Priza inteligenta (SMART) Home NVS 1 cu WIFI pe care o poti accesa din internet (video)

Era cazul sa vorbim si despe un astfel de produs, o priza inteligenta Home NVS 1 cu WIFI pe care o poti accesa prin internet.

Priza inteligenta (SMART) Home NVS 1 cu WIFI pe care o poti accesa din internet-ss

Priza inteligenta (SMART) Home NVS 1 cu WIFI pe care o poti accesa din internet-ss

Practic, o astfel de priza inteligenta iti permite sa controlezi alimentarea unui aparat electric sau electrocasnic, de pe un telefon cu Android sau IOS, datorita faptului ca aceasta se conecteaza la internet folosind o retea Wi-Fi.

Sa va povestesc pentru ce imi trebuie mie. Am o magazie neincalzita la care nu ajung mereu si prin care trece o teava de apa, iar pe perioada iernii, cand este vreme prea geroasa, exista pericolul de inghet. Pentru a evita ca apa sa-mi inghete in teava, am sa pun un calorifer electric de 2500 W pe care sa-l pornesc doar cand temperatura scade foarte tare. Si pentru ca exista sansa ca gerul sa vina pe nepregatite, iar eu sa nu fiu in locatie am nevoie de o astfel de priza inteligenta. 

Astfel, cu aceasta priza inteligenta, impusc mai multi iepuri o data, adica nu ma prinde gerul nepregatit, fac reducere de energie, pentru ca aprind caloriferul doar atunci cand este cazul si nu trebuie sa bat drumul pana acolo.

Priza inteligenta (SMART) Home NVS 1 cu WIFI pe care o poti accesa din internet-x

Priza inteligenta (SMART) Home NVS 1 cu WIFI pe care o poti accesa din internet-x

Iata si cateva specificatii:
– Sarcina maxima suportata este de 16 A / 3500 W.
– Tensiune de alimentare (V): 220 V
– Wi-Fi: 2,4 GHz 802.11 b/g/n.
–  functii smart: temporizator, cronometru;
– sisteme IOS 7.0 si Android 4.0 sau mai noi
– Material: plastic alb 
– Dimensiuni (mm): 80x120x80

In cutie pe langa priza inteligenta mai gasesti doar manualul de utilizare, iar legat de instalarea pot spune ca nu este asa complicata:
-.alimentezi priza
– instalezi aplicatia pe telefon si iti faci un cont
– adaugarea prizei in aplicatie este simpla daca urmaresti wizard-ul: se tine apasat 3-4 secunde pe butonul prizei, pana ledul abastru se aprinde intermitent, din aplicatie selectezi add dupa care alegi reteaua, introduci parola si astepti cateva secunde si gata. Nu-ti ramane decat sa conectezi un aparat electric la priza.

Trebuie sa fi atent ca telefonul sa fie conectat la o retea wifi de 2,4Ghz pentru ca altfel nu vei putea conecta priza la wifi.

Acum ca v-am povestit despre instalare, cateva specificatii si pentru ce imi trebuie mie, sa va spun alte cateva situatii cand poti folosi o astfel de priza inteligenta:
– sa aprinzi un bec sau luminitele dintr-un brad
– sa programezi luminile de noapte din curte sa se aprinda cand se insereaza si ca sa se stinga cand rasare soarele
– un radiator, inainte cu cateva ore care sa incalzeasca pana ajungi in locatia respectiva
– o centrala fara termostat programabil/inteligent
– un boiler
– fierul de calcat ca sa nu fi stresat ca l-ai lasat in priza cand ai plecat de acasa
– un ventilator pentru aerisire
– ….

Atentie, in nici un caz sa NU folositi o astfel de priza pentru alimentarea unui router pentru ca o data oprita priza se va pierde legatura cu aceasta priza pentru ca se va opri conexiunea la internet.

Un alt lucru foarte important pe care trebuie sa vi-l spun si de care trebuie sa tineti cont, este puterea maxima pe care o suporta. Nu poti pune un consumator mare la o priza inteligenta care suporta o putere mai mica fata de acesta.

Sa vorbim un pic si despre pret. Priza a fost achizitionata de la Dedeman si a costat 59 de lei, insa la eMAG poti gasi si mai ieftine.

2 Replies to “Priza inteligenta (SMART) Home NVS 1 cu WIFI pe care o poti accesa din internet (video)”

 1. Voicu

  Salutare,

  As vrea si eu sa achizitionez cateva prize, o intrebare as avea totusi:
  Scrie pe ea la ce temperaturi se poate folosi? Am de gand sa pun una-doua si afara, pentru a controla instalatia de lumini de Craciun de pe casa. Functioneaza la tempraturi de iarna oare? Are vreun rating IP?

  Merci!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.