RapidShare se inchide dupa 13 ani de “emisie”

P: Vezi promotiile saptamani la eMAGValentine’s Day la eMAG - 2015

RapidShare se inchide dupa 13 ani de emisieVestea proasta este ca RapidShare a nuntat ca-si va inchide portile la sfarsitul lunii viitoare (31 martie), data la care toate conturile si datele vor fi sterse automat.

Cine nu-si aduce aminte de faimosul RapidShare, unul din primele site-uri one-click hosting si cloud storage din Internet? Daca nu va aduceti aminte, RapidShare ofera serviciu de upload/dwnload, fara o limita cand vine vorba de dimensiunea fisierelor, dar cu timpi de asteptare pentru download-ul de fisiere, asta daca nu erai utilizator premium.

P:Vezi oferta Black Friday la Altex pentru indragostitialtex

Originar din Elvetia, RapidShare “emite” online inca din 2002, iar perioada in care era pe val, se putea lauda cu sute de milioane de vizite lunar si spre deosebire de Megaupload, nu avea probleme din punct de vedere al drepturilor de autor sau al pirateriei. Din acest motiv, in 2012 a avut parte de o crestere masiva de utilizatori, o data cu oprirea lui Megaupload, Acest lucru nu a fost neaparat un lucru pozitiv, chiar i-a generat ceva probleme, obligand-ul sa limiteze viteza de download, cel putin temporar, pentru a face fata cererii.

Revenind la stirea momentului, anuntul a fost postat inca de marti 10 februarie pe pagina oficiala (https://www.rapidshare.com/home) si pe cea de facebook (https://www.facebook.com/RapidShare):


Dear RapidShare Customers
Kindly note that RapidShare will stop the active service on March 31st, 2015. Extensions of STANDARD PLUS and PREMIUM will be possible until February 28th, 2015.

We strongly recommend all customers to secure their data. After March 31st, 2015 all accounts will no longer be accessible and will be deleted automatically.
If you have any questions, please do not hesitate to send us an e-mail to support@rapidshare.com


Motivul inchderii inca nu este foarte clar sau pare un cel putin bizar. Dupa episodul cu inchiderea lui Megaupload, incercand sa se redescopere printr-o campanie de rebranding aducand un nou serviciu de stocare cloud si in plus, incercand sa profite de politicile sale anti-piraterie. Treaba nu a mers pe roze, asa ca in 2014 au fost nevoiti sa concedieze 70% din personal si sa opreasca serviciile oferite gratuit. Practic a inceput sa ceara bani pentru un serviciu care pana atunci il ofereau graturi. Lucru care le-a fost fatal.

Chiar asta sa fie sfarsitul?!!!! Acum cateva zile, popularul site de torrent KickAss Torrents a fost restrictionat pe domeniu .so registry (Somalian registry), pe 1 februarie The Pirate Bay s-a intors dupa aproape 2 luni de inactivitate si cam scartie de atunci, IsoHunt.com sta si mai rau, s-a pricopsit cu un banner nou pe pagina: “United States federal court has permanently shut down isoHunt.com…“, iar acum RapidShare se inchide….. 🙁 .

surse: rapidshare.com, techcrunch.com, thehackernews.com

One Reply to “RapidShare se inchide dupa 13 ani de “emisie””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.