Unboxing si Review Samsung Galaxy S9 Plus (G965F) – Cel mai bun telefon cu Android

Timp de o saptamana am avut la dispozitie un Galaxy S9 Plus, iar in cele ce urmeaza va voi expune parerea mea despre noul flagship Samsung.

Unboxing si Review Samsung Galaxy S9 Plus (G965F)

Unboxing si Review Samsung Galaxy S9 Plus (G965F)

Voi incerca sa fiu cat mai obiectiv si sa punctez in special despre lucrurile noi pe care le gasim pe S9 in comparatie cu S8. De ce? Pentru ca seria S8 este foarte asemanatoare cu seria S9, insa acele plusuri sunt suficiente pentru a face diferenta. Acest lucru ma face sa remarc faptul ca Galaxy S9 si S9 Plus sunt cele mai frumose, complet si puternice telefoane cu Android lansat de Samsung pana in prezent. 

Pentru ca tot am vorbit despre diferente, aceste sunt in special legate de camera foto, plasarea senzorului de amprenta si sunetul stereo Dolby Atmos, lucruri pe care am sa pun accent in acest review.

Hands ON & Design
Telefonul este pur si simplu spectaculos. Asa cum vedeti si din imagini, S9 si S9 Plus are un design asemanator cu S8 sau chiar cu NOTE8 (S9 si S9+ sunt mai rotunjite la colturi), cu sticla pe ambele fete (Gorilla Glass 5), ceea ce-l face foarte alunecos si un magnet de amprente. Gasim aceasi rama metalica care se imbina foarte bine cu fetele telefonului, insa de aceasta data rama are culoarea telefonului, lucru care il face sa para si mai compact. 

Asa cum spuneam si despre S8 sau Note8, din punctul meu de vedere este foarte riscant sa utilizezi telefonul fara o husa de protectie. Acest lucru se aplica si pentru S9. Chiar daca avem Gorilla Glass 5 riscam sa-l zgariem sau chiar sa-l spargem daca il scapam pe jos si nu avem un minim de protectie. Sa nu mai vorbim de grip.

Ambalajul este unul de calitate, la fel ca la seria precedenta. In cutie am mai gasit urmatoarele:
– telefonul
– un incarcator cu incarcare rapida: 5V la 2A si 9V la 1,67A
– cablul USB – USB C
– agrafa pentru scos sertarul unde introduci 2 nanoSIM-uri sau un nanoSim si un microSD
– adaptor de la microUSB la USB de tip C, foarte util de altfel
– adaptor de la USB la USB de tip C, un fel de adaptor OTG
– casti AKG si rezerve de cauciuc pentru acestea
– manual de utilizare

Specificatii Samsung Galaxy S9 Plus (G965F)

Am sa incep cu ceva raspunsuri la intrebari care sunt pe buzele multora dintre voi:
intrebare: Merita sa faci trecerea de la seria S8 la seria S9?
raspuns: NU

intrebare: Merita sa faci trecerea de la seria S7 la seria S9?
raspuns: Discutabil. Eu unul as mai astepta sa scada pretul, poate cateva luni pana ce se lanseaza Note9.

Despre specificatiile lui Galaxy S9 Plus puteti vedea cateva screenshot-uri din AIDA64.

Iar daca sunteti curiosi sa aflati care sunt diferentele dintre Galaxy S8 si S9 Plus:

 

Galaxy S9

Galaxy S9+

Sistem OS

Android 8 (Oreo)

Display

5.8-inci Quad HD + Curved Super AMOLED, 18.5:9(570ppi)

6.2-inci Quad HD + Curved Super AMOLED, 18.5:9 (529ppi)

Dimensiune

147.7mm x 68.7mm x 8.5mm, 163g, IP68

158.1mm x 73.8mm x 8.5mm, 189g, IP68

Camera

Principala: Super Speed Dual Pixel 12MP AF senzor cu OIS (F1.5/F2.4)
Frontală: 8MP AF (F1.7)

Principală: Dual Camera cu Dual OIS
– Wide-angle: Super Speed Dual Pixel 12MP AF senzor (F1.5/F2.4)
– Telephoto: 12MP AF sensor (F2.4)
Frontală: 8MP AF (F1.7)

AP

10nm, 64-bit, Octa-core processor (2.7 GHz Quad + 1.7 GHz Quad)
10nm, 64-bit, Octa-core processor (2.8 GHz Quad + 1.7 GHz Quad)

Memorie

4GB RAM
64GB/128GB/256GB + Micro SD Slot (de pana la 400 GB)

6GB RAM
64GB/128GB/256GB + Micro SD Slot (de pana la 400GB)

SIM Card

Single SIM:  Nano SIM
Dual SIM (Hybrid SIM): Nano SIM + Nano SIM sau slot MicroSD

Baterie

3,000mAh

3,500mAh

Încărcare rapidă prin cablu compatibilă cu QC 2.0
Încărcare rapidă wireless compatiblă cu WPC și PMA

Rețea

4X4 MIMO / CA, LAA, LTE Cat.18

Conectivitate

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM, Bluetooth® v 5.0 (LE de până la 2Mbps), ANT+, USB type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

Tip de plată

NFC, MST

Senzori

Iris sensor, Pressure sensor, Accelerometer, Barometer, Fingerprint sensor, Gyro sensor, Geomagnetic sensor, Hall sensor, HR sensor, Proximity sensor, RGB Light sensor

Autentificare

Tipul de blocare: pattern, PIN, parolă
Blocare biometrică: scanare iris, scanare amprentă, recunoaștere facială, Intelligent Scan: autentificarea biometrică multimodală cu scanarea irisului și recunoașterea feței

Audio

Stereo speakers AKG, sunet surround cu tehnologie Dolby Atmos
Format audio playback: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

Video

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Si daca tot vorbim despre comparatii, sa vedem care sunt imbunatatirile aduse seriei Galaxy S9 in comparatie cu Galaxy S8, ca specificatii:
– Chipset-CPU: 
Exynos 9810 fata de Exynos 8895 de pe S8
– GPU: 
Mali-G72 MP18 fata de Mali-G71 MP20 pe S8
– RAM:
6GB fata de 4GB
– Stocare:
portul microSD suporta pana la 400 GB, fata de 256GB pe S8
– Audio: Sunet stereo cu Dolby Atmos este de o calitate buna, fara sa distorsioneze si chiar cu putin bas, insa eu am depistat o usuara diferenta de volum si joase intre difuzorul de langa conectorul USB si cel folosit si pentru speaker. 

Camera:
Diafragma variabila cu Dual Aperture (F1.5/F2.4), lucru ce-i perminte lui S9 sa faca poze de calitate si in conditii de lumina scazuta. S9 poate face modificarea diafragmei automat in functie de lumina detectata: comuta din f1.5 cand lumina este foarte scazuta pe 2.4 cand cantitatea de lumina este mai mare. In modul Pro poti poti seta manual deschiderea F.

Unboxing si Review Samsung Galaxy S9 Plus (G965F) Diafragma variabila F2.4

F2.4

Unboxing si Review Samsung Galaxy S9 Plus (G965F) Diafragma variabila F1.5

F1.5

– Optiunea de Super Slow motion 960fps la rezolutie 720P este piesa de rezistenta pe care camera lui S9 si S9 plus o poate executa. Poti inregistra cadre cu adevarat spectaculoase folosind Super Slow motion, functie care iti reda timp de 6 secunte o filmare de 2 secunde. Poti capta cadre in super slow motion in mod automat, alegand o zona de pe ecran (pe care o poti modifica) care sa surprinda obiectul in miscare sau poti alege functia manuala de captare a cadrelor super slow motion folosind un buton aditional. Insa pentru modul manual trebuie sa te antrenezi un pic sa-ti iasa. Daca vrei ca filmarile in Super Slow motion sa fie de calitate ai nevoie de lumina suficient de buna, altfel se vede intunecat. Dar iata ce am reusit sa captez eu cu Super Slow motion:

Emoji VR este o aplicatie foarte simpatica si in acelasi timp foarte desteapta, aplicatie atasata camerei foto care iti poate genera emonji personalizate folosind camera frontala. Practic iti genereaza o galerie de 18 emonji 3D in format gif folosindu-se de o poza 2D. Iata doar 4 mostre (click pe pozele de mai jos):

Bixby Vision este un alt tool interesant si util care foloseste camera si tehnologia AR, tool pe care il poti folosi pentru: traducere live a textelor, detectarea de obiecte, mancare, sticle de vin sau locatii. 

Software si utilizare
Cum spuneam, pe S9 avem deja Andorid 8 (Oreo) cu Samsung Experience versiunea 9.0 unde gasim foarte putine aplicatii instalate (deci putin bloodware). Unele aplicatii le poti dezinstala iar pe altele le poti dezactiva. In afara de cateva aplicatii Samsung, gasim cateva aplicatii din suita Google si alte cateva din suita Microsoft Office. 

Si in cazul lui S9 gasim tool-ul de optimizare Performance Mode. Astfel ai la dispozitie 4 moduri: OptimizedGame setat sa-ti ofere o experienta cat mai buna cand vrei sa te joci, Entertainment daca vrei sa asculti muzica sa vizionezi continut video si High Performance daca vrei sa folosesti tot ce poate telefonul. 

Ecranul Quad HD+ Super AMOLED impreuna cu sunetul stereo Dolby Atmos iti ofera o experienta de vizonare cu totul speciala. Imi pare rau ca in video review nu pot reda aceasta experienta, insa va las sa va imaginati ca sunteti intr-un magazin de specialitate unde sunt expuse cateva televizoare de calitate pe care ruleaza clipuri video demo de o calitate ce-ti taie rasuflarea. Aceasta este senzatia pe care o aveti cu ecranul lui S9 in momentul vizionarii unui video de calitate cu HDR. Iti da senzatia ca te uiti pe fereastra chiar daca vorbin de un ecran de 6,2 inci.

Unboxing si Review Samsung Galaxy S9 Plus (G965F)-Benchmark

Teste & Benchmark
Asa cum era de asteptat si S9 plus poate rula fara probleme orice aplicatie sau joc. In Antutu a avut 2 experiente difereite. Cu setarile default am obtinut un punctaj chiar mai mic fata de cel optinut cu Note8, adica 198414 (cu note8 am abtinut 198317). Dupa ce am setat telefonul pe High Performance (Performanta Inalta) lucrurile s-au schimbat radical, iar punctajul a sarit la 245309.

In 3DMark cele mai bune puctaje obtinute au fost de 3338 in Sling Shote Extrem OpenGL si 3001 in Sling Shote Extrem Vulkan.

Si cu S9 Plus am testat functia Smart View impreuna cu LG43UJ620V folosid reteaua WIFI (am testat Asphalt Extreme si vizionarea pozelor si a filmelor facute cu telefonul). Daca prin reteaua de 2,4Ghz rezultatul testului este cu mici sacadari/pauze, nu acelasi lucru putem spune atunci cand am folosit reteaua de 5Ghz. Vizionarea filmelor si sau experienta de gaming a fost fara probleme.

Ca sa nu uit, si seria S9 este certificata IP68, cea ce face telefonul rezistent la praf si apa (1,5 metri în apa dulce timp de 30 minute). De aceasta data nu am mai facut testul de rezistenta la apa. De ce? Pur si simplu din respect fata de telefon si fata de cei care l-au conceput/construit, chiar daca acesta este facut sa reziste. Atentie insa, vorbim de apa dulce, nu sarata, asa ca daca va duceti la mare aveti mare grija la plaje. 

ce nu-mi imi place:
– este foarte lucios, alunecos si urmele de amprenta se vad prea tare, deci husa neaparat
– butonul bixbye din punctul meu de vedere este inutil si il apesi accidental de prea multe ori 
– baterie se duce cam repede daca folosesti telefonul pe modul performace

ce imi imi place:
Sunt foarte multe lucruri pe care le pot adauga aici, insa punctez doar:
Ecranul Quad HD+ Super AMOLED impreuna cu sunetul stereo Dolby Atmos iti ofera o experienta de multimedia foarte buna,
Camerele video care la ora lansarii erau cea mai bune camere pe care le putei gasi pe un telefon mobil (intre timp a fost lansat Huawei P20  si P20 Pro 🙂 )

Concluzie si Preturi 
Galaxy S9 Plus este cu siguranta cel mai bun telefon lansat de cei de la Samsung. Exceleaza la foarte multe capitole: filmeaza si face poze foarte bune, experienta multimedia de exceptie, ruleaza orice aplicatie fara probleme, insa diferentele de performante nu sunt foarte mari fata de cele pe care le gasim la Galaxy S8 Plus. Asa cum spuneam, nu merita sa faci upgrade de la seria S8, mai ales ca pretul lui S9 este unul cam mare.

Telefonul testat de mine (cu 6GB RAM si 64GB stocare) il gasiti acum la eMAG la pretul de 4.399 Lei, iar pretul lui Galaxy S9 (cu 4GB RAM si 64GB stocare) este de 3.899 Lei. Este posibil ca in urmatoarea perioada sa apara oferte mai avantajoase la operatorii telecom (vodafone sau orange), la achizitia de telefoane cu abonament. 

2 Replies to “Unboxing si Review Samsung Galaxy S9 Plus (G965F) – Cel mai bun telefon cu Android”

  1. Camelia

    Buna,

    Mi-am cumparat un Samsung Galaxy S9 Plus in urma cu cateva zile, mi se pare cel mai bun telefon pe care l-am avut pana acum, se misca bine, face pozele impecabil, dar fost putin costisitor, ce-i drept.

    Am avut o problema dupa ce am cumparat telefonul, cateva zile nu am gasit nici o husa ok, bine, doar huse silicon chinezesc si plastic ieftin, nu ai cum sa protejezi un telefon care a costat atat cu o coaja.
    Daca mai este cineva in situatia mea, eu am gasit un site, este romanesc si am vazut ca au doar huse uag, se numeste carcasadura.ro – in cazul in care mai sunt persoane in situatia mea.

    As vrea sa imi cumpar o pereche de casti mai bune pentru el, pe cele din pachet am calcat din greseala, ce imi recomandati?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.