Studiu Black Friday 2015-Cat cheltuiesc Ramanii online

Studiu Black Friday 2015-Cat cheltuiesc Ramanii onlineIata ca inainte de startul campaniei de Black Friday 2015, cel din aceasta noapte evidet, avem si un studiu a celor de la NETOPIA mobilPay, legat de cat cheltuie romanii online, iar una din concluzii este ca bugetul online alocat pentru BF2015 “este in medie de 460  lei, cu peste o treime mai mare fata de cel de anul trecut, care s-a ridicat la circa 340 lei”,

Vezi comunicatul integral:
București, 19 noiembrie 2015: Bugetul online alocat de români pentru ediţia Black Friday de anul acesta va atinge o medie de 460  lei, cu peste o treime mai mare față de cel de anul trecut, care s-a ridicat la circa 340 lei, estimează NETOPIA mobilPay, liderul plăților digitale din România.

De asemenea, şi suma medie cheltuită de Black Friday se va dubla faţă de media anuală. Astfel, în acest an, tranzacţia medie zilnică a fost de 230 de lei, iar în vinerea reducerilor românii vor cheltui, în medie, 460 lei.


eMAG Black Friday 2015-detalii despre oferte, reduceri si livrari…

Apetitul consumatorilor pentru preţurile scăzute anunțate deja de retailerii online va impacta și numărul total de plăți digitale realizate pe teritoriul României, acesta urmând să crească cu peste 50%, într-un ritm similar cu cel de anul trecut.


Vezi Lista Magazine Participante Black Friday 2015


În ceea ce privește dispozitivele de pe care se vor face plățile online de Black Friday, aproximativ o treime vor fi generate de pe tablete și telefoane cu sisteme de operare smart, iar restul de pe desktop-uri și laptop-uri.

”Ecommerce-ul reflectă, poate, cel mai bine evoluția consumului din România. Se simte o stabilitate financiară care îi determină pe români să cumpere. Și chiar dacă o fac în cadrul unui eveniment tradițional, cu reduceri masive, este important că vor cheltui mai mult decât anul trecut și o vor face, din ce în ce mai mult, utilizând cardul în detrimentul rambursului”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

Totodată, anul acesta va fi primul Black Friday din România în care consumatorii pot plăti inclusiv cu Bitcoin produsele comandate, la toți comercianții parteneri NETOPIA mobilPay care au implementat tranzacțiile cu moneda digitală.

Referitor la obiceiul de consum la nivelul orașelor importante din țară, previziunile NETOPIA mobilPay arată că acesta se va menține inclusiv de Black Friday, cu peste jumătate dintre plăţi realizate din București, urmate de cele din Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța, fiecare cu o rată între 5% și 3%. Cele mai multe tranzacții vor fi realizate pentru produse IT&C, fashion, cosmetice, home & deco, cărți, dar și pachete turistice sau bilete de avion.


Vezi Ora & data la care va incepe Black Friday 2015 la Emag, Flanco, QuickMobile, Elefant…


Și anul acesta, ca la fiecare ediție Black Friday, cu foarte multe reduceri anunțate și, implicit, cu un număr ridicat de tranzacții online, reprezentanții NETOPIA mobilPay, alături de parteneri, le recomandă tuturor celor care achită cu cardul, inclusiv comercianților, să se asigure că procesatorii au implementat cel puțin pagina de plată securizată (SSL).”

Studiu Black Friday 2015-Cat cheltuiesc Ramanii online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.