YouTube suporta de astazi continut HDR

YouTube suporta de astazi continut HDRDe astazi, Youtube suporta continut de tip HDR (High Dynamic Range). In decursul timpului, cei de la youtube au implementat pe rand: de la HD la 4K, live streaming, 3D, video de 360 de grade, iar astazi vine si cu suport pentru HDR.

Oare de ce? De ce nu, zic eu…insa mai este o explicatie. Netflix si Amazon au deja aceasta optiune.

Un alt motiv ar fi acela ca pe piata sunt destule dispozitive care suporta HDR, atat pentru creeare de continut (camere foto/video si telefoane smart), cat si pentru vizionare (televizoare, monitoare sau de ce nu si videoproiectoare).

 vezi device-uri care suporta HDR la eMAG

La ce foloseste HDR? Practic aduce imaginea din natura mai aproape de perceptia ochiului uman, cu o gama mai larga pentru culori, luminozitate, contrast si chiar a partilor intunecate. Vezi mai multe explicatii despre HDR aici sau aici.

Today we are adding support for High Dynamic Range (HDR) videos on YouTube. HDR videos have higher contrast, revealing precise, detailed shadows and stunning highlights with more clarity than ever. Support for wide color gamut means colors are more vibrant. Simply put, HDR unlocks the most spectacular image quality we’ve ever streamed.YouTube suporta de astazi continut HDR

De ce echipamente ai nevoie pentru a putea viziona continut HDR: Chromecast Ultra, poate un HDR Blu-ray player sau un Xbox One S si nu in ultimul rand seria 2016 a TV-urilor UHD si SUHD de la Samsung, care suporta native HDR. Daca nu detineti un astfel de device nu trebuie sa intrati in panica, Youtube promite vizionarea acestui continut chiar si fara 🙂 .


Starting today, you can watch YouTube videos in HDR on supported devices, such as HDR TVs with the new Chromecast Ultra, and soon on all 2016 Samsung SUHD and UHD TVs. If you’re using a device that doesn’t yet support HDR, don’t worry, videos will still play in standard dynamic range.


Vezi anuntul oficial pe blog-ul youtube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.