Start CES 2015

start ces 2015Cum astazi 6 ianuarie s-a dat startul CES 2015, editia 49, nu puteam trece cu vederea acest subiect.

Ce este CES, sau mai exact Consumer Electronics Show? Practic este cel mai mare targ de tehnologie din lume, unde sunt prezentate cele mai noi si mai tari inventii si inovatii din lumea IT, de la cele mai simple gadgeturi si aplicatii, pana la case inteligente sau masini cu pilot automat sau comandate prin internet.

Evenimentul CES 2015 se desfasura la Las Vegas, in perioada 6-9 ianuarie 2015, iar avand in vedere ca se reunesc cei mai mari producatori din domeniu, interesul este unul foarte mare, iar numarul participantilor si al vizitatorilor se preconizeaza a fi unul record.

De pe site-ul oficial cesweb.org, aflam ca exista o aplicatie pentru dispozitivele mobile (pentru iOS, pentru Android si pentru Windows Phone), aplicatie dedicata evenimentului. Nu este o noutate acest lucru, insa fata de cele precedente aplicatia din acest an a fost revizuita in totalitate,… aplicatie cu care vor sa-ti “puna in palma” informatii si evenimente care au loc la CES 2015, evident:


Rebuilt from the ground up, the Official CES App for the 2015 International CES literally puts the show in the palm of your hands. Be notified when events or conference sessions are getting ready to begin, browse through the enhanced exhibitor directory, follow the show on social media and get the latest news and happenings surrounding the show. To log in to the CES App, you will need the email and password you used to register for #CES2015.


Start CES 2015

Unule dintre cele mai interesante noutati anuntate pentru CES 2015:

– cel mai subtire LSD 4K (0.2 inch), vine de la SONY cu modelul X900 C Series, … mai subtire decat telefoanele smart Xperia!? Avand la bord Android, TV-ul este compatibil cu Google Play, Google Cast, voice search si Smart Watch.
sony start ces 2015

MSI vine cu ceva noutati in zona de Gaming si marcheaza cu ceva laptopuri in acest sens. GT80 este cel mai tare din parcare, cu un ecrean de 18.4″ inch (1920×1080), si un GPU 980M SLI. In plus vine cu o tastatura mecanica Cherry MX Brown switches. Legat de preformante nu zic mai mult decat amazing: Core i7-4980HQ, 24GB RAM, un RAID cu doua SSD-uri SATA 2 de 128GB plus inca un 7200 HDD clasic, de 1TB. Cand vine vorba de pret avem un sec $3500.
msi start ces 2015

Samsung vine cu primul SSD portabil de dimensiuni mai mici ca un card de credit (2.1 x 2.8 x 0.36 inch), cu nume de cod SSD T1, ssd-ul  atinge viteze in/out de 100 de ori mai mari de cat un clasic HDD.
samsung start ces 2015

– Cel mai flexi dintre telefoanele smart, LG G Flex 2 isi face aparitia la CES 2015, cu un ecran de 5.5 inch
Lg flex 2 start ces 2015

Alcatl aduce OneTouch, seria low-cost de Smartwatch compatibile cu Android si iOS, cu un ecran circular de 1.22 inch.
alcatel start ces 2015

Cei de la  The Telegraph a facut un mini preview “what to look out for in 60 seconds:

Tot pe site-ul celor de la CES gasim si programul evenimentelor (Full Schedule Event), ca alternativa la aplicatia de mobil, unde puteti cauta si sorta dupa data, locatie si tipul evenimentului. In plus gasim si un filmulet de prezentare al evenimentului CES 2015:

Lucruri interesante mai puteti vedea si la sectiunea video de pe siteul CES.

surse: telegraph.co.uk, techradar.com, ign.com, si cesweb.org

poti da sfoara in tara...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.