Am instalat un cooler pentru procesor cu racire lichida Deepcool Maelstorm 240 RGB

Racirea unui sistem este foarte importanta in ziua de astazi, mai ales daca vorbim despre un sistem performat, de gaming, sistem care are mai multe componente ce genereaza caldura. Asa ca astazi vorbim despre un cooler pentru procesor cu racire lichida, Deepcool Maelstrom 240 RGB.

Am instalat un cooler pentru procesor cu racire lichida Deepcool Maelstorm 240 RGB

Am instalat un cooler pentru procesor cu racire lichida Deepcool Maelstorm 240 RGB

Pentru ca sistemul sa aiba un randament cat mai bun si pentru a fi cat mai stabil, chiar si atunci cand aplici un overclocking, un element foarte important care influenteaza aceste aspecte (stabilitatea si performanta) este temperatura. Aceasta nu trebuie sa creasca foarte mult iar toata caldura degajata trebuie sa fie elimintata cat mai rapid din carcasa.

Cum facem acest lucru? Sunt cel putin 3 lucruri de care eu tin cont (sigur sunt mai multe):
– dimensiunea carcasei si wire management-ul 
– elementele care genereaza caldura (procesor, chipset, placa video, hdd)
– sistemul de racire pe care il alegi si fluxu de aer

Sunt mai multe sisteme de racire pe care le poti achizitiona si instala pentru un calculator. Trebuie sa iei in calcul daca carcasa ta va suporta instalarea unui astfel de cooler. Mai trebuie sa iei in calcul atat spatiul pe care un astfel de cooler il va ocupa cat si cum va fi influentat fluxul de aer si presiunea pe care o va exercita in carcasa.

Sincer eu am fost influentat de pustiul meu care isi dorea neaparat un sistem de racire cu lichid pentru procesor, sistem de racire care sa aiba neaprat ventilatoare cu iuminare RGB. Am studiat ce variante sunt la noi in magazine, m-am uitat la ce buget am si asa am ramas la Deepcool Maelstrom 240 RGB.

Am instalat un cooler pentru procesor cu racire lichida Deepcool Maelstorm 240 RGB accesorii

Am instalat un cooler pentru procesor cu racire lichida Deepcool Maelstorm 240 RGB accesorii

Maelstorm 240 RGB poate fi montat pe procesoare de tip Intel cat si pe cele de tip AMD. Acest lucru este posibil datorita suportului si accesoriilor pe care la gasim in cutie (vedeti aici toate socket-urile compatibile). Radiatorul din aluminiu este racit de doua ventilatoare RGB de 120 mm care pot ajunge la viteze de rotatie intre 500-1800 RPM. Ventilatoarele au conector cu 4 pini.

Pompa este dintr-un plastic negru cu logo-ul producatorului care lumineaza interminent, pompa din care ies doua tuburi de cauciuc anti-explozie fabricat dintr-un material anticoroziv, rezistent la strivire care fac legatura cu radiatorul.

Am instalat un cooler pentru procesor cu racire lichida Deepcool Maelstorm 240 RGB montaj

Am instalat un cooler pentru procesor cu racire lichida Deepcool Maelstorm 240 RGB montaj

In mod normal montarea nu este foarte dificila, daca ai suficient spatiu in carcasa sau daca ai o zona speciala de prindere pentru un astfel de sistem de racire, de preferat in zona superioara a carcasei sau chiar poate in exteriorul acesteia. Din pacate nu a fost si cazul meu. Am reusit sa montez sistemul in paralel cu ventilatoarele de pe fata carcasei. Practic am facut radiatorul sandwich intre 4 ventilatoare. Un compromis pana gasesc o noua carcasa mai potrivita. A trebuit ca toate cele 4 ventilatoare (2 ale sistemului de racire si doua ale carcasei) sa le montez astfel incat sa aiba aceeasi directie a fluxului de aer, din pacate spre interiorul carcasei. Ideal ar fi fost ca aerul cald genreat prin racirea radiatorului sa iasa din carcasa,

In pachet exista cabluri, conectori si adaptoare pentru a putea alimenta ventilatoarele atat de la sursa cat si direct de pe placa de baza, iar telecomanda cu fir are trei butoane cu ajutorul carora se pot schimba modul de iluminare (culori) sau intensitatea cat si turatia. In plus, daca ai o placa de baza care suporta RGB SYNC, controlerul este compatibil si astfel toate luminile RGB vor lumina la fel.

In imaginea de mai jos vedeti la ce tempereturi a ajuns sistemul. Cele mai mari valori le-am obtinut intr-o sesine de PUBG.

Am instalat un cooler pentru procesor cu racire lichida Deepcool Maelstorm 240 RGB temperaturi

Am instalat un cooler pentru procesor cu racire lichida Deepcool Maelstorm 240 RGB temperaturi

Deepcool Maelstorm 240 RGB l-am achizitionat de la eMAG la pretul de 347 de lei (acum este 469 de lei), iar la PCGarage pretul este 355 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.