Chiar daca mai au ceva de lucru sa ajunga din urma Samsung sau Apple pe zona de smartphone, cel putin la vanzari, cred ca Lenovo merita un loc fruntasi si in acest clasament. De ce?… pentru ca sunt atenti la design, specificatii si pret.
Zilele trecute am primit in teste telefonul Lenovo P70-A echipat cu Android.
Conform gsmarena P70 a fost lansat in Ianuarie 2015, iar in Februarie deja il puteam gasi prin magazine. Asa cum spuneam, am testat Lenovo P70, asa ca trebuie sa va spun si voua ce-i poate pielea 🙂 .
Hands On:
La prima atingere m-am lasat pacalit de husa pe care o are in dotare. Datorita finisajului si a culorii am crezut ca avem de a face cu un capac texturat care nu lasa urme de nici un fel, dar m-am prins dupa cateva secunde 🙂 , asa ca am inlaturat husa sa-i vad capacul mat, pe care se vad ceva urme dar este acceptabil. Lenovo P70 este ceva mai greu decat Vibe X2, cu 29g. Eu cred ca sunt justificate avand in vedere ca este un dual sim, iar bateria este de 4000mAh.
P: Vezi produse Lenovo la eMAG
Dupa ce i-am dat un ocol am observat urmatoarele: pe langa ecranul de 5 inch, frontal mai gasim cele trei butoane (home, meniu si back), camera secundara, difuzorul care ascunde si un led de notificari; pe spate gasim logo-ul Lenovo plus camera principala insotita de blitz; pe rama in partea de jos gasim microfonul, conectorul microUSB, si 1 difuzor (chiar daca sunt 2 zone marcate), iar in partea superioara dispune de un microfon suplimentar si conectorul pentru casti; butoanele de power si volum sunt pe laterala si atentie… sunt incastrate in capac.
In rest gasim o rama care pare sa fie metalica si care rotunjeste telefonul pe toate partile.
Detalii tehnice:
Chiar daca Lenovo P70 este fratiorul mai mic a lui Vibe X2, asta nu inseamna ca nu este un telefon puternic, echipat cu o baterie pe masura.
“Modelul Lenovo P70 rezistă la fel de mult ca dvs., grație bateriei sale imense de 4000 mAh. În plus, la doar 8,9 mm grosime și 149 g, va fi acel dispozitiv unic pe care să îl luați cu dvs. peste tot.“
Procesor: MT6752 4G LTE 1,7 GHz pe 64 de biți True8Core™
Sistem de operare: Android™ 4.4 KitKat
GPU: ARM MaliT760-MP2 700 MHz
RAM: 2GB
Stocare: 16 GB, plus microSD port
Ecran: IPS HD 5,0″ (1280 x 720), capacitiv cu 16 milioane de culori, multitouch în 5 puncte
Camera Principala: 13 MP cu focalizare automată + bliț LED
Camera Secundara: 5 MP cu focalizare fixă
SIM: Dual, Micro SIM
Conectivitate:
Banda: LTE (4G)
Date: GPRS, EDGE, HSPA+, LTE, viteza: LTE 150 Mbps (DL)/50 Mbps (UL)
WLAN: WiFi 802.11 b/g/n, WiFi hotspot
Retele 2G: GSM 850 MHz/900 MHz/1800 MHz/1900 MHz
Retele 3G: 900 MHz/2100 MHz
Retea 4G: LTE FDD 800 MHz/1800 MHz/2100 MHz/2600 MHz
Bluetooth: Bluetooth 4.0
Radio: Da
GPS: Da, cu suport A-GPS
Senzori: Gravitație, proximitate, lumina
Dimensiuni: (L x G x I) 71,8mm x 8,9mm x 142mm
Greutate: 149 g
Sunet: 1 x boxă, mufă de 3,5 mm
Baterie: 4000 mAh (litiu-polimer) cu timp conversatie: 2G – pana la 46 ore ;3G – pana la 18 ore, iar timp standby pana la 34 de zile (2G)/29 de zile (3G), 30,5 zile (4G)
Benchmark & TEST:
Ca si Vibe X2 modelul Lenovo P70 s-a comportat exemplar in toate testele facute. De aceasta data pentru a elimina orice dubiu, am facut captura video de ecran, iar toate testele facute le puteti viziona mai jos. Pentru captura de ecran am folosit aplicatia Mobizen. Mentionez faptul ca Mobizen nu mi-a permis sa inregistrez la calitate maxima evident, deci in mod normal sa vede cu mult mai bine decat ce se regaseste in inregistrare. Chiar daca ici colo remarcati mici freez-uri nu va alarmati, ele se regasesc doar in inregistrare.
Review Lenovo P70 dual sim – VIDEO
3DMark – scor de 10749
Quadrant Standard – scor 17523
Antutu Benchmark – scor 41013
GPS
Gaming: Am testat cu succes (mai exact fimiu): Fifa15, Real Racing 3 si Asphalt8, vezi mai jos ce fun a fost.
Review Lenovo P70 – Fifa15
Review Lenovo P70 – Real Racing 3
Review Lenovo P70 – Asphalt8
Alte Teste
Deja consacratul test de procesare video si conexiunea wifi, de care nici un device nu scapa, mai exact testul video prin retea. Deja stiti, testul consta in accesarea prin reteaua WIFI, a unui film fullHD cu subtitrare. De fiecare data folosesc acelasi fisier .mkv cu filmul 2012 in format 1080p, cu subtirare in format *.srt si sunet DTS. Asa cum era de asteptat testul l-a trecut cu brio.
Ca de obicei Lenovo are ca browser default Chrome, iar experienta de utilizare, chiar si pe cele mai pretentioase pagini web (cu multimedia din abundenta), este foarte buna. Pagina se incarca foarte repede iar navigarea prin pagina, fara lag-uri. La fel de impresionat a fost vizionarea de clipuri de pe Youtube in format FullHD.
Am incercat sa conectez diverse lucruri printr-un cablul OTG si iata rezultatul:
– mouse a4tech OK
– un stick USB OK
– o tastatura A4tech OK
– un HDD extern de 2.5 NU a mers
Ca de fiecare data am incercat toate cele de mai sus si cu un hub usb in cablul OTG, iar cele castigatoare au fost: tastatura, mouse-ul si stick-ul USB. Cum era de asteptat exceptie a facut HDD-ul extern de 2.5.
Cateva Plusuri:
Pentru ca ar fi prea mult de enumerat, ma limitez la:
– ecranul care impresioneaza prin calitatea imaginii, chiar daca este doar HD
– bateria de capacitate mare
– in jocuri se misca si se vede SUPER
– Camera Principala de 13MP isi face treaba foarte bine. Ce m-a impresionat este AutoFocus-ul, care este mai rapid decat la Note 3. Cu aceasta ocazie vedeti si voi ce plantez eu prin gradina…just for fun 🙂 .
Minusuri nu prea am gasit, poate ca nu avem ecran fullHD, dar chiar avem nevoie la 5 inch.
Ca o concluzie va pot spune ca am devenit fan Lenovo. Pei de ce? Este destul de simplu: Lenovo arata bine, ofera performante dintre cele mai mari, iar pretul este unul cel putin decent pentru un OctaCore, la eMAG il gasim la 1099 lei.
Se aude încet difuzorul
Salut Nicolae, la care difuzor te referi?…la cel de pe spate sau la casca de telefon?…probabil te referi la cel de pe spate. Ma gandesc ca poate initial l-au proiectat sa aiba 2 difuzoare, avand in vedere ca are 2 orificii pe spate, iar pe parcurs au renuntat la unul…sigur cu 2 suna mult mai bine si mai tare, dar chiar si asa eu nu cred ca-i dezastros. Am intalnit tablete care se auzeau si mai incet si mai prost.