Kim Dotcom lanseaza MegaChat varianta beta (SkypeKiller)

Kim Dotcom lanseaza MegaChat varianta beta (SkypeKiller)Cine nu-l stie pe Kim Dotcom…cel care a lansat faimosul si “pensionatul” Megaupload?

Chiar “EL”, marele Dotcom, a scos pe piata MegaChat, un nou produs care se vrea sa intre in competitie cu Skype si Google Hangauts.

Momentan MegaChat este lansata in versiune beta, dar chiar si asa sunt deja milioane de utilizatori!:


You have just joined many millions of like-minded users on the world’s safest cloud collaboration platform.


Kim Dotcom lanseaza MegaChat varianta beta de SkypeKiller

Asa ca daca esti ingrijorat, atunci cand vine vorba de intimitatea datelor tale, indiferent de cauza, mai ales atunci cand folosesti aplicatii de comunicare precum cele de voce, video sau text, afla ca MegaChat, vrea sa ofera toate aceste servicii folosind o conexiune criptata.

Un alt lucru foarte important, oferit de MegaChat, este faptul ca nu necesita instalarea un soft dedicat pentru functionarea serviciului, un simplu browser compatibil HTML5 pare sa fie suficient pentru a putea folosi serviciul. Un punct forte in comparatie cu Skype, care acum necesita descarcarea si instalarea unui aplicatii dedicate.

Mi-am facut si eu un cont, este simplu: click pe Create Account, te inregistrezi, astepti mesajul pentru confirmare pe adresa de email introdusa in formularul de inregistrare, confirmi si gata. O data confirmat, poti intra pe cont si ai acces la interfata.Kim Dotcom lanseaza MegaChat varianta beta (SkypeKiller)
Un alt lucru interesant, pe care l-am remarcat imediat dupa ce am intrat pe cont, a fost faptul ca in variant free ai 50GB de storage, dar latimea de banda este limitata.

Ca alternative sunt 3 tipuri de abonament, evident cu plata:

  • Pro I cu 500GB storage si 1TB latimea de banda pentru 9.99 EURO,
  • Pro II cu 2TB storage si 4TB latimea de banda pentru 19.99 EURO,
  • Pro III cu 4TB storage si 8TB latimea de banda pentru 29.99 EURO

Toate acestea daca alegi varianta de abonament lunar, pentru ca exista si optiunea de plata anuala:Kim Dotcom lanseaza MegaChat varianta beta (SkypeKiller)

  • Pro I cu 500GB storage si 12TB latimea de banda pentru 99.99 EURO,
  • Pro II cu 2TB storage si 48TB latimea de banda pentru 199.99 EURO,
  • Pro III cu 4TB storage si 96TB latimea de banda pentru 299.99 EURO

Indiferent de contul ales, recomandarea este sa faci o copie la MasterKey-ul pe care-l primesti:


Thanks for joining us here at MEGA — The Privacy Company. You have just joined many millions of like-minded users on the world’s safest cloud collaboration platform.
First things, first. We recommend you back up your MasterKey. It is the key to your MEGA account.


Kim Dotcom lanseaza MegaChat varianta beta (SkypeKiller)MasterKey este lucrul care iti va proteja datele de pe cont, iar conform companiei nici guvernul nu va putea sa-ti drecripteze fisierele din storage fara aceasta cheie:


Privacy Here at MEGA, you are in charge of your data. Neither MEGA nor your Internet provider, a search engine, your insurance company or a government can decrypt your files. It’s up to you (and only you) if you want to share any of your files.


P: Vezi promotiile saptamani la eMAG

O alta recomandare a celor de la MegaChat, legata de siguranta datelor, este ca browserele utilizate pentru accesarea contului sa fie Mozilla Firefox sau Google Chrome, asta datorita compatibilitatii cu HTML 5:


Browser MEGA needs to use HTML5 compatible browsers to ensure your stuff remains safe. Safari and many other browsers are missing some of the advanced features we need. We recommend Mozilla Firefox and Google Chrome.


Chiar exista si addon-uri dedicate aplicatiei (dezvoltate pentru Firefox si Chrome), addon-uri care vor sa  îmbunatateasca experienta utilizarii lui  MegaChat.


This app will allow you to install MEGA into your browser. It will reduce loading times, improve download performance and strengthen security.


Toate acestea nu ma face decat sa-i urez succes lui Kim Dotcom.

surse: thehackernews.com, mega.nz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.