Hands On Galaxy S9 si S9 plus – Lansare oficiala in Romania

Ieri seara a fost lansarea oficiala in Romania a lui Galaxy S9 si S9 Plus, lansare care a avut loc in cadrul unui eveniment organizat de Samsung. Am fost si eu acolo asa ca am avut ocazia sa iau contact cu noile flagshipuri Samsung.

Hands On Galaxy S9 si S9 plus - Lansare oficiala in Romania ss

Samsung Galaxy S9 si S9 Plus precomanda la eMAG

Dupa cum puteti observa si voi din filmarile facute astazi la prezentare, nu sunt diferente mari fata de S8 si S8 plus. La exterior singurele diferente majore sunt cele din zona camerei care acum este dispusa pe verticala si daca privesti din laterala vei obvserva ca aceasta nu mai este iesita in afara carcasei.

Dar sa nu uitam de AR emoji care sunt foarte cool.

Si pozitionarea senzorului de amprenta este diferita fata de S8, imediat sub camera principala, ce ofera un acces mai facil la acesta.Hands On Galaxy S9 si S9 plus - Lansare oficiala in Romania 4

La interior, in afara de camera, mai gasim diferente la: sunet (gasim doua difuzoare stereo Dolby Atmos), memoria RAM pentru modelul S9 plus care acum are 6GB fata de 4GB, la procesor: Exynos 9810 fata de Exynos 8895 sau Snapdragon 845 fata de Snapdragon 835.

Si pe partea de procesare video avem diferente: Mali-G72 MP18 fata de Mali-G71 MP20 sau Adreno 630 fata de Adreno 540.Hands On Galaxy S9 si S9 plus - Lansare oficiala in Romania

Camera este cel mai important lucru nou pe care Samsung il aduce la modelele S:
– diafragma variabila f/1.5 – f/2.4,
– o camera suplimentara pentru S9 plus de 12MP si f/2.4, 
– filmare 4K (2160p) la 60fps,
– filmare super slow motion la 960 fps.

Tot acolo am vazut si noul Dex care este mult mai practic pentru ca ofera posibilitatea de a folosi ecranul telefonului pe post de trackpad (mouse), iar in interior are inclus un sistem de ventilatie care este facut sa impiedice supraincalzirea telefonului. Noul Dex poate fi utilizat si cu Galaxy S8 sau S8 plus doar daca au facut update la Android 8 (Oreo). 

Pentru Romania, S9 si S9 plus vor fi disponibile in varianta dual SIM si vor fi disponibile in 3 culori: Midnight Black, Coral Blue si Lilac Purple. Mai multe despre specificatii v-am mai spus si aici.

Telefoane Galaxy S9 si S9 plus care au fost precomandate, vor fi livrate in Romania incepand cu data de 9 martie. Cei care vor sa-l comande dupa acesta data, o vor putea face de la magazinele partenere (pe canale oficiale), iar livrarea va incepe dupa data de 16 martie.

Pentru prima data Samsung iti ofera posibilitatea sa alegi solutia de BuyBack. Astfel poti returnezi vechiul telefonul si poti beneficia de o reducere care difera in functie de modelul si starea telefonului returnat si de magazinul care il vinde noul telefon. De exemplu la eMAG, daca vi cu vechiul S8 poti sa primesti o reducere de pana la 2200 de lei pentru achizitia unui nou S9 sau S9 plus.

PS. Cei de la QuickMobile il au deja in stoc!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.