(P) Fortificarea zidurilor rețelei IT: F-Secure Radar

Cu 15 ani în urmă, un administrator IT avea doar grijă  desktopurilor, laptopurilor și serverelor. În schimb, activele IT din rețelele de astăzi pot include mașini virtuale, dispozitive și servicii cloud și locale, dispozitive IoT și BYOD. Pentru a securiza rețeaua este necesară o abordare diferită față de anii din urmă. Pe scurt, securitatea informatică a devenit mult mai complicată.

(P) Fortificarea zidurilor rețelei IT F-Secure Radar-2

(P) Fortificarea zidurilor rețelei IT F-Secure Radar

Reduceți costurile securității și creșteți costul atacatorului

Cel mai minunat lucru al managementului vulnerabilităților este faptul că reprezintă o oportunitate de a reduce semnificativ costul securității. Este de departe mai puțin costisitor să fiți proactivi și să implementați un sistem de securite înainte de apariția unor probleme grave decât în timpul unei crize sau al unui atac cibernetic. Cu toate acestea, vulnerabilitățile cunoscute și exploatarea lor încă sunt cauza principală a majorității breşelor. Majoritatea exploatărilor se bazează pe vulnerabilități deja cunoscute de către specialiștii de securitate timp de cel puțin un an.

Nu numai că managementul vulnerabilităților duce la scăderea costurilor pentru organizația dvs., ci ridică structura costurilor pentru un atacator. Acesta este exact ceea ce urmărim. Un atacator trebuie să găsească o vulnerabilitate, în ciuda faptului că în firma dvs. sunt remediate vulnerabilitățile critice, atacatorul trebuie să muncească mult mai mult, astfel va întâmpina mai puține oportunități de liberă mișcare.

Ce să căutați la un sistem de tip VM

(P) Fortificarea zidurilor rețelei IT F-Secure Radar-3

(P) Fortificarea zidurilor rețelei IT F-Secure Radar

If you don’t know what you have, you can’t protect it
Ca pas inițial în programul de securitate cibernetică, o bună platformă de gestionare a vulnerabilităților, cum ar fi F-Secure Radar, oferă în primul rând vizibilitate. Cu complexitatea infrastructurii de rețea IT de astăzi, este prea obișnuit să fi uitat de obiecte IT vechi care se ascund în colțuri prăfuite. Este important să obțineți vizibilitate asupra tipurilor de dispozitive și a bunurilor pe care le aveți și a statutului lor legat de vulnerabilități.

Odată ce știti cum arată suprafața de atac, puteți începe să verificăti defectele. Aici intră scanarea sistemelor și aplicațiilor web pentru vulnerabilități cunoscute publicului. Cu F-Secure Radar, de exemplu, puteți scana sisteme precum servere web, firewall-uri, servere de email și gateway-uri, routere și switch-uri, controlere de domeniu, servere DNS, stații de lucru, precum și software-ul și sistemele de operare pe ele. De asemenea, putem verifică atât aplicațiile web comerciale cât și cele personalizate. Noile aplicații încă în curs de dezvoltare pot fi scanate pentru a detecta vulnerabilitățile înainte că acestea să provoace probleme mai târziu.

(P) Fortificarea zidurilor rețelei IT F-Secure Radar-1

(P) Fortificarea zidurilor rețelei IT F-Secure Radar-

O platformă solidă de gestionare a vulnerabilităților va include și raportarea credibilă, precum și o modalitate de a raționaliza fluxul de lucru. Această înseamnă gestionarea incidentelor raportate, automatizarea scanărilor programate și atribuirea de vulnerabilități pentru patch-urile prioritare.

Pe scurt, mediile de afaceri IT complexe, care se schimbă rapid, conduc la o suprafață largă de atac. Numai scanarea constantă și controlul riguros vă pot ajută să gășiți vulnerabilități înainte de oricine altcineva, reducând cheltuielile de securitate și împiedicând atacatorii să gasească o bresă de securitate în afacerea dumneavoastră.

Totul sună aproape prea frumos să fie adevărat, însă soluția F-Secure Radar, împreună cu o echipa de ingineri de securitate pregătiți poate oferi o vizibilitate mult mai bună în rețea.

Mai multe infornatii despre managementul vulnerabilităților, pot fi găsite pe www.f-secure.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.