Internet business accesibil de la RCS-RDS – Acces 300 sau Acces 1000

Da, sunt client RDS de foarte mult timp, din 2001, iar abonamentul de internet pe care l-am facut atunci a fost de tip rezidential (de 100Mbps), chiar daca l-am facut pe firma (persoana juridica).

Intre timp lucrurile s-au tot schimbat, iar daca vroiam sa schimb abonamentul, cea mai accesibila varianta de pret pentru abonamentele disponibile persoanelor juridice, era undeva pe la 35 euro, asa ca am renuntat. Chiar daca net-ul era de tip banda garantata, cu alocare de IP fix, pretul era mult prea mare pentru ce aveam eu nevoie.

De curand insa lucrurile s-au schimbat, iar cei de la RCS-RDS au venit cu doua variante accesibile de abonament pentru persoanele juridice de tip best effort si cu alocare de IP public fix:
– Acces 300 (9 euro fara TVA) cu viteza de download de pana la 300 Mbps si upload de pana la 150 Mbps,
– Acces 1000 (15 euro fara TVA) cu viteza de download de pana la 1000 Mbps  si upload de pana la 500 Mbps.

Acum fix o saptamana am facut o solicitare la RCS privind modificarea conexiunii la internet, iar astazi au venit baietii sa-mi instaleze fibra optica. 🙂

Am optat pentru varianta Acces 300, iar prin contract voi primii si un router cu porturi GB in custodie, router care inca nu a sosit, inca nu sunt pe stoc. Mi-au promis ca intr-o saptamana va ajunge.

Din pacate nu eram acasa cand au executat instalarea si nu va pot da un feedback, insa nu e mare lucru de spus:
– au tras fibra optica in casa
– au montat media convertorul (vezi imaginile), un Huawei Echolife hg8121h gpon
– au conectat media convertorul la routerul folosind portul WAN

Noua conexiune are nevoie de un alt cont de acces, insa vechiul cont nu a fost dezafectat pana nu le-am schimbat. Asa ca imediat ce am ajuns acasa, am schimbat datele de autnetificare ai am facut un speed test. 🙂

Internet business accesibil de la RCSRDS - Acces 300 sau Acces 1000

2 Replies to “Internet business accesibil de la RCS-RDS – Acces 300 sau Acces 1000”

 1. Un client RCS

  Nu scrie in articolul tau ca preturile de 9 euro si 15 euro sunt valabile doar daca te abonezi la serviciul de telefonie mobila, cu nu stiu cate abonamente de telefon ! Ca de fapt nu astea sunt preturile acelor abonamente. Preturile abonamentelor sunt mai mari. Aceste preturi sunt valabile doar daca….

  Mie mi s-a spus : ati citit ce scrie in partea de jos cu litere mici ? :))))) Da’ de ce trebuie sa scrie in partea de jos cu litere mici ? De ce mai treci pretul ala daca nu este valabil ? Toti o apa si-un pamant…

  Reply
  1. VastIT Post author

   Salut Marius! Intradevar, vad acel disclaimer insa te rog sa iei in considerare faptul ca articolul are aproape 1 an iar de atunci si pana acum se pot intampla multe. De atunci si pana acum cei de la Digi si-au schimbat site-ul si o parte din servicii. Sa nu mai spunem despre taxa pe lacomie care i-a obligat sa mareasca o parte din abonamente.

   In momentul in care citesti un articol cu o anumita vechime te poti astepta ca lucrurile sa fi schimbat intre timp.
   La ora la care eu am solicitat schimbarea de abonament aveam deja servicii de tv si telefonie mobila de la ei si nu mi-au mentionat despre obligativitatea mentionata in disclaimer.

   Asa ca afirmatia “Toti o apa si un pamant…” este gratuita.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.