Jocuri online pentru copii

jocuri online pentru copiiAstazi mi-am propus sa vorbesc despre jocuri online free, in special cele adresate copiilor. Acum ceva timp vorbeam despre Jocuri pentru copii, in general, acum sunt curios ce ne ofera mediul online.

Nu am sa vorbesc despre clasicele Metin2, World of Tanks, Dota 2, 4Story, AirRivals etc, pe care, pentru a le putea juca ai nevoie de ceva software instalat pe PC.  Vreau ceva mai simplu si mai rapid de accesat, sau mai exact cele care folosesc browser-ul. Viteza de internet a tot crescut, tehnologia a tot avansat, iar odata cu zona hardware a evoluat si software-ul (daca nu invers 🙂 ), iar daca ar fi dupa mine, gaming-ul a jucat un rol foarte important in aceasta evolutie.

Nevoia de calitate video/grafica/realism, cand vine vorba de jocuri, nu a facut altceva decat sa creasca competitivitatea si sa accelereze evolutia in acest domeniu, iar calitatea jocurilor, cand vine vorba de grafica/3D a tot crescut, chiar si atunci cand vine vorba de jocurile online.

Si pentru ca tot vorbim de jocuri online, concurenta este destul de mare pe aceasta nisa. Daca nu crezi, este simplu si usor de aflat, cu un google search dupa  “jocuri online pentru copii“, avem “aproximativ 477.000 (de) rezultate (0,30 secunde)“, iar daca simplificam cautarea, incercand doar dupa “jocuri online“, numarul creste semnificativ,  “aproximativ 16.700.000 (de) rezultate (0,12 secunde)“.

Si lumea cauta nu gluma. Iata si un grafic google adwords:
jocuri online pentru copiipng

Ar mai fi ceva de subliniat cand vine vorba de jocuri online, in special cele dedicate copiilor. Mare atentie la continutul “nepotrivit” de pe aceste site-uri, chiar si la cele din reclame. Este indicat sa-i protejam pe copii de un astfel de continut, putem folosi aplicatii dedicate pentru acest lucru (k9 web protection – protectie pentru copii). Este foarte important si nu trebuie neglijat acest aspect. Acesta este un criteriu foarte important in momentul in care cauti  astfel de site-uri, criteriu pe care l-am folosit si eu pentru exemplele de mai jos.

Jocuri online pentru copii

Dar gata cu vorba, hai sa vedem ce gasim cand vine vorba de jocuri online pentru copii. Pe langa clasicele site-uri ale posturilor TV de desene animate (Cartoon Network, Boomerang, Minimax, Disney, etc) gasim:
jocuripentrucopii.net
Site-ul arata ok, fara foarte multe “briz briz-uri”, cu un numar bogat de categorii. Au si o sectiune de aparitii noi.jocuri online pentru copii 3

xjocuri.com unde gasim pe langa multe categorii si jocuri miniclip 3d. Un site destul de curat, unde nu sunt deranjati foarte tare de reclame. Interesant este faptul ca fiecare joc beneficiaza de o minidescriere, un lucru destul de util pe care nu-l prea gasim pe alte site-uri de profil.

miniclip.com/games/ro un site international care beneficiaza si de meniu in limba romana.

jocurigratuitecopii.com
Ce mi-a placut la acest site a fost faptul ca are o rubrica unde a sortat jocurile dupa rating/varsta (de la 4 ani la 13 ani). Un lucru necesar si folositor in acelasi timp.
ro.y8.com un alt site international care beneficiaza si de meniu in limba romana.
In rest am mai gasit si:
– jocuri.gokids.ro
– jocuri.clopotel.ro
– roli.ro
– ejocuri.ro

Si mai sunt destule. Ar mai fi de adaugat si site-urile dedicate unui singur joc:
– imperiaonline.org
– ro.tribalwars2.com
– mlgame.ro
– clubpenguin.com

Bineneteles ca sunt nenumarate alte site-uri si jocuri de acest fel. Pe platforma celor de la mmobomb.com gasim cateva jocuri in browser destul de interesante, unele chiar si in limba romana. Uite alte 2 exemple de platforme unde gasim astfel de jocuri:
– browsergameslist.com
– ro.bigpoint.com

Stau si ma gandesc oare de ce mai da lumea bani pe jocuri, cand exista atatea jocuri online, free 🙂 ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.