CES 2018 – Samsung “The Wall”, primul televizor modular MicroLED din lume, cu diagonala de 146 inci

Samsung a anuntat la CES 2018, in cadrul evenimentului First Look, “The Wall” primul televizor modular MicroLED din lume dedicat consumatorilor. Televizorul modular are un ecran de 146 inci (370cm) si tehnologie MicroLED cu emisie automata.

CES 2018 – Samsung The Wall, primul televizor 8K modular MicroLED din lume, cu diagonala de 146 inci ss


“La Samsung suntem dedicati sa oferim consumatorilor experiente inedite de vizionare. “The Wall”, primul televizor modular MicroLED pentru consumatori, este o adevarata inovatie, poate fi programat sa afiseze imaginea in mai multe marimi diferite, ofera o luminozitate incredibila, o gama variata de culori, reda un volum de culoare de 100% si tonuri profunde de negru. Suntem incantati de acest pas inainte pe care l-am facut spre tehnologia viitorului in zona de display-uri si de experienta remarcabila de vizionare pe care “The Wall” o ofera consumatorilor


Jonghee Han, Presedintele Diviziei de Visual Display al Samsung Electronics.

In viziunea Samsung, “The Wall” trebuie sa transforme peretele unei incaperi intr-unul inteligent. Samsung nu a divulgat mai multe informatii dar sigur va avea AI (Inteligenta Artificiala) la o calitate a imaginii de cel putin 8K. Suna interesant, NU?

Se pare ca tehnologia MicroLED elimina nevoia de filtre de culoare sau de iluminare suplimentara (backlight), iar in acelasi timp exceleaza in ceea ce priveste durabilitatea si eficienta, inclusiv eficienta luminoasa, durata de viata a sursei de lumina si consumul de energie stabilind standardul pentru tehnologia viitoarelor display-uri.

“The Wall” are un design modular, fara rama, ce premite sa personalizezi dimensiunea si forma televizorului dupa bunul plac. Ecranul se poate configura pentru a fi utilizat in diferite scopuri, putand transforma orice perete intr-un hub de afisaj.

Tot in cadrul evenimentului First Look, Samsung a dezvaluit ca vor lansa in a doua jumatate a anului 2018, la nivel international ( incepand cu Coreea si SUA), primul televizor QLED care include Inteligenta Artificiala (AI) 8K.

Tehnologia AI creste rezolutia standard la 8K, utilizand un algoritm patentat de ajustare a rezolutiei ecranului pe baza caracteristicilor fiecarei secvente, pentru imbunatatirea continua a calitatii imaginii si pentru a transforma cu usurinta orice tip de continut, din orice sursa.

Noile functionalitati includ imbunatatirea vizibilitatii detaliilor, reduc zgomotul si ajusteaza automat volumul televizorului in functie de continutul vizionat, de exemplu volumul este dat mai tare daca vizionezi un concert sau un eveniment sportiv. Iar functia edge restoration ajuta la conturarea mai clara a obiectelor de pe ecran.

In plus, Samsung a anuntat la First Look si o imbunatatire a conectivitatii si experientei de utilizare ale gamei Samsung Smart TV 2018, inclusiv Bixby, SmartThings si Universal Guide (un ghid de programe avansat care recomanda automat emisiuni TV si continut in functie de preferintele utilizatorului).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.