Google s-a pus pe lansat (preturi si specificatii): Pixel, Pixel XL, Daydream VR, Google Wi-Fi, Chromecast, Google Home

Google s-a pus pe lansat: Pixel, Pixel XL, Daydream VR, Google Wi-Fi, Chromecast, Google HomeIn cadrul unui eveniment organizat in San Francisco, Google si-a lansat noile gadgeturi: telefoane Pixel si Pixel XL, o casca de realitate virtuala Daydream VR,  impreuna cu inca cateva gadgeturi. 

Din pacate nu sunt prea multe surprize, mai toate informatiile au transpirat pe net de ceva vreme. Dar hai sa vedem…

Pixel si PixelXL
Pare un motiv suficient de bun pentru schimbare, iar Google a ales un rebreanding. Da, Google a renuntat la denumire Nexus, iar de acum in colo vorbim de Pixel. Pixel este primul telefon conceput si realizat de Google. Cel putin asa sustin, insa lumea spune ca si HTC si-a bagat nasul.

Ambele telefoane vin cu Android 7.1 (Nougat), Snapdragon 821, 4GB de RAM, memorie de stocare de 32GB sau de 128GB, Camera Frontala de 12.3MP pe spate si 8MP pe fata. In afara de pret, diferentele sunt:

  Pixel Pixel XL
ecran 5-inch 5.5-inch
rezolutie 1920 x 1080 2560 x 1440
baterie 2,770mAH 3,450mAh
greutate 0.31 pounds 0.37 pounds
dimensiuni 5.66 x 2.74 x 0.29 6.09 x 2.98 x 0.29
pret – incepand de la 649USD 769USD

Noile telefoane Google vin cu: functie de fast charging, functie care permite utilizarea telefonului timp de 7 ore, doar dupa 15 minute de incarcare a bateriei; Google Assistant si cu spatiu nelimitat in Google Photos, indiferent de rezolutie.  Precomenzile se pare ca au inceput deja, insa doar in U.S., U.K., Canada, Germany si Australia. In India precomenzile incep din 13 octombrie si vor fi disponibile din 20 octombrie. Sunt curios cand vor ajunge [rin magazinele din Romania… nu m-asi mira le vad curand pe la quickmobile in oferta.

Daydream VR
Noile telefoane Pixel au fost concepute pentru VR. Din acest motiv, Google a trebuit sa scoata pe piata o pereche de casti virtuale, Daydream VR. Castile sunt din material textil (sunt 3 culori disponibile: Slate, Snow si Crimson), conectarea este wireless si vine cu un controler. Daydream VR va costa 75USD, iar precomenzile incep din 20 Octombrie.

Google Wi-Fi
Noul routerul inteligent de la google este dual-band (simultan 2,4 GHz/5 GHz), compatibil cu IEEE 802.11a/b/g/n/ac, are 2 porturi RJ45 Gigabit pentru fiecare punct, iar porturile pot fi configurate ca WAN sau LAN. Google Wi-Fi mai dispune de procesor quad-core (4×710 MHz), memorie RAM de 512MB DDR3L, memorie stocare flash eMMC de 4GB.

Google Wi-Fi va fi disponibil incepand cu luna noiembrie si va costa 129 USD pentru single pack si 299 USD pentru cel three-pack .

Chromecast
Astazi avem parte si de o lansare a unuei versiuni noi, inbunatatie, pentru Chromecast.
Noul gadget este compatibil cu toate rezoluțiile pana la 4K Ultra HD și High Dynamic Range (HDR), are conectivitate WIFI.11ac (2,4 GHz/5 GHz), porturi HDMI, USB si RJ45 (ethernet). Chromecast costa 69 USD.

Google Home
De astazi avem un nou rival pentru Amazon Echo. Casa inteligenta vine si prin Google Home. Noul gadget se activeaza prin comanda vocala (“Ok, Google”), folosindu-se de Google Assistant. Google Home se poate conecta si comanda la toate device-urile google din casa (televizor, telefon, cromcast, centrala termica…). In plus Google Home are funtie de boxa portabila wifi (802.11ac de 2,4 GHz si 5 GHz), iar baza device-ului se poate personaliza in diferite culori si finisaje.

La comandarea unui Google Home beneficiezi de YouTube Red gratuit timp de 6 luni. Google Home costa 129 USD.

Info despre noile gadgeturi gasiti si pe Google Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.