Tips and Tricks Galaxy Note 3 – trucuri utile

Tips and Tricks Galaxy Note ffA trecut deja ceva timp de cand ma joc cu o astfel de jucarie, Galaxy Note 3 N3005 mai exact.

Asa ca am zis sa impartasesc cu voi cateva lucruri utile, lucruri pe care le-am descoperit si pe care le poate face Note 3, altele decat cele uzuale cu care sunteti sau suntem obisnuiti.

Deci Tips and Tricks Galaxy Note 3, lucruri “ascunse”:

1. Use for all screens
Tips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utile
Va spuneam intr-un review facut acum ceva timp (Review Samsung Galaxy Note 3 N9005), atunci cand vine vorba de manevrabilitate devine un pic incomod pentru o singura mana.

Intre timp am descoperit “Use for all screens“, un tool util pe care-l poti activa din meniu: “Settings > Controls > One-handed operation“. O data activat cu un swipe poti micsora ecranul, sau mai exact partea activa. Poate fi folosit pe ambele parti, nu conteaza daca esti dreptaci sau stangaci. Pentru a revenii la starea initiala folosesti acelsi swipe.

2. Magnification gesture – by triple tapping
Tips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utileUn alt truc util este acela de a face zoom in orice stuatie, in ori ce aplicatie, chiar si in lock screen. Sa spunem ca ai o aplicatie care in mod normal nu are functie de zoom sau un site, pe varianta mobila, care are blocata functia de zoom.

Un exemplu ar fi chiar m.emag.ro, pe care daca-l accesezi de pe un device mobil nu poti face zoom. Dar sa vedem si cum. O data activata functia Magnification gesture din setari (Settings > Device> Accessibility> Magnification gesture), poti cu face zoom tastand pe ecran de 3 ori consecutiv. In acelasi mod poti revenii la setarea initiala.

3. Direct pen input – handwriting pad
Tips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utile Cu ajutorul aceste optiuni pot activa handwriting pad forte usor si rapid. Ce trebuie sa faci este sa treci cu S Pen-ul peste text sau zona unde se vrei sa editezi/introduci un text. Tips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utile

Aceasta setare se poate activa din meniu “Settings > Controls > S Pen > Direct pen input3″. De exemplu vrei sa editezi o adresa web in browser. Pur si simplu treci cu S Pen-ul peste adresa web si vei observa icon-ul handwriting pad.

4. Magnify View
Un alt lucru interesant si util pe care-l putem lua in calcul este Magnify View. Sa presupunem ca avem un text intr-un browser si dorim sa marim doar o anumita zona din text.

Tips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utilePutem face acest lucru simplu, printr-o simpla apasare si mentinere pe ecran, evident peste textul respectiv.

O data activata optiunea Magnify View, textul peste care mentinem apasat se va afisa intr-un cadran.

Putem naviga prin text mentinand apasat prin miscarea degetului sau a S Pen-ului (functia este disponibila si pentru S PEN), pe ecran.

4. One-heanded operation – Keyboard
Tips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utileO un alt lucru util cand vine vorba de tastat cu o singura mana este One-heanded operation.

Iti va fi de ajutor mai ales daca esti dependent de chat sau sms si nu-ti poti folosi ambele maini pentru a tasta. Tips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utile

O data activata tastatura, prin apasare si mentinere pe icon-ul de keyboard settings, activam un mini menu cu optiuni pentru tastatura, de unde selectam icon-ul pentru One-heanded operation.

Asa cum v-ati dat seama din imagine, practic putem “muta” tastatura spre stanga sau dreapta, in functie de mana utlizata, totul pentru a putea accesa tastatura cu o singura mana.

Tips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utile

5. Customize Notification PanelTips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utile
Dupa cum probabil stiti, daca trageti cu 2 degete de bara de notificari veti accesa o lista completa cu butoane cu ajutorul carora puteti activa/dezactiva diverse caracteristici Android.

In anumite situatii folosim unele butoane mai mult de cat altele si a ar fi util daca pe acestea le-am avea la indemana sau unele langa altele.

Acest lucru este posibil reordonand aceste butoane. Exista, de asemenea, posibilitatea de a adauga/elimina butoane din panoul de notificare. Toate acestea din Settings > Device > Notification Panel.

6. Battery Percentage on Notification BarTips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utile
Pentru a monitoriza mai usor cat ramane din baterie este util sa vedem in bara de notificari procentajul.

Pentru afisarea acestuia trebuie sa ajungem prin meniu la Settings > Device > Display si activam Display battery percentage.

7. Safety assistance
Cei de la Samsung au venit cu un tool care te poate ajuta in situatii extreme. O data setat poate trimite rapid un mesaj in care pune coordonatele GPS si o poza facuta cu camera frontala.
Tips and Tricks Galaxy Note 3 - trucuri utileDupa activarea acestei setari din “Settings > General > Safety assistance“, tot ce trebuie sa faci este sa apesi simultan, timp de 3 secunde, pe tastele de volum, pentru ca telefonul sa: faca o poza, preia coordonatele GPS si trimite un mesaj cu toate acestea catre contactul sau contactele adaugate in emergency contacts. Poti chiar predefin un text care sa apara in acel mesaj, poti chiar trimite si un mesaj audio.

Cam atat pentru astazi. Daca intre timp mai descopar ceva noi voi face complatarile de rigoare 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.