti, chiar daca tu sti sigur ca exista…dar nu mai sti exact unde. Poti fi inselat si sa crezi ca l-ai sters pentru ca search-ul de Windows nu-l va gasi.

Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDD?

Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDDDar hai sa vedem si un exemplu concret, sa fie mai usor de inteles. Daca cautam un fisier/director care are in denumire cuvantul telefon, il vom gasi doar in denumiri de fisiere/directoare de forma:
– setari telefon
– poze telefon
– oferte telefon.doc
– poza de pe telefon.jpg
– telefon.xlsCe faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDD 1Se schimba situatia daca denumirea acestora este de genul celor enumerate mai jos:
– setaritelefon
– pozetelefon
– ofertetelefon.doc
– pozadepetelefon.jpg
– 1telefon.xls
– untelefonfrumos.gif

Practic nu va gasi nici unul din fiserele respective.Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDD 2Rezolvarea este simpla…daca folosesti “wildcard ” sau mai exact “* “…dar cati utilizatori obisnuiti sunt familiarizati cu asa ceva!? Deci adaugi *telefon in casuta de cautare.

Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDDDaca vrei sa rastrangi cautarea si vrei sa gasesti doar fisiere de tip jpg de exemplu si care contin cuvantul telefon in denumire, in astfel de situatii adaugi *telefon*.jpg in casuta de cautare.Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDDAlte cateva lucruri utile pe care le poti face legate de acest subiect:
– In primul rand daca vreti sa va mearga un pic mai repede Windows-ul si daca nu folosesti functia de cautare foarte des, este bine sa opresti serviciul Windows Search si sa nu folosesti Index Search pentru ca iti va consuma resurse importante.

Oprire serviciu Windows Search:
– deschizi RUN (folosesti tastele Win-R)
– testezi services.msc si OK
Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDD runSe va deschide o fereastra unde sunt afisate toate serviciile din windows, unde cautam si selectam serviciu Windows Search. Deschidem proprietatile acestuia folosind icon-ul din meniu sau cu click dreapta properties.
Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDD servicesOprim serviciul selectand butonul STOP si modificam Startup type pe Manual sau Disabled, dupa care OK.
Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDD proprietatiUrmatorul pas este sa schimbam modul prin care windows cauta. Din Control Panel deschidem Folder Options.
Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDD controlSe va deschide fereastra Folder Options si selectam tab-ul Search. Aici avem grija sa selectam modul de cautare Always search file names and contents (doar in cazul in care utilizati foarte rar search-ul), sa caute recursiv si fragmente de text din denumire selectam Include subfolders in search results when sarching in file folders si Find partial matches.
Ce faci cand Windows Search nu-ti gaseste fisierele de pe HDD searchSpor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.