Samsung lanseaza cel mai compact senzor de imagine ISOCELL Slim 3T2 ultra-subtire de 20Mp

Samsung Romania a prezentat astazi cel mai mic senzor de imagine de inalta rezolutie, ISOCELL Slim 3T2.

Samsung lanseaza cel mai compact senzor de imagine ISOCELL Slim 3T2 ultra-subtire de 20Mp

Samsung lanseaza cel mai compact senzor de imagine ISOCELL Slim 3T2 ultra-subtire de 20Mp

ISOCELL Slim este cel mai compact senzor de imagine din domeniu, de 1/3.4 inci (aproximativ 5,1 mm pe diagonala), ISOCELL Slim 3T2 de 0.8μm pixeli ofera o rezolutie de 20 megapixeli (Mp) atat pentru camerele din fata, cat si pentru cele din spate ale telefoanelor mid-range existente pe piata in acest moment.


ISOCELL Slim 3T2 este cel mai mic si cel mai versatil senzor de imagine de 20Mp care ii ajuta pe producatorii de dispozitive mobile sa aduca plus valoare utilizatorilor nu numai in ceea ce priveste performanta camerei, dar si in alte specificatii, precum harware-ul. Pe masura ce vorbim de o cerere mult mai mare a capacitatilor camerelor foto de pe dispozitivele mobile, vom continua sa depasim limitele in ceea ce priveste tehnologia senzorilor de imagine in asa fel incat sa oferim experiente cat mai bogate utilizatorilor.


Jinhyun Kwon, vicepresedinte al System LSI sensor marketing din cadrul Samsung Electronics.

Modelul ISOCELL Slim 3T2 are 20 de milioane de pixeli activi de 0,8μm, ofera o claritate, detalii si culorilor foarte bune. Totodata, tehnologia ISOCELL Plus a Samsung permite senzorilor sa capteze si sa absoarba mult mai multe informatii despre lumina pentru o reproducere exacta a culorilor, chiar si cu pixeli de dimensiuni micrometrice.

Pentru a putea fi integrati pe telefoanele inteligente cu cele mai recente dispay-uri, precum cel de tipul “gaura in display” (“hole-in display”) sau “crestatura” („the notch”), senzorii de imagine din fata trebuie sa-si micsoreze dimensiunea si sa surprinda imagini de inalta calitate in acelasi timp.

Modelul 3T2 de 1/3.4 inci se potriveste perfect, oferind mai mult spatiu pentru display. In plus, tehnologia Samsung Tetracell, care combina patru pixeli intr-unul singur, permite modelului 3T2 sa obtina fotografii mai luminoase si mai clare chiar si in setari de lumina slaba, deoarece sensibilitatea la lumina a filtrului de culoare creste de la nivelul unui senzor de imagine de 1,6μm pixeli la rezolutia de 5Mp. 

Atunci cand este aplicat in setarile telephoto pentru camerele multiple, modelul 3T2 adopta o matrice de filtre de culoare RGB in locul tehnologiei Tetracell. Dimensiunile mici ale senzorului de imagine reduc de asemenea inaltimea modulului tele cu aproximativ sapte la suta in comparatie cu senzorul de imagine de 1/3-inch Samsung de 20Mp, facand posibile design-uri mult mai elegante ale smartphone-urilor.

Comparat cu un senzor de 13Mp cu aceeasi inaltime a modulului, modelul 3T2 de 20Mp pastreaza o rezolutie cu 60% mai eficienta la zoom digital de 10x, care are rezultate mai clare si mai precise.

Samsung ISOCELL Slim 3T2 va fi produs in masa incepand cu primul trimestru al acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.