Atentie la SMS-urile pe care le primiti!

Atentie la SMS-urile pe care le primiti!De ceva timp o nou “pacaleala” de concurs prin sms, denumita quizit, s-a lansat in piata. Si ca sa fie clar, cand ma refer la “pacaleala” ma refer la modul prin care ajungi sa fi atras in “joc” fara sa primesti informatia completa si date clare de anulare/dezabonare si de costuri.

Va este familiar mesajul de genul celui de mai jos?


Te răsplătim! Toate numerele care se termina in *219 au fost alese sa primească o săptămâna gratuita în aplicația Quizit și să concureze pentru 1 Samsung Galaxy S5 de la XXL! Răspunde Ok acuma, fără cost!”


Cum este de asteptat cu totii suntem “norocosi” pentru ca mesajele ajung la toate terminatiile posibile, pana la urma .

Acesta este doar unul din mesajele de acest gen pe care il puteti primi.

Pacaleala de “fără cost” se refera la prima saptamana dupa care incepi sa fi tarifat cu 35 centi (cost fara tva) pentru fiecare SMS primit. Si cum se trimite automat cate un SMS pe zi, asta daca nu esti activ, pe luna ajungi sa platesti ~ 10 Euro. La fel de pacaleala este si cu “Răspunde Ok “, am sa va explic imediat ce-i cu OK-ul respectiv.

Probabil ca v-ati prins de ce companie este vorba dar eu o sa-i spun “how me the money“, pentru a nu fi rautacios, cu toate ca ar merita.

De ce sunt asa inversunat? Este foate simplu, ideea este ca astfel de SMS-uri ajung la copii si la oameni in varsta care sunt usor de “pacalit” si care au venituri mici sau inexistente. Asta s-a intamplat si in cazul de fata, pentru ca mama a patito.

Atentie la SMS-urile pe care le primiti!Nu am sa povestesc acum detalii despre ce este si cu ce se mananca quizit, sau ca exsta si aplicatie pentru Android. In schimb am sa va spun ceva mai util, adica cum te poti dezabona pentru ca mi se pare mai important. Deci dezabonarea se face prin SMS la 1400 cu unul din cuvintele STOP sau NU. Ei spun ca sms-ul este gratuit, dar cine stie ce surprize mai apar. Apropo, recomand sa existe si o confirmare cu cei de la serviciul clienti ca sms-ul este primit iar serviciul este inactiv.

V-am promis ca va explic cei cu OK-ul magic. Zilele trecute am avut o surpriza neplacuta atunci cand mama m-a rugat sa-i verific factura. Da, era “incarcata” nejustificat. M-am uitat la detalii si am observat ca in fiecare zi avea cate un sms de 0,35 euro. Am investigat un pic cu mama si am aflat ca la un moment dat a primit un SMS cu mesajul sus mentionat.

Mama care este destul de “fricoasa” in astfel de situatii, asta pentru ca i-am tot repetat de-a lungul timpului sa aiba mare grija la astfel de masaje, nu doar de pe telefon cat si de pe calculator, din greseala, crezand ca ne trimite noua un mesaj, a trimis la acel numar textul “nu ma mai suni?”. Da vedeti bine NU este OK si totusi au abonato “baietii”. De atunci a avut o saptamana gratuita dupa care a inceput “taxarea” cu ~ 43 centi cu tva/zi. Suma care nu este de neglijat pentru cineva cu pensie.

Inevitabil am sunat la serviciul clienti si am cerut explicatii. Intr-un final am reusit sa dezactivez serviciul respectiv.

Si ca sa vedeti ca nu sunt singurul patit puteti gasi aici alti “colegi” de suferinta care s-au confruntat cu aceasta “problema”.

Concluzia este ca unii sunt in stare sa faca orice pentru bani, asa ca aveti grija la ce SMS-uri raspundeti, chiar si din gresala 🙁 .

One Reply to “Atentie la SMS-urile pe care le primiti!”

 1. Costy

  07.08.2018
  Mare atentie : am vrut sa descarc SISSI, IMPARATEASA AUSTRIEI de pe paginile :
  pdflivres.com/go.php?n=298…. ;
  debate.org/forums/Sports/topic/309642…
  Te trimit pe ro.mobbyo.com/lp/5909/…….., unde platesti prin SMS 3 Euro pe saptamana, dar nu poti descarca de pe mobbyo decat jocuri, nicidecum carti.
  Deci, nu va aventurati, este pacaleala totala.
  Eu sunt patit deja

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.