Alex ofera posibilitatea de returnare in magazin a produselor comandate online!

alex-ofera-posibilitatea-de-returnare-in-magazin-a-produselor-comandate-onlinessDe la sfarsitul anului trecut (2016), Altex a introdus posibilitatea de returnare a produselor comandate online (in termen de 31 de zile de la achizitie), direct in magazinele fizice.

O decizie inteleapta zic, insa nu stiu de ce au asteptat pana acum! Cei de la eMAG au introdus dreptul de returu pentru clientii online cu mult timp in urma, nici nu mai tin minte cand ­čÖé !

ÔÇťDezvoltarea mediului online a schimbat obiceiurile de achizitie ale cumparatorilor, astfel ca returnarea in magazine a produselor achizitionate online vine ca raspuns la nevoile de consum ale clientilor nostriÔÇŁ, afirma Ovidiu Ababei, Online Director la Altex Romania.

Posibilitatea de returnare se aplica atat pentru altex.ro cat si pentru mediagalaxy.ro, iar returnarea se poate face in orice magazin din reteaua Altex si Media Galaxy.

Totusi, din ce am inteles, returnarea nu se face imediat (asa cum ne-am obisnuit la emag). Procedura este urmatoarea: te duci intr-un magazin, acolo produsul este preluat pentru retur, apoi este trimis la depozitul central pentru verificare/validare, iar ulterior se decide acceptarea sau respingerea returului.

Evident trebuie sa indeplinesti cateva conditii pentru a te putea gandi ca poti returna un produs in 31 de zile la Altex:
– sa ai facutura si certificatul de garantie;
– sa ai ambalajul original complet si nedeteriorat;
– sa nu aiba urme de folosinta, uzura, matuire, deteriorari mecanice;
– …

Sunt si categorii de produse care pot fi returnate doar daca sunt sigilate:
– Licente; ┬á
– Consumabile;
– Electrocasnicele mari frigorifice, masini se spalat, aragaze, incastrabile, hote, aparate de aer conditionat;
– Produse de ingrijire si igiena;
– Produse pentru prepararea bauturilor sau a alimentelor;
– Filme; muzica si alte materiale audio video protejate de legislatia drepturilor de autor;
– …

Inca nu stiu daca se pastreaza regula: “Se accepta maxim returul a 3 (trei) produse in cursul unui an calendaristic, pentru fiecare client.“… daca cumpar 4 tastaturi si nu-mi plac?! Poate ar fi cazul sa faca un update la regulamentul de pe site ­čÖé.

(sursa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.