Digi Mobil anunta lansarea serviciului de date 4G si in banda de frecvente 2100 Mhz

Digi Mobil anunta lansarea serviciului de date 4G si in banda de frecvente 2100 MhzDigi Mobil anunta lansarea serviciului de date 4G si in banda de frecvente 2100 Mhz (banda 1 LTE).

Probabil este cel mai astepta anunt pentru abonatii DigiMobil si pentru cei care vor sa treaca la reteaua celor de la RCS & RDS.

RCS promite ca din data de 20 Octombrie, “accesul la serviciile 4G se va realiza complementar in benzile 2100 Mhz si 2600 Mhz (banda 1 si banda 38 LTE)“, iar pana in iunie 2017 vor sa creasca acoperirea pentru 2100 Mhz si in alte localitati, inclusiv pe litoralul romanesc.

Miscarea este una foarte buna, avand in vedere faptul ca multi dintre consumatorii de internet, nu au telefoane compatibile cu reteaua LTE TDD in banda 38 (2600 Mhz ), iar acest lucru reprezinta un impediment major pentru a trece in reteaua DIGI.

Noua banda 4G va fi disponibila incepand cu data de 20 octombrie 2016, iar primii utilizatori care vor beneficia de noua retea, sunt cei din Oradea si Pitesti.

Pana in data de 17 Ianuarie 2017, RDS promite ca vor urma sa beneficieza de noua frecvente si orasele: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Sibiu, Galati, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Drobeta Turnu Severin, Resita, Slatina, Hunedoara, Valea Prahovei si zona Rasnov, Zarnesti, Moeciu si Bran.  

Un alt lucru interesant este faptul ca cei de la RDS vor continua sa investeasca si in reteaua de banda 38 LTE TD 2600. Astfel vor continua extinderea acestei retele cu “aproape 1000” de statii de baza…pana la sfarsitului acestui an.

Pentru mai multe info, vezi comunicatul aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.