Review Lenovo A10-70 A7600-H (IdeaTab A7600) cu 3G

Review Lenovo A10-70 A7600-H (IdeaTab A7600) cu 3GDupa unboxing, ramasesem dator cu un review la Lenovo A10-70 A7600-H (IdeaTab A7600). M-am grabit sa fac acest review inainte de editia Black Friday 2015, pentru a avea o informatie utila, pentru o posibila achizitie, asta pentru ca merita.

Cum spuneam si la unboxing, de ceva vreme am devenit fan Lenovo, asta chiar daca acum ceva timp am avut o experienta neplacuta cu o tableta/laptop Lenovo (Review Lenovo Ideapad Flex 10), tableta care la prima vedere arata interesant/a, dar a dezamagit.

Dar sa nu mai pierdem vremea si sa incepem cu detalii despre IdeaTab A7600, o tableta cu o vechime de un an si cateva luni (aprilie 2014), o tableta de buget redus, cu valente multimedia si portabilitate, cu un ecranului mare de 10,1 inch, modemului 3G si o bateriei Lithium Polymer de 6340 mAh.

Pachetul contine:
– tableta
– incarcatorul de 1.5 A made in china
– cablu USB
– manual de utilizare

Hands On:
Lenovo A10-70 are un design placut, intr-o carcasa de plastic, cam flexibila cei vorba, cu o rama oblica in 2 Review Lenovo A10-70 A7600-H (IdeaTab A7600)culori, rama conceputa astfel pentru a departa cele 2 difuzoarele stereo de marginea tabletei (cred eu), difuzoare care se afla pe lateralele mici ale tabletei, cum spuneam margine conceputa astfel pentru a evita astuparea/opturare difuzoarelor cu mainele in timpul utilizarii. Ar fi si pacat pentru ca suna bine, asta si datorita sistemului Dolby care poate fi configurat printr-o aplicatie dedicata, cu 4 moduri predefinite (Movie, Games, Music, Voice), plus 2 costum.

Dar revenind la partea exterioara gasim ecranul de 10.1 inch, IPS LCD, rezolutie 1280 x 800 si Capacitive Multi-Touch 10 puncte; 2 difuzoare stereo in laterale; camera secundara de 2MP; pe spate gasim un capac mat pe care se vad ceva urme (acceptabil), central logo-ul Lenovo, iar intr-un colt camera principala de 5MP; pe una din laterala mare gasim butonul de power si microfonul, iar pe cealalta laterala butoanele de volum, iesirea Audio Jack pentru casti, conectorul MicroUSB 2.0 si un capac unde se ascunde portul microSD si cel pentru microSIM-ul 3G.

Review Lenovo A10-70 A7600-H (IdeaTab A7600) cu 3G

Specificatii:
Pe la interior Lenovo vine cu Android v4.2 JellyBean, dar se poate face update la 4.4.2 Kitkat …in rest:
Procesor: Quad-Core de 1.3 GHz de la MediaTek, model MTK8382
Retea: GSM / HSPA (21.1/5.76 Mbps)
2G bands     GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G bands     HSDPA
GPRS, EDGE
Sistem de operare: Android v4.2 JellyBean, dar se poate face update la 4.4.2 Kitkat
Audio: 2 x difuzoare STEREO, Dolby® Audio
Memorie RAM: 1 GB LPDDR3
Memorie Stocare: ROM: 16 GB, accepta carduri microSD de pana la 32 GB
Baterie: Tip: Li-ion, 6340mAh, cu un timp de utilizare de pana la 9 ore (WiFi browsing)
Display: multitouch capacitiv în 10 puncte, 10.1″ HD (1280 x 800) IPS (330 nit)
Camere Spate: 5 MP (2592 х 1944)
Camere Fata: 2 MP
Senzori: G-Sensor (Accelerometer) / Vibration / Hall Sensor
Conectivitate: WiFi 802.11 b/g/n, WiFi hotspot, Bluetooth® 4.0, A-GPS, Radio FM
Porturi: Micro USB, mufă audio de 3,5 mm, card microSD, microSIM
Dimensiuni: (L x G x I) (264.1 mm) x (9 mm) x (176.5 mm)
Greutate: 550g conform specificatilor de pe site si 942 g conform cu ce scrie pe spatele cutiei

Legat de software, pe langa Android 4.4.2 KitKat costum, gasim aceleasi aplicatii pe care le gasim in general pe device-urile Lenovo: Navigate,  SHAREit, SYNCit HD, Movie Studio, Norton Mobile si Power Management, o aplicatie foarte buna care isi face treaba avand in vedere timpii de utilizare. Asa cum ne-a obisnuit la tabletele Lenovo, toate aplicatiile sunt insirate pe HOME page, o chiestie incomoda din punctul meu de vedere, dar asta se poate rezolva prin mutarea acestora in foldere. Parte din aplicatiile preinstalate pot fi dezinstalate sau dezactivate. Un lucru util pentru spatiu de stocare si pentru cresterea performantelor de utilizare.

Benchmark & TEST:

In toate testele pe care le-am rulat, Lenovo A10-70 A7600-H s-a descurcat bine, nu spun foarte bine Review Lenovo A10-70 A7600-H (IdeaTab A7600) cu 3Gpentru ca era loc de mai bine in anumite situatii, iar punctajele le vezi mai jos (vezi si galeria foto/video).

  • 3DMark – scor de 3215, calitatea imaginii foarte buna dar mici lag-uri, fara sunet
  • Quadrant Standard – scor 8676, cu o calitate video buna si fara lag-uri, dar initial aplicatia a crapat
  • Antutu Benchmark – scor 18121, undeva sub Galaxy Note 4. Si aici avem o calitatea a imaginii foarte buna dar lag-urile sunt ceva mai mari
  • CPUZ – aici sunt ceva probleme pentru ca aplicatia nu detecteaza cateva lucruri: GPU-ul de exemplu, iar ecranul conform CPUZ este de 9.43 inch in loc de 10.1 inch.  In schimb pe celelalte aplicatii Benchmark le afisaza corect.
  • Geekbench3 – scor single CORE 347 si multi CORE 1153

 GPS: la primul test de GPS am stat aproximativ 2 minute pana sa prind semanl 3D (in general prima localizare la sistemele GPS dureaza)…dupa care a localizat repede…propabil daca inchid GPS-ul si imi schimb pozitia semnicativ, se comporta la fel si asta in conditiile in care alte tablete mai ieftine (Allview VIVA H10HD sau Utok 700D 3G) s-au comportat mult mai bine la acest aspect. In rest localizarea pe google map sau Navigator a fost rapida si precisa (vezi video).

Gaming:
Ca de fiecare data am instalat si testat cateva jocurile importante (enumarate mai jos) si nu au fost probleme, Review Lenovo A10-70 A7600-H (IdeaTab A7600) cu 3G_gameschiar s-a descurcat bine si foarte bine pe alocuri, cu mici lag-uri pe ici pe colo, dar nimic de luat in seama. Pustiul meu s-a bucurat nespus avand in vedere ca el le-a testat pe toate 🙂 .
Real Raceing 3, Asphalt 8, Iron Man 3, Injustice,Star Wars Heroes,  Shadow Fight 2, Com Infinity, Com Zombi 2, Real Steel, Modern Combat 5.

Din pacate nu toate capturile video pe care le-am facut cu mobizen au fost reusite. Probabil am cerut prea mult de la tableta…procesarea video pentru joc si video REC simultan. Riscam sa va induc in eroare cu privire la calitatea video pe care tableta o poate scoate, asa ca le-am postat doar pe cele care sunt cat de cat OK. Evident s-a pierdut din calitate la inregistrare, deci se vede si se misca mai bine decat in video (vezi si la final un video cu COM Infinity).

Camerele foto nu stralucesc dar isi fac treaba bine in conditii de luminozitate buna.

Internet & Speed Teste:
De aceasta data Lenovo, pe langa Chrome a echipeaza tableta si cu Browser-ul default Android, iar experienta de utilizare, chiar si pe cele mai pretentioase pagini web este foarte buna. Pagina se incarca rapid si fara lag-uri. In timp ce va scriu acest review ascult Michael Jackson direct de pe youtube fara probleme.

Testul video de retea l-a trecut cu brio. De aceasta data am facut si un mic filmulet davada. Daca ati uitat, testul consta in accesarea prin reteaua WIFI a unui film fullHD cu subtitrare. De fiecare data folosesc acelasi fisier .mkv cu filmul 2012 in format 1080p cu subtirare in format *.srt si sunet DTS. Astfel pe langa procesarea video verificam si conexiunea wifi. In filmuletul vezi ca a trecut testul fara probleme fata de alte tablete pe care le-am testat.

Alte TesteReview Lenovo A10-70 A7600-H (IdeaTab A7600) cu 3G OTG
Am incercat sa conectez diverse lucruri printr-un cablul OTG si iata rezultatul:
mouse a4tech OK
– un stick USB OK
– o tastatura A4tech OK
– un HDD extern de 2.5 NOT OK (foarte ciudat!!!)

Ca de fiecare data am incercat toate cele de mai sus conectate simultan printr-un hub usb in cablul OTG, iar cele castigatoare au fost: tastatura, mouse-ul si stick-ul USB.

Cateva Plusuri:
– ecran mare de calitate su cu un unghi bun
– se misca bine in jocuri
– are modem 3G
– sunet stereo de calitate, ideal pentru ascultat muzica, vizionat filme si evident jocuri
– vizionarea filmelor in retea wifi fara probleme
– bateria mare, de 6340mAh care tine suficient de bine. De exemplu am avut-o pornita (cu WIFI, GPS activate permanent si luminozitate le maxim) in jur de 6 zile fara incarcare, din care 3 in standby fara utilizare, iar restul in teste si instalari de aplicatii, rulari video/muzica, jucat, inregistrari video…cu ceva pauz intre.

Cateva Minusuri:
– carcasa flexibila, lucru care cauzeaza zgomote de imbinare imperfecta, lucru intalnit si la alte device-uri lenovo, dar putem trece peste acest minus cu usurinta.
– nu are functie de telefon
– nu are casti
– nu are cablu OTG
– nu are blitz
– nu are iesire HDMI

Concluzii:
Lenovo nu a dezamagit nici de aceasta data, “executand” o tableta de buget redus, bine
optimizata si din punct de vedere al performatelor si al duratei de viata a bateriei, chiar si asa eu recomand sa-i atasezi si una portabila daca esti fun de ascultat muzica si vizionat filme prin drumetii.

Legat de pret va spuneam ca la emag am gasit-o chiar cu doua preturi, initial la 789 lei, iar in ziua urmatoare a crescut pretul la 899 lei, iar acum este 849 lei. In rest o mai gasiti:
– la Altex este acelasi pret ca la eMAG (849 lei) si asta in conditiile in care acum sunt preturi de Black Friday la ei!
– la Flanco este 889 lei
– si la evoMAG o gasim pe stoc la pretul de 869 lei

Deci daca ai nevoie de o tableta cu ecran mare si nu ai un buget foarte mare, din punctul meu de vedere tableta isi merita banii fara discutie, iar daca ai noroc sa prinzi si o reducere, asta ca tot se apropie Black Friday 2015 la emag, eu spun sa nu mai stai pe ganduri.

Galerie Review Lenovo A10-70 A7600-H (IdeaTab A7600) cu 3G:
Games:

Test Games COM Infinity

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.