Samsung sarbatoreste primii 50 de ani de istorie cu lansarea televizoare 4K si 8K QLED 2019 in Romania

Samsung a lansat in Romania noua gama de televizoare QLED 2019 de 4K si 8K, in cadrul unui eveniment Samsung Fusion Art, in care a sarbatorit si primii 50 de ani de istorie Samsung.


“In cadrul evenimentului, Samsung a prezentat o serie de televizoare 8K si 4K. „Din 1969, cand a fost produs primul televizor Samsung, am parcurs un drum marcat de o multitudine de inovatii si premiere globale, iar toate aceste realizari au ajuns sa fie recunoscute la nivel global. Astfel, in prezent, Samsung este in top 10 branduri din lume, lider in industria de tehnologie, iar de 13 ani numarul 1 la nivel global pe segmentul de televizoare”


Victor Armaselu, Director al Diviziei Consumer Electronics, in cadrul Samsung Electronics Romania.

Samsung a lansat primul televizor digital in anul 1998, in 2008 a scos primul TV cu tehnologia LED, iar in 2013 a introdus in portofoliu primul televizor curbat. In urma cu trei ani a prezentat primul televizor cu panel de 10 biti Quantum Dot.

Samsung sarbatoreste primii 50 de ani de istorie cu lansarea Samsung QLED 2019 in Romania

Samsung sarbatoreste primii 50 de ani de istorie cu lansarea Samsung QLED 2019 in Romania

Produsele din gama QLED 2019 care au fost lansate in Romania includ mai mult de 20 de modele, inclusiv mai multe televizoare de dimensiuni foarte mari, incepand cu 43” si pana la 98”.  Acestea vin in serii consecutive, de la 60 pana la seria 90 in 4K, iar varful de gama, adica seria 950 cu rezolutie 8K.

Televizoarele QLED 2019  sunt echipate cu procesorul Quantum si dispun de tehnologia “Ultra Viewing Angle”, care restructureaza panoul televizorului astfel incat lumina este uniformizata pe toata suprafaţa ecranului. Cu aceasta tehnologie, televizoarele Samsung QLED furnizeaza imagini clare, negru profund si un unghi de vizionare mai larg. Iin plus, televizoarele QLED redau 100% volum de culoare, indiferent de iluminarea ambientala, naturala sau artificiala, directa sau indirecta.

Procesorul Quantum foloseste inteligenta artificiala pentru optimizarea imaginii si a sunetului prin algoritmi de machine learning, sustinut de tehnologia HDR10+. Tehnologia HDR10+ face ca scenele luminoase sa fie si mai luminoase si scenele intunecate sa fie mai intunecate, reusind sa recreeze pe ecranele TV imagini complexe si subtile, asa cum au fost ele gandite de dezvoltatorii de continut.

Gama QLED 2019 ofera un transfer facil al conturilor deja setate in dispozitivul mobil si controlul prin One Remote, o unica telecomanda pentru controlul tuturor dispozitivelor de continut conectate la televizor.

 

Televizoarele Samsung Smart TV din 2019 sunt compatibile cu Amazon Alexa si Google Assistant si Bixby 2.0, asistentul virtual Samsung.

Pentru a oferi mai multe optiuni de divertisment si functionalitate pe platforma, Samsung a facilitat accesarea aplicatiilor si a pus la dispozitie un continut bogat, drept pentru care QLED 2019, pe langa multitudinea de aplicatii de informare, educare si divertisment, locale sau internationale cunoscute deja, ofera iTunes, suport pentru Apple AirPlay2 si acces dintr-un buton la Netflix, Amazon Prime si Rakuten. 

Datorita functiei Ambient Mode, televizoarele QLED Samsung furnizeaza informatii zilnice utile, cum ar fi data si ora, sau chiar fotografii si imagini de arta, toate pe fundalul sonor dorit. Cu ajutorul Ambient Mode, ecranul din stand-by cu tema aleasa de utilizator poate fi folosit ca fundal pentru muzica, atunci cand televizorul nu este activ, iar cu ajutorul temelor disponibile, utilizatorii isi pot decora camera si atmosfera pe baza propriilor preferinte.

QLED 8K 2019 a fost echipat cu HDMI 2.1, astfel incat sa ofere utilizatorilor premium streaming la viteze inalte. De asemenea, avand generatia a doua de optimizare a imaginii prin algoritmi de inteligenta artificiala si machine learning destinate 8K, cat si functiile Quantum HDR si Direct Full Array Elite, QLED 8K va reda o imagine cat mai apropiata de realitate si un control mai precis al imaginii de fundal. Gama QLED 8K a fost extinsa, prin introducerea diferitelor dimensiuni ale ecranului, de la 55” la 98”.

Samsung va lansa curand un pachet de 8 beneficii asociate:
1. Testare tip „try-and-buy”
2. Facilitare achizitie in rate fara costuri
3. Sistem soundbar premium inclus
4. Suport No-Gap inclus
5. Acces la continut exclusiv VOD
6. Servicii de instalare si configurare gratuite
7. Asistenta si suport extinse prin call-center
8. 10 ani garantie „No Burn In”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.