Avegant Glyph-Super Casti si Home Theater portabil!

Avegant Glyph-Super Casti si Home Theater portabil!Avegant Glyph este un Kickstarter care a strans 1,5 milioane de euro in 2 ani, iar anul acesta la CES 2016 s-a bucurat de o atentie speciala. Si nu, nu este Vizorul lui Geordi La Forge din StarTrek, este “A Mobile Personal Theater With Built In Premium Audio”…da, un “cinema 3D” mobil construit intr-o pereche de casti premium. Suna foarte bine nu?

Chiar daca la utilizare poate parea o ciudatenie, avand in vedere ca ai ochii acoperiti, Glyph iti ofera intimitate atunci cand nu vrei sa impartasesti cu ce din metrou, autobuz sau avion cum spargi bombonele in CandyCrash sau vizionezi un film mai special.

Glyph costa $699 si se poate conecta atat la smartphone, tableta, laptop, PC, consola jocuri…folosind un port miniHDMI, deci aria dispozitivelor la care se conecteaza se rastrange. Iata cateva telefoane smart compatibile:

Avegant Glyph-Super Casti si Home Theater portabil!

iPhone 5, 5s, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus: cu adaptor Apple Lightning Digital AV
iPhone 4, 4s: Apple Digital AV adapter A1388 required
Sony Xperia Z:  cu adaptor MHL to HDMI care necesita alimentare suplimentara
HTC One M9: cu adaptor MHL to HDMI
Samsung Galaxy Note 4: cu adaptor Samsung MHL to HDMI
LG G4: adaptor slimport to HDMI…gasesti aici mai multe despre dispozitivele compatibile.

Legat de specificatii, iata ce ofera Glyph:
Rezolutie – 1280x720p pentru fiecare ochi, 2 milioane de “micromirrors, 3D Supports 720p side by side (SBS) content, aspect ratio 16:9, Field of view ~40° diagonal
Video & Audio Input – microHDMI
Audio-Only Input – 3.5mm TRRS (standard AUX)
Frequency Response – 20Hz-20kHz
Dynamic Range – 95 dB
Baterie – Li-lon, 2060mAh, se incarca printr-un port microUSB, 4 ore video playback
Setari pentru Dioptrie – +1 to -7
Headtracking – 9 Axis IMU

Cum se vede din specificatiile enumerate mai sus, Glyph se doreste a fi un produs premium, asa ca tehologia folosita este pe masura. Glyph foloseste cate un milion de microoglinzi pentru fiecare ochi, cu un Virtual Retinal Display, iar intensitatea luminii emisa este atent controlata pentru a prevenii disconfortul sau oboseala ochilor. Iata o explicatie mai buna:

Din martie vor incepe livrarile pentru cei care deja au facut o precomanda, in China unde altundeva, inde este si linia de fabricatie.

Legat de viitor, Avegant anunta ca au deja un parteneriat cu cei de la Jaunt (“a cinematic VR company”), cu ajutorul caruia se doreste posibilitatea de vizionare de continut video 360. Mai mult decat atat, se doreste si introducerea unul chip LTE, astfel Glyph va putea fi folosit pe post de telefon sau cine stie, pentru conectarea la internet.

Iata si impresile celor de la businessinsider dupa ce l-au testat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.