Screen capture android – Samsung LG HTC

Screen capture android - Samsung LG HTCAi  un telefon sau o tableta android si nu sti cum sa faci de captura de ecran (screen capture android)?

Nu de putine ori am fost in situatia in care am vrut sa fac o captura de ecran, la o tableta sau la un telefon, iar informatia a fost greu de obtinut, uneori lipsea chiar din manualul de utilizarea!

Foarte aiurea pentru un asa zis producator, care omite sa adauge informatii despre produsul lor.

M-am tot gandit si tot gandit, asa ca am spus sa le vin in ajutor. NU, NU vorbeam de producatori, ci despre utilizatoti, asta pentru ca acest articol am sa-l dedic acestui subiect.

Bineanteles ca nu am cum sa acopar toate dispozitivele cu android (tablete, telefoane) existente pe piata, dar voi incerca sa pun cele mai utilizate modele si branduri, iar articolul va fi actualizat ori de cate ori va fi necesar.

Dar sa nu mai lungim vorba si hai sa incepem:
Captura de ecran (screenshot) Samsung
Screen capture android - Samsung LG HTC Majoritatea modelelor de la samsung, atat telefoane cat si tablete, au aceeasi procedura:

apasare simultana a butonului de POWER si cel de HOME.
Screen capture android - Samsung LG HTCCum spuneam aceeasi procedura o regasim si la Tablete:
Screen capture android - Samsung LG HTCIn plus fata de varianta standard, prin apasarea tastelor POWER si HOME, la modelele mai noi de la samsung avem si Palm Motion, optiune Screen capture android - Samsung LG HTCcare daca este activata poate face capura de ecran daca trecem cu palma peste ecran. Pentru activarea acestei optiuni trebuie sa intram in meniu asa:
Settings > Controls > Palm Motion > Capture Screen (- Galaxy Note 3)
Settings > My Device > Motions and gestures (- Galaxy S4)
Settings > Motion > Motions and gestures > Palm swipe to capture (- Galaxy S)Screen capture android - Samsung LG HTC

La gama Galaxy Note (note3), ne putem folosi si de optiunile stilusului, astfel cand il scoti se activeaza meniu AIR Command, unde putem selecta optiunea Screen Write
– apasare si mentinere pe buton stilusului in timp ce atingem ecranul cu acesta

Captura de ecran (screenshot) LG
Screen capture android - Samsung LG HTC
Combinatia de taste de la telefoanele LG este POWER si Volume Down, indiferent unde se afla aceste, pe spatele telefonului (gama G), sau in laterale.

Screen capture android - Samsung LG HTC
Screen capture android - Samsung LG HTCExista si varianta soft, prin optiunea QuickMemo. Plecand de la icon-ul Home, aflat in partea de jos a ecranului, cu swipe in sus si usor spre dreapta catre iconul QMemo+ ( Q icon).

Mai sunt si exceptii de la aceasta regula, LG Optimus L5 sau LG Optimus One, unde sunt folosite aceleasi butoane ca la device-urile Samsung, adica combinatia POWER si HOME.

Captura de ecran (screenshot) HTC
Screen capture android - Samsung LG HTCLa fel ca si LG si cei de la HTC folosesc combinatia de taste POWER si Volume Down. In plus, sunt anumite modele HTC care folosesc mai multe combinatii de taste pentru a ajunge la acelasi rezultat: captura de ecran.Screen capture android - Samsung LG HTCAstfel cu modelul HTC One X poti folosi atat combinatia de taste POWER si Volume Down, cat si combinatia de taste/butoane POWER si HOME. Diferenta o face locatia unde salveaza aceste capturi (/Pictures/Screenshots  pentru prima varianta si DCIM in cazul celei de-a 2-a metode de captura).

Captura de ecran (screenshot) UTOK
Screen capture android - Samsung LG HTCtelefoanePOWER si Volume Down
tablete – cele de 10 inch au buton special utok pentru captura de ecran.
Screen capture android - Samsung LG HTC

 

Si asta este doar inceputul. Urmeaza sa completam cu mai multe branduri si dispozitive.

Pentru ca exista un site dedicat pentru asa ceva, unde sunt mai toate brandurile si toate modelele, m-am gandit ca este mult mai util (quickscreenshots.com).

 
poti da sfoara in tara...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

One Reply to “Screen capture android – Samsung LG HTC”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.