Tenda U6 adaptor USB Wifi pentru a scapat de firele din casa (Video Unboxing)

Ai un calculator si vrei sa-l conectezi la internet fara fir sau ai un laptop mai vechi cu o placa de retea wifi la fel de veche si vrei sa cresti viteza de conectare? Tenda U6 N300 cu 802.11n poate fi o solutie. Bineinteles, este obligatoriu sa ai si un router la care sa te conectezi 🙂 .

Tenda U6 adaptor USB Wifi pentru a scapat de firele din casa (Video Unboxing)Motive sunt nenumarate pentru a apela la un astfel de gadget: vrei sa scapi de cablurile din casa, nu exista priza de retea in zona, s-a stricat placa de retea, vrei sa maresti viteza cu o placa ce permite o rata de tranfer mai mare…si lista poate continua.

Acum am sa va spun si motivul meu. In perioada urmatoare am un mini proiect prin care vreau sa conectez fara fir mai multe device-uri din casa la internet, inclusiv calculatorul pustiului meu, folosind un ruter cu 4G. De ce un router cu 4G? Pentru ca zona unde am casa este departe de o sursa de internet prin cablu (nema stalpi pentru iluminat), dar desprea acest lucru va voi povesti intr-un alt articol.

Revenind la Tenda U6 N300, o placa de retea wireless cu usb 2.0 ce permite viteze de conectare de pana la 300 Mbps, iar partea interesanta este acoperirea pe care o poate oferii datorita unei antene destul de mare, cu o putere de 6 dBi. In plus Tenda U6 dispune de arhitectura MIMO 2 x 2 ce ofera o performanta imbunatatita a conexiunii wireless si stabilitate pentru situatiile in care vizionezi filme pe Netflix sau te joci cu prietenii Dota.

Ramane de vazut acest ultim lucru, pentru ca o voi testa si voi reveni cu update la articol.

Un alt lucru interesant la Tenda U6 este modul Soft AP ce permite transformarea unui calculator care are o conexiune prin cablu la internet, intr-un Wi-Fi hotspot si astfel sa poti conecta wireless celelate dispozitive din casa (un telefon, on tableta , un televizorul…) la internet. Deci o solutie care inlocuieste un router wireless.

Din pacate, placa U6 o poti folosi doar cu driverele de la producator (fara plug and play, chiar daca avem un Realtek RTL8192EU inauntru), deci nu si pe alte gadget-uri cum ar fi un tv box sau un televizor non smart, dar compatibil pentru un dongle USB.

La fel ca la U1, pentru Windows 7 este obligatoriu sa instalezi driverele de la Tenda, altfel nu va merge. In pachet vine cu un mini CD unde sunt driverele, insa eu le-au luat direct de pe internet pentru ca nu am CD/DVD la laptop 🙂 . 

Cu siguranta Tenda U6 poate si o solutie daca te aflii in unul din cazurile sus mentionate, mai ales ca pretul este unul bun in aceasta perioadala eMAG (36 de lei).

Placa de retea Tenda U6 N 300 este compatibila atat cu sistemele de operare Windows (XP/7/8/8.1/10) cat si cu MAC OS și Linux OS, 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.