Unboxing si scurt review Range Extender Linksys RE6700 (AC1200)

Astazi vorbim despre un Linksys RE6700 (AC1200), un range extender pe care l-am cumparat, dupa ce zilele trecute va povesteam ca am testat TP-Link RE210 si care nu s-a potrivit cu nevoia mea. 

Unboxing si scurt review Range Extender Linksys RE6700 (AC1200)

De aceasta data mi-am spus ca trebuie sa scot ceva mai multi bani din buzunar pentru a gasi un extender potrivit pentru mine. Adica sa transfer semnal live video-audio dintr-o incapere in alta, fara fir, intre o tableta Samsung Tab S2 T815 si o camera video Panasonic HC-VX980. Nu am sa insist legat de acest aspect (vezi aici despre ce este vorba), asa ca trec mai departe si va spune ce am constatat la Linksys RE6700 in cazul unei utilizari normale.

Specificatii:
– 802.11 ac cu frecventa de 2.4 GHz si 5 GHz
– Port RJ45 10/100/1000
– Rata de transfer 300 + 867 Mbps
– 2 antena externa plus un Jack 3.5 mm
– Buton WPS si Reset

La instalare nu am avut probleme. A fost la fel de rapida ca la TP-Link. Conectarea pentru testare a fost  facuta la un router D-Link ceva mai vechi, un DIR-630. Singura diferenta fata de TP-Link este faptul ca RE6700 porneste un pic mai greu.

Dupa ce l-am bagat in priza, m-am conectat cu telefonul la reteaua lui, dupa care i-am accesat interfata prin link-ul din manual (extender.linksys.com). Partea interesanta este ca o data configurat nu mai este nevoie sa introduci adresa pentru a accesa interfata. Imediat cum te conectezi la reteaua lui, browserul se deschide singurel, conectat la interfata de configurare. Un lucru foarte util.

Cum spuneam, m-am conectat imediat, folosind interfata simpla si intuitiva. Dar sa revenim…am facut cateva teste:
1. cu router-ul undeva pe hol, la aproximativ 10 m de extender, cu ceva pereti de caramida intre. Am conectat telefonul la extender, dar am ramas langa acesta.  A functionat fara probleme.
2. am facut chiar un test de viteza comparativ, cu telefonul conectat la extender dupa direct la router, folosind aceleasi pozitii de la testul 1. Surpriza a fost ca am obtinut scor mai bun fiind conectat prin extender (vezi video).
3. am verificat si range-ul extenderului mutandu-ma cu telefonul pe la 8m de extender (cu 2 pereti de caramida intre). Practic aveam in jur de 18 metrii intre router si telefon. Speed testul a fost asemanator cu cel pe care l-am facut la 2.
4 . un alt test pe care l-am facut a fost sa conectez extender-ul la solutia video/audio de care spuneam aici, iar timp de 2 ore si un pic am lasat sa functioneze fara intreruperi. Deci trasferam de la camera panasonic semnal video/audio prin WIFI, catre tableta samsung. Rezultatul a fost foarte bun.

Un alt lucru interesan la extender este functia Cross Band, functie care iti permite sa cresti viteza de transfer in retea folosind ambele frecvente de 2.4 si 5 GHz in acelasi timp.

Deci, dupa primele teste Linksys RE6700 se comporta destul de bine. Insa am sa fiu precaut in apecieri, in trecut am avut experiente neplacute cu echipamente wifi care au mers bine la inceput dupa care o luase razna…se restartau fregvent. Asa ca voi reveni cu update la articol daca va fi cazul.

Totusi nu pot sa nu remarc faptul ca nu am avut nevoie de un PC pentru al configura, toate setarile le-am facut de pe telefon sau tableta…foarte cool.

Concluzia este ca Linksys RE6700 este un range extender bun (pana la proba contrarie), un pic cam scump pentru situatii normale de utilizare. Da, va spuneam ca Linksys a fost ceva mai scump, l-am cumparat de la eMAG si am dat pe el 599 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.