Recuperare (resetare/schimbare) parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator

Daca ti-ai uitat parola de utilizator de la un calculator cu Windows 10, chiar si cea de la utilizatorul Administrator, si vrei neaparat sa-ti recuperezi contul, ai ajuns unde trebuie.

Recuperare (schimbare) parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator-ss

Mai jos gasesti un tutorial cu pasii pe care ii poti face pentru resetarea/schimbarea unei parole, chiar si pentru contul de Administrator, in cazul ca ai uitat-o.

Imi este destul de greu sa inteleg cum poti sa-ti uiti parola asa de usor de la calculatorul la care lucrezi zi de zi. Totusi, sunt si situatii cand faci o pauza, pleci in concediu de exemplu, si nu mai deschizi PC-ul pentru o perioada mai indelungata. In acest caz poate fi de inteles.

Pentru ca am avut numeroase solicitari pe acest subiect am spus ca este cazul de un nou tutorial, unul explicat si detaliat pentru a putea fi folosit de catre oricine. Deci nu trebuie sa va speriati ca este complicat sau ca sunt multe informatii. Este simplu, doar trebuie sa fi atent si sa respectii pasii de mai jos.


Vezi si articolul unde poti afla cum se poate recupera parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator.


Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator.

Dar sa trecem la treaba. In cast caz avem nevoie de un CD sau un USB butabil cu windows 10 (vezi aici cum se poate face unul).
1. Introduci CD-ul sau USB-ul, iar cand pornesti calculatorul alegi sa butezi de pe CD sau USB.Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul AdministratorDupa ce porneste Windows Setup apesi tastele Shift+F10 pentru a se deschide un command prompt.Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul AdministratorDupa cum vedeti in fereastra cmd, programul a pornit pe partitia x:\, si pentru a continua este important de verificat pe ce litera este pusa partitia cu Windows 10. De obicei o regasim pe litera d:\ .
Putem folosi comanda dir pentru a verifica ce se afla pe partitia d:\  (vezi mai jos un exemplu):

dir d:\

…iar rezultatul comenzii afisaza continutul partitiei d:\, unde trebuie sa gasiti directorul Windows, iar daca nu apare incercati pe e:\.Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator2.  Inlocuiera\redenumirea fisierului utilman.exe cu cmd.exe.
Intr-o prima faza redenumin fisierul utilman.exe in utilman.exe.bak, fisier care se afla in directorul d:\windows\system32\. Folositi pe rand cele doua comenzi de mai jos:

– Redenumirea fiserului utilman.exe pentru al putea recupera dupa ce finalizam.

move d:\windows\system32\utilman.exe d:\windows\system32\utilman.exe.bak

Dupa rularea comenzi trebuie sa primesti confirmarea de redenumire.Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator– Acum vom folosi fiserul cmd.exe din aceeasi locatie pentru a inlocui fisierul utilman.exe pe care tocmai l-am redenumit. Practic facem o dublura a fiserului cmd.exe cu o noua denumire, utilman.exe.

copy d:\windows\system32\cmd.exe d:\windows\system32\utilman.exe

Dupa rularea comenzi trebuie sa primesti confirmarmarea de redenumire.Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul AdministratorDupa schimarea celor doua fisere este necesara o repornire a calculatorului. Trebuie sa porniti Windows-ul la care doriti sa recuperati contul de utilizator.
Folositi comanda de mai jos dupa care scoateti CD-ul sau USB-ul (sa nu buteze iar de pe acesta).

wpeutil reboot

Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator-reboot3. Recuperarea parolei se poate face in doua moduri:
A – inlocuirea parolei pentru unul dintre utilizatorii existenti,
B – adaugarea unui nou utilizator cu drepturi de administrator.
Le voi explica pe ambele in caz ca aveti nevoie.

Indiferent ce situatie alegeti, dupa pornirea Windows-ului trebuie accesat iconita de Ease of access.Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator-easeofaccess

Insa in loc sa porneasca aplicatia Ease of access, porneste un comand prompt. Asta lucru se intampla pentru ca accesam practic noul fisier utilman.exe, fisier care este de fapt cmd.exe redenumit 🙂 .
Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator-cmd-utilman
A – inlocuirea parolei pentru unul dintre utilizatorii existenti,
Pentru a putea inlocuii parola unui utilizator existent, in primul rand trebuie sa-l cunoastem. Ca sa aflam numele de utilizator caruia vrem sa-i schimbam parola, folosim comanda net users, comanda care va lista toti utilizatori existenti in sistem.

c:\Windows\System32\net users

Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator-netusersDupa cum vedeti in imaginea de mai sus, am facut mai multi utilizatori, dar in acest caz voi ramane la contul de administrator, iar pentru schimbarea parolei folosim comanda net user,

c:\Windows\System32\net user administrator *

Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator-netuser-passDupa executarea comenzii de mai sus, trebuie sa introducem noua parola dupa care confirmam (vezi imaginea de mai jos) si cam asta a fost tot.
Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator-netuser-pass-chNu mai ramane decat sa iesim din fereastra cmd folositd comanda exit.si sa nelogam cu noua parola…
Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator-pass-oksi nu uitati sa refaceti fisierul utilman.exe in starea initiala. Dupa logare deschideti un cmd si:
– stergeti fisierul utilman.exe din d:\windows\system32\ folosind comanda:

del d:\windows\system32\utilman.exe

– redenumiti fisierul utilman.exe.bak in utilman.exe, fisier care se afla tot in d:\windows\system32\

move d:\windows\system32\utilman.exe.bac d:\windows\system32\utilman.exe

B – adaugarea unui nou utilizator cu drepturi de administrator.
In cazul in care doriti sa creati un nou cont trebuei sa folositi comandata net user <username> /add. Sa prespunem ca dorim sa cream userul vastit, comanda ar fi:

net user vastit /add

Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator-add userUrmatorul pas este sa-i dam drepturi noului utilizator vastit introducandu-l in grupul Administrators, iar comanda este:

net localgroup administrators vastit /add

Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator-addgroupadmPentru ca noul utilizator sa fie disponibil in fereastra de logon, trebuie sa repornim calculatorul. Pentru acest lucru folosim comanda:

reboot

Dupa repornire nu mai ramane decat sa va logati cu noul utilizator. Acesta va ofera posibilitatea de a modifica orice utilizator existent.

Si in acest caz trebuie sa refaceti fisierul utilman.exe in starea initiala. Folositi pasii de la punctul A.


Daca aveti intrebari sau aveti nevoie de informatii suplimentare astept comentarii.

8 Replies to “Recuperare (resetare/schimbare) parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator”

 1. Bogdan

  Salut. Dupa ce am format user-ul nou ce date trebuie sa introduc in comand p. pentru a se schimba in cel de administrator??mersi

  Reply
  1. ValiS Post author

   Dacă ai făcut un cont de utilizator nou trebuie să-i dai drepturi de administrator folosind comanda
   net localgroup administrators username/add
   unde “username” trebuie înlocuit cu numele de utilizator pe care l-ai creat.

   Reply
  1. blinky

   nu este nici o problema, da-i restart manual. si mie mi-a aparat eroarea dar utilizatorul a fost creat.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.