Unboxing si scurt review casti de gaming Marvo Scorpion HG9014, de la Mos Craciun

unboxing-si-scurt-review-casti-de-gaming-marvo-scorpion-hg9014-4Astazi va prezint o pereche de casti de gaming de la Marvo, Scorpion HG9014 cu  7.1 surround sound, iluminare green led si soft skin coating (strat de piele moale).

Mos Craciun a fost darnic anul acesta cu pustiul meu. Pentru ca vechile casti Genius s-au deteriorat dupa o utilizare intensa, l-a rugat pe Mosu sa-i aduca unele noi, mai frumoase, mai performante si cu luminite, daca se poate.

Oferte duse cu sorcova la eMAG 2016

Pentru ca a fost cuminte, Mosul i-a ascultat rugamintea si i-a adus o pereche de casti Marvo Scorpion HG9014 cu USB, acestea vin ambalate intr-o cutie aratoasa dar fara sa-i ofere o protectie asa buna la transport. Pe cutie se gasesc urmatoarele specificatii:

  • sunet virtual 7.1
  • difuzoare de 40 mm pentru un bas puternic
  • microfon omnidirectional
  • iluminare cu LED verde
  • design circumaural, pernite moi
  • control pentru volum integrat pe casca
  • banda confortabila pentru cap
  • suprafata soft-skin

Despre design numai de bine, Marvo Scorpion HG9014 au personalitate, cu un sistem de prindere robust si in acelasi timp confortabil pentru utilizator. Sistemul este compus din doua bentite exterioare din metal, ce-i ofera rezistenta si o fixare buna pe cap. Mai exista o a 3-a bentita centrala, mobila, facuta dintr-un material plastic, invelit de un alt material cu o textura foarte fina si moale, care imita pielea si care vine in completare pentru fixare si confort.

Motivul principal pentru care am fost nevoit sa schimb vechile casti Genius a fost bentita care a suferit un mic accident si s-a rupt, lucru care nu cred ca se va intampla la noile casti.

Casca propriuzisa (difuzorul), are un burete cu diametru generos, care acopera urechea si este din acelasi material moale folosit la bentita centrala. Aceasta ofera utilizatorului o experianta placuta chiar si dupa ore bune de CSGO. Scorpion HG9014 este o pereche de casti masiva/mai grea dar este foarte bine echilibrata, iar in timpul utilizarii nu am simtit acest lucru.

Pe unul din cele 2 difuzoare gasim un microfon omnidirectional incorporat, microfon care capteaza tot ce este in zona, adica si alte sunete nu doar vocea ta, ceea ce nu este tocmai un lucru bun, insa nu este atat de enervant pe cat pare. Totusi am gasit si ceva bun…faptul ca este un microfon mic si nu este pozitionat central (langa gura), evita captarea unor sunete neplacute in anumite situatii (respiratia, tuse, stranut…)

In afara de microfon, pe casca respectiva mai gasim si un potentiometru de volum si cablul de 2m lungime, cablu destul de gros si care este confectionat dintr-un plastic dur, ce-i ofera o rezistenta suplimentara. Singurul lucru pe care il gasim pe cablu este mufa USB (aurita) de la capatul firului. Deci nu exista telecomanda pe fir, nici macar comutator pentru decuplarea microfonului.

Nu vreau sa trec peste iluminarea led verde, care arata bine si nimic mai mult. Se pare ca este o moda cu periferice care au luminite…tastaturi, mouse si acum casti. Pustiul meu este fan.

Probabil cel mai important lucru este sunetul si nu puteam trece fara sa-mi exprim parerea. Scorpion HG9014 are un sunet clar, un bas generos care nu distorsioneaza chiar si la un volum mai mare. Deci le poti folosi si pentru a asculta muzica, fara probleme.

Pe cutie si in specificatii scrie ca stie de virtual 7.1, din pacate eu nu am reusit sa testez/activez aceasta optiune, insa stereo suna foarte bine, mult peste alte casti pe care le-am utilizat/testat.

Este a 2-a pereche de casti pe care o testez pentru voi, prima pereche fiind un Monster NCredible NTune,  doar ca acum testez una speciala de gaming, iar daca este sa facem o scurta comparatie intre cele doua, pot spune ca cele Scorpion arata mult mai bine si sunt mai confortabile datorita buretilor care au diametru mai mare si acopera urechea.

Daca treci peste lipsa comutatorului de on/off pentru microfon sau ca acesta este omnidirectional, Marvo Scorpion HG9014, este o alegere buna pentru o pereche de casti de gaming, casti pe care le puteti gasi la evoMAG la pretul de 169 de lei sau la PCGarage la pretul de 169 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.