Samsung Q900R primul televizor Real 8K ce include functia 8K AI Upscaling pentru QLED 8K

La IFA 2018, Samsung a anuntat lansarea noului televizor Q900R QLED 8K ce include si functia 8K AI Upscaling, disponibil in patru variante (65″, 75″, 82″ si 85″).

Primul televizor Samsung Real 8K ce include functia 8K AI Upscaling pentru QLED 8K

Primul televizor Samsung Real 8K ce include functia 8K AI Upscaling pentru QLED 8K

Samsung QLED 8K TV va avea mai multe imbunatatiri 8K-ready, inclusiv rezolutie Real 8K, Q HDR 8K si Procesor Quantum 8K, pentru a afisa imagini reale la calitate 8K. 


In cadrul Samsung s-a lucrat de-a lungul ultimilor ani pentru a contribui la cresterea calitatii imaginii premium, iar introducerea QLED 8K cu 8K AI Upscaling reprezinta un pas important, pe masura ce privim spre viitorul ecranelor. Ne bucuram ca putem prezenta consumatorilor noul Q900R si suntem increzatori ca acestia vor beneficia de cea mai buna experienta de vizionare, in culori vibrante, clare si la un sunet de neegalat cu ajutorul noilor noastre modele 8K.”


Jongsuk Chu, Vicepresedinte Senior al Visual Display Business la Samsung Electronics

Noul televizor Samsung Q900R are o rezolutie Real 8K, ce dispune de o luminozitate de pana la 4.000 niti (standard pe care il au majoritatea studiourilor cinematografice). Aceasta caracteristica permite televizorului sa produca de patru ori mai multi pixeli decat un televizor 4K UHD si de 16 ori mai multi pixeli decat un televizor full HD.

Primul televizor Samsung Real 8K ce include functia 8K AI Upscaling pentru QLED 8K-1

Primul televizor Samsung Real 8K ce include functia 8K AI Upscaling pentru QLED 8K-1

Q900R mai dispune de functia Q HDR 8K, bazata pe tehnologia HDR (High Dynamic Range) 10+, care optimizeaza nivelurile de luminozitate ale televizorului si produce culori si imagini foarte bune.

Un lucru foarte interesant este tehnologia 8K AI Upscaling, care este capabila sa livreze o calitate a imaginii si a sunetului la un nivel compatibil cu 8K, indiferent de calitatea sau formatul sursei originale. Indiferent daca continut provine printr-un serviciu de streaming, receptor digital (set-top box), HDMI, USB sau chiar prin proiectarea ecranului telefonului (mobile mirroring), procesorul Quantum 8K recunoaste si imbunatateste continutul pentru a fi difuzat la calitate 8K.

In plus, modelul Q900R ofera functia Direct Full Array Elite pentru un contrast sporit si un control precis al luminii de fundal si un volum de culoare de 100%, iar modul Ambient a fost imbunatatit pentru a integra televizorul in spatiul din jur, putand reda imagini, informaţii utile si multe altele.

One Invisible Connection vine cu o lungime standard de 5 metri, incorporeaza cablul optic si cablul de alimentare, şi ofera utilizatorilor mai multa libertate, precum si posibilitatea de a plasa TV-ul si in alte spatii.

Noul Samsung QLED 8K va fi disponibil in magazine incepand cu sfarsitul lunii septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.