Cum aflu adresa mea IP sau my ip address

Oare care este adresa mea IP?
Ce adresa IP am?
Cum gasesc adresa IP?
Cum aflu adresa mea IP?

Raspunsul la aceste intrebari, il gasesti ceva mai jos.

Vezi cele mai noi oferte la eMAG

Adresa ta IP Publica este: 188.25.84.227

188.25.84.227
…text…

Sunt singur ca pana acum ati auzit macar o data de adresa IP, ori de la colegul de la IT sau de la prietenul/prietena care lucreaza in domeniu sau poate de la un serviciu de suport al operatorului tau de internet.

cum aflu adresa mea IP sau my ip address

In primul rand trebuie sa “stabilim” ce este adresa IP. Ca sa vorbesc pe limba tuturor, practic este un “numar” de identificare cu ajutorul caruia dispozitivele conectate intr-o retea stiu sa comunice intre ele, prin intermediul protocolul IP (Internet Protocol), astfel pot transmite informatii intre ele.

Adresele IP pot fi de 2 feluri: adresa IP publica (care poate fi accesata direct din internet) sau adresa IP privata (care evident nu poate fi accesata direct din internet, doar din aceasi retea privata in care se afla).

Dar gata cu teoria (daca esti curios sa afli mai multe gasesti informatii pe wikipedia) zi hai sa vedem cum putem afla ce adresa IP avem.

cum aflu adresa mea IP sau my ip address

A. Cum aflu adresa mea IP privata

Metoda 1 – prin linie de comandacum aflu adresa mea IP sau my ip address

Pentru windows comanda este ipconfig, dar sa vedem si cum:
Trebuie sa accesam Command Prompt sau CMD-ul. Pentru asta selectam Start>All Programs>Accessories>Command Prompt

Odata deschis cmd-ul introducem comanda ipconfig si selectam enter:

C:\>ipconfig
Windows IP Configuration
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::b025:eb9d:acd9:9b33%16
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.103
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.2

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . : 

In exemplul de mai sus vedem ca PC-ul are 2 placi de retea. Una wireless (Wireless LAN adapter Wireless Network Connection) si una prin cablu (Ethernet adapter Local Area Connection). Dupa cum se vede sunt conectat printr-o placa de retea wireless.

P: Vezi promotiile saptamani la eMAG

Evident numarul din dreptul lui IPv4 Address este adresa mea IP privata, adica 192.168.1.103. Daca vrei sa afli informatii mai detaliate mai adaugi /all la comanda  (ipconfig /all)

Pentru linux comanda este – ifconfig

Metoda 2 – prin interfata grafica
Sunt mai multe metode pentru a ajunde la acelasi rezultat, adica afisarea adresei IP in interfata grafica. Am sa va spun de metoda clasica asa ca selectam Start>Control Panel>Network and Internet>Network and Sharing Center, iar de aici selectam Change Adapter Settings.
cum aflu adresa mea IP sau my ip addressIn urmatoarea fereastra afisata, dupa ce am selecta Change Adapter Settings, se vor afisa toate dispozitivele de retea prin care se poate conecta PC-ul cu pricina.

Inainte de a trece de acest pas trebuie macar sa stiti prin ce dispozitiv/placa de retea sunteti conectat sau pe cea la care doriti sa aflati adresa IP.
Sa presupunem ca dorim sa aflam adresa IP de la placa de retea wifi (wireless).
cum aflu adresa mea IP sau my ip addressin acest caz selectam placa Wireless Network Connection cu click dreapta si selectam Status.
cum aflu adresa mea IP sau my ip addressIn urmatoarea fereastra pur si simplu selectam butonul Details… si gata. Aici gasim acelasi numarul din dreptul lui IPv4 Address, care evident este adresa mea IP privata, adica 192.168.1.103.
cum aflu adresa mea IP sau my ip address A. Cum aflu adresa mea IP publica
Aici este un pic mai simplu. Pentru ca vorbim de adresa publica rezulta ca suntem conectati la internet. Legat de conexinea la internet aici pot fi cel putin 2 situatii.
Prima ar fi atunci cand sunteti conectat la internet print-o conexiune directa cu furnizorul de internte. Mai exact PC-ul este conectat direct la cablul furnizorului de internte sau aveti un modem 3G conectat (pentru solutia mobila). In acest caz IP-ul cu pricina va fi unul public si asciat direct PC-ului cu care va conectati.
 
adresa mea ip ffO a 2-a situatie este atunci cand intre PC-ul respectiv si furnizorul de internet intervine un alt dispzitiv. In cele mai multe cazuri este un router care va prelua si  adresa IP publica.
 
Dar sa nu o mai lungim vorba, cel mai simplu mod este sa accesati una din adresele de mai jos si vi se va afisa adresa IP publica prin care sunteti conectat la internet:
 
www.ipchicken.com….si lista poate continua.

[ads_google_text1]

14 Replies to “Cum aflu adresa mea IP sau my ip address”

 1. ioan

  salut va rog mult de tot dc pot sa aflu cine mi-a accesat cotul de facebook! am primit notificare de la ei ca cineva mi-a accesat contul si l-au deconectat ei cand si-au dat seama ca de obicei nu ma loghez de browserul respctiv. mi-au trimis si o adresa de IP 109.97.249.155 si comuna Ratesti de unde a fost accesat conutul! si cum a fost posibil sa-mi intre in cont!!! bine ca nu a apucat sa faca ceva grav, cel putin asa cred. Ieri sa intamplat totul

  Reply
  1. VastIT Post author

   Salut Ioan, in acest caz, IP-ul respectiv este al tau. In momentul in care tu ai comentat aveai acest IP.
   Este posibil sa te fi conectat printr-un Browser nou sau cu un dispozitiv nou, iar facebook-ul mai are tendinta sa reactioneze asa. Sau poate altcineva de la tine din locatie daca ai internetul shared si cu altii.

   Pentru alte situatii, ca sa afli exact cine ti-a accesat contul este destul de dificil. Trebuie sa apelezi la operatorul de internet.
   Daca folosim ca exemplu situatia ta…IP-ul este de la Telekom (fostul Romtelecom)… ripe.net este un tool cu ajutorul caruia poti afla al carui operator este IP-ul.
   https://apps.db.ripe.net/search/query.html?searchtext=109.97.249.155#resultsAnchor
   Asa cum am mai spus, trebuie sa faci o sesizare in scris (pe e-mail) la furnizorul respectiv si sa-i dai cat mai multe detalii, poate ai sanse sa-ti raspunda.
   Mai poti folosi log-urile de la Facebook, pentru a vedea exact de unde s-a accesat contul tau.
   https://www.facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view

   In rest poti afla locatia unui IP folosind cateva tool-uri gratuite de pe net, dar avand in vedere ca multi furnizori nu ofera IP Fix pt. utilizatorii casnici, este posibil ca acel IP sa fie la altcineva acum. Uite, de exemplu geomaplookup spune ca IP-ul cu pricina este in jutetul Brasov (nu in Satu Mare):
   http://geomaplookup.net/?ip=109.97.249.155

   Reply
 2. Edi

  Salut.Țin sa precizez ca nu prea ma pricep în domeniu.Pot afla adresa ip a unei conectari pe tableta, care are cont de gmail ? Stiu ora, ce a accesat ,locația aproximativă,toate din google history si yourtimeline.Tableta a fost furata si timp de citeva ore a fost utilizata cu contul de google .Am schimbat parola contului si am aflat toate astea.Am acelasi cont acum dar momentan este blocat.Greseala mea.Azi am introdus date privind vîrstă gresite si acum astept deblocarea.

  Reply
  1. VastIT Post author

   Salut Edi. Daca ai noroc poti incerca sa te conectezi pe gmail, iar in footer-ul paginii (jos de tot), o sa vezi scris details undeva in dreapta. Dai click pe el si iti va deschide o fereasta unde sunt afisate ultimele sesiuni de pe gmail, cu IP.

   Reply
     1. Vasilica

      Complimente 👏👏 comentariul tau ma ajut sa gasesc si eu ceea ce cautam de 1 zi mulțumesc esti tare. Acum ași vrea sa stiu cum gasesc pe facebook si pe telefon tot acest ip

 3. Stef

  Buna !cineva a accesat adresa mea de e-mail si s-a conectat cu aceasta la facebook,urmand ca apoi sa posteze diferite chestii in numele meu.Eu am reusit sa imi recuperez e-mail-ul si de asemena am aflat adresa de ip publica a persoanei respective .exista vreo modalitate de a afla cine este aceea persoana doar cu acest ip ? Multumesc !

  Reply
  1. VastIT Post author

   Salut Staf, probabil ai folosit api-ul yahoo pentru identificarea IP-ului si a locatiei. Este destul de dificil sa afli cine a utilizat o anumita adresa IP fara ISP-ist, mai ales dacă acea persoana a folosit un IP dinamic de la furnizrul de internet.
   Ce poti face, daca sti IP-ul, este sa afli furnizorul de internet, care deține acel IP si sa faci o sesizare in scris (pe e-mail) către acesta, legat de problema ta. Te sfatuiesc sa-i dai cat mai multe detalii. Ca afli cui aparține IP-ul poti folosi baza de date RIPE . Daca esti destul de suparat poti face sesizare si catre politie. Sper sa te ajute informatiile de mai sus.

   Reply
   1. VastIT Post author

    Salut,
    Poti fi mai explicit? Esti banat pe transformice.com? Trimite un e-mail la ei pe suport si intreaba-i de ce te-au banat si daca te pot scoate?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.