Zoom test Panasonic HC-VX980 cu 4K si WIFI (video)

Zoom test Panasonic HC-VX980 cu 4K si WIFI (video)Asa cum se poate vedea din titlu, astazi va prezint un zoom test facut cu Panasonic HC-VX980, o camera video care stie filmare 4K si conectare WIFI. Un alt test de acest fel, gasiti si pentru camera Canon Legria HF R76.

Sunt destule review-uri si prezentari pe net, inclusiv unul facut de George B., asa ca nu are rost sa fac si eu unul.

Ce sa va spun…camera Panasonic HC-VX980 arata bine, este usoara, carcasa este dintr-un material cu o textura care nu lasa urme, excluzand aici touchscreen-ul.

In rest camera este bine dotata, cu iesire video micro HDMI, USB pentru transfer de date, conector iesire video/audio, conector microfon extern, un conector pentru alimentare, cateva butoane de control si un blitz led ce poate fi folosit si pe post de lampa, insa in unele situatii nu face fata. In aceste cazuri te poti folosi de suportul detasabil pentru a monta optional o lampa seriosa.

Nici despre specificatii nu am sa va spun foarte multe (le puteti gasi pe site-ul producatorului), doar ca are atatea setari incat te pierzi prin ele. Deci: stie sa filmeze 4K cu fisiere de tip MPEG-4 si AVC/H.264, o poti controla de la distanta prin wifi, nu are memorie interna, doar port pentru card de tip SD/SDHC/SDXC… Va recomand sa folosit memorii de clasa cat mai mare (minim 4). Eu folosesc un Sandisk SDXC 64GB Extreme Pro, clasa 10 de 64GB.

Revenind la zoom, gasim unul optic de 20X, iar cu functia Intelligent Zoom pornita stie 25X pentru filmare 4K si 40X pentru filmare FullHD. In plus, zoom-ul digital poate fi setat din meniu la 60x sau la 1500x. Insa daca ai setata functia wide conversion lens pe ON, zoom-ul se rezuma doar la 10X. Zoom test Panasonic HC-VX980 cu 4K si WIFI

Dar gata cu vorba, am ales sa fac cateva teste de zoom pentru a vedea de ce este in stare Panasonic HC-VX980, teste pe care le puteti vedea in filmarea de mai jos. O sa observati faptul ca este dificil sa filmezi cu un zoom digital foarte mare, mai ales lucrurile care sunt in miscare.

Chiar daca am folosit un trepied (in unele cazuri), a tremurat un pic situatia ­čÖé . In astfel de cazuri ajuta un sistem de stabilizare video.

Camera Panasonic HC-VX980 o gasiti la f64 la pretul de 3099 de lei.

PS. Puteti observa ce poluare/praf este in Bucuresti…parca este ceata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.